Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βέλιτς: Θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την άποψη πως η κρίση στην οποία έχουν περιέλθει οι “πράσινοι” είναι παροδική εξέφρασε ο Γιάσμινκο Βέλιτς που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεών του Βέλιτς στο “Εθνοσπόρ”:

Γιατί απείχατε τα τελευταία χρόνια από το ποδόσφαιρο;

“Πέρασα αρκετό καιρό συναισθηματικά “εγκλωβισμένος” στο κεφάλαιο Παναθηναϊκός. Δεν καταλάβαινα με ποια κριτήρια γίνονταν κάποια πράγματα. Δεν αποδέχθηκα συναισθηματικά τα κριτήρια της αποχώρησης μου. Και δεν ξέρω καν ποιο είναι αυτό το κριτήριο το οποίο παραβλέπει τα αποτελέσματα μιας δουλειάς, αφού της δικιάς μου είναι συγκεκριμένα”.

Τι ήταν αυτό που κυρίως προσφέρατε στον σύλλογο;

“Προοπτική. Παρέλαβα μια κατάσταση συσσωρευμένη λανθασμένες νοοτροπίες, έλλειψη αρχών, κανόνων συμπεριφοράς και κριτηρίων στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟ σήμερα πάλι βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Αλλά δεν είναι εύκολο να το αντιστρέψεις. Εμείς μοχθήσαμε για να δημιουργήσουμε ένα απαιτητικό περιβάλλον και ένα σύνολο που λειτουργούσε βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και αρχών, το οποίο την επόμενη σεζόν διακρίθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό με πολύ χαμηλό μπάτζετ”.

Λάθη κάνατε;

“Βεβαίως, όχι όμως μεγάλα. Όσον αφορά τις επιλογές μου, ο Πεσέιρο πληρούσε τις προδιαγραφές του ΠΑΟ τότε. Ήταν εργατικός, αφοσιωμένος, με γνώσεις και εμπειρία. Στα μεταγραφικά ναι, αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν θα έκανα μια-δυο κινήσεις”.

Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΠΑΟ θα τον παραλαμβάνατε;

“Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση με την διοίκηση, οπότε δεν γνωρίζω πράγματα εκ των έσω. Ωστόσο, σε έναν Παναθηναϊκό με ξεκάθαρες επιλογές, που θα στηρίζεται σε ποδοσφαιρική λογική, κριτήρια και αυτογνωσία δεν υπάρχει λόγος να πεις όχι. Επαναλαμβάνω πως η προοπτική μιας ομάδας δεν επιτυγχάνεται μόνο με τα χρήματα. Άλλωστε δεν πιστεύω πως θα λείψουν ποτέ από τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ αυτή την κρίση παροδική. Αυτό που λείπει είναι ποδοσφαιρική λογική, κριτήρια και αυτοθυσία”.

Ποια η άποψη σας για τον Φερέιρα;

“Δυο βασικά κριτήρια πρέπει να έχει ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Γνώση και προσωπικότητα για να ενισχύσει την ύπαρξη ενός απαιτητικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος. Αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί του γνωρίζουν ποια είναι τα δικά τους κριτήρια για τον προπονητή και αν τα διαθέτει ο Φερέιρα”.

Για το ρόστερ ο ΠΑΟ πιστεύετε ότι πρέπει να απαλλαγεί από τα υπέρογκα συμβόλαια ή να χαμηλώσει και το μέσο όρο ηλικίας;

“Το θέμα των συμβολαίων είναι ζήτημα γενικής πολιτικής. Θεωρώ πως η ομάδα έχει μεγάλο αριθμό παιχτών σε μεγάλη ηλικία. Στις μεταγραφές το όριο ηλικίας πρέπει να υπάρχει ως κανόνας χωρίς να αποκλείονται εξαιρέσεις σε περίπτωση ανάγκης. Η Πόρτο δεν θυμάμαι πότε έκανε για τελευταία φορά μεταγραφή άνω των 25 ετών”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε