Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βίγια λαμπρός την οδηγεί

Πάλεψε για το χατ τρικ ο Βίγια αλλά δεν το πέτυχε
Πάλεψε για το χατ τρικ ο Βίγια αλλά δεν το πέτυχε, ΦΩΤΟ REUTERS.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Βίγια, η Ισπανία πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στην Ονδούρα και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι Φούριας Ρόχας έδειξαν μέρος των ικανοτήτων τους, κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο και αδικούνται από το τελικό 2-0. Ο Ντελ Μπόσκε έβαλε δίπλα στον Βίγια τον Τόρες και αυτό ελευθέρωσε τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα ο οποίος σκόραρε δις, ενώ έχασε και πέναλτι, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Αυτό το τρίποντο δεν εξασφαλίζει βέβαια την Ισπανία που θα πρέπει να νικήσει στην τελευταία αγωνιστική την Χιλή για να περάσει στους “16”.

Οι Ισπανοί είχαν σε όλο τον αγώνα τον έλεγχο του ρυθμού, έχασαν πολλές ευκαιρίες και χρειάστηκαν την κλάση του Νταβίντ Βίγια για να ανοίξουν την ασταθέστατη άμυνα της Ονδούρας.

Ο επιθετικός των Ισπανών πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του στο 17΄και πλάσαρε ιδανικά τον Βαγιαδάρες.

Από εκεί και μετά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους παίκτες του Ντελ Μπόσκε που βρήκαν χώρους και τους εκμεταλλεύτηκαν.

Έχασαν πολλές ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμα τους στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε κι άλλο. Στο 51′ ο Βίγια, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης σημείωσε το 2ο γκολ του και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Οι Φούριας Ρόχας απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος, προσέφεραν πλούσιο θέαμα και θα μπορούσαν να σημειώσουν κι άλλα τέρματα. Ο Βίγια στο 61′ έχασε πέναλτι, ενώ λίγο αργότερα ο Φάμπρεγκας στην πρώτη επαφή του με την μπάλα πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά πάνω στη γραμμή ο Τσάβεζ έσωσε την Ονδούρα.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου (Μετά από 2 αγώνες)

Χιλή 6
Ισπανία 3
Ελβετία 3
Ονδούρα 0

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Βίγια, Τσάβι (65′ Φάμπρεγκας), Τόρες (70′ Μάτα), Καπντεβίλα, Αλόνσο, Ράμος (76′ Αρμπελόα), Μπουσκέτς, Νάβας

Ονδούρα (Ρεϊνάλντο Ρουέντα): Βαγιαδάρες, Τσάβεζ, Φιγκερόα, Παλάσιος, Σουάσο (84′ Παλάσιος), Εσπινόζα (46′ Γουέλκαμ), Μαρτίνεζ, Τούρτσιος (63′ Νούνιες), Γκεβάρα, Ιζαγκίρε, Μεντόζα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε