Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βιτόλο: Θα ολοκλήρωνα την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Βίκτορ Βιτόλο αναγνωρίζει τα πολλά προβλήματα του Παναθηναϊκού αλλά αυτά δεν τον πτοούν αφού όπως αναφέρει θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στους “πράσινους”.

Ο Ισπανός μέσος παραχώρησε συνέντευξη στο GOAL…

-Λίγες ημέρες πριν από το ματς με τη Βέροια, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν εντελώς διαφορετική η εικόνα της ομάδας. Κάνατε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια σας…

«Οι αισθήσεις από τότε που ήρθε ο νέος προπονητής είναι καλές. Ο προπονητής έχει κάνει μία δουλειά πολύ σημαντική όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι κι αυτό φάνηκε στα παιχνίδια, γιατί η ομάδα έπαιξε πολύ καλύτερα κι έτσι η ήττα κόντρα στη Βέροια δεν έχει καμία εξήγηση… Κι αν ρωτήσετε (σ.σ. στην ομάδα) κανείς δεν μπορεί να απαντήσει το γιατί δείξαμε τόσο κακή εικόνα. Αλλά γνωρίζουμε πως αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί ξανά. Είναι έλλειψη σεβασμού προς εμάς, προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού και προς το τεχνικό τιμ, που έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά μέχρι σήμερα, ώστε να εμείς να την… πετάξουμε από το παράθυρο σε ένα ματς».

-Τι στόχους πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός από τώρα ως το φινάλε της σεζόν για να «σώσει» τη χρονιά;

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να κερδίσουμε ή να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που θα δώσουμε. Από εδώ και μπρος πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο. Γιατί απλά μία καλή πορεία δεν φτάνει. Πρέπει να είναι πολύ καλή η παρουσία μας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να παίζουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όλα τα χρόνια. Οπότε πρέπει να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις για να συμμετάσχουμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Υπάρχει κι ένας τίτλος στο παιχνίδι ακόμα, το Κύπελλο, που με τη δική μου λογική είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να παλέψουμε για να τον κατακτήσουμε».

-Αν ήσουν ο… Αγιος Βασίλης, τι δώρο θα έκανες στον Παναθηναϊκό;

«Θα του έφερνα έναν τίτλο. Η προοπτική να κατακτήσω το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό μου προκαλεί ενθουσιασμό. Μακάρι να το πάρουμε…».

-Με όσα προβλήματα έχεις συναντήσει στο διάστημα που βρίσκεσαι στον σύλλογο, πιστεύεις ότι ήταν σωστή απόφαση να γίνεις μέλος αυτής της ομάδας ή έχεις μετανιώσει που υπέγραψες στον Παναθηναϊκό;

«Δεν θα άλλαζα τίποτα ούτε τις άσχημες στιγμές που έχω ζήσει με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα τις άλλαζα ούτε αυτές. Γιατί εγώ είμαι χαρούμενος εδώ. Νιώθω ότι με σέβονται, αξιολογούν τη δουλειά μου και ο κόσμος του Παναθηναϊκού με κάνει να νιώθω καλά. Καταλαβαίνω τους οπαδούς ακόμη κι όταν είναι θυμωμένοι με εμάς, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος. Σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι γνωρίζουν τον Παναθηναϊκό.

Οπότε παίζω σε ένα μεγάλο κλαμπ. Πώς μπορώ να μην είμαι περήφανος που ήρθα να παίξω για μία μεγάλη ομάδα; Θέλω να πετύχω σημαντικά πράγματα με τη φανέλα του και είμαι σίγουρος ότι συνεχίζοντας να δουλεύουμε έτσι όπως κάνουμε τώρα θα έχουμε επιτυχίες. Θα ολοκλήρωνα την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό χωρίς καμία αμφιβολία, χωρίς κανέναν ενδοιασμό! Αλλά σαφώς αυτά είναι πράγματα που δεν ξέρεις πώς θα στα φέρει το μέλλον».

-Αν ήσουν στη θέση του Ζεσουάλδο Φερέιρα τι δεν θα έκανες ή τι θα άλλαζες; Ποιο θεωρείς ότι ήταν το μεγαλύτερό του λάθος;

«Το πρόβλημα που είχε ο Φερέιρα ήταν ότι η ομάδα δεν συνδέθηκε μαζί του. Δούλεψε πάρα πολύ, έδωσε το 100%, αλλά στην ομάδα δεν υπήρχε σύνδεση μεταξύ προπονητή και παικτών. Αυτό που εκείνος ζητούσε οι ποδοσφαιριστές δεν είχαμε τον τρόπο να το μεταφέρουμε στο γήπεδο. Κι όταν αυτό συμβαίνει το καλύτερο είναι να το… σπάσεις, να το χωρίσεις. Οπως ένας γάμος, που παύει πλέον να λειτουργεί».

-Δεν ήταν κοντά με εσάς, τους ποδοσφαιριστές;

«Οχι, δεν είναι αυτό. Τις ποδοσφαιρικές του ιδέες δεν μπορούσαμε να εκτελέσουμε. Για να το καταλάβετε καλύτερα, μπήκαμε σε μία αρνητική δυναμική αποτελεσμάτων, η ψυχολογία των παικτών έπεσε κατακόρυφα και μετά αυτό δεν μπορούσε να αλλάξει. Και το καλύτερο είναι να χωρίσουν οι δρόμοι… Δεν υπήρχαν εσωτερικά προβλήματα, το γκρουπ εδώ είναι πολύ καλό, αλλά εμείς οι ποδοσφαιριστές ζούμε από τις νίκες μας. Και όταν έρχονται τα άσχημα αποτελέσματα, είδαμε την ομάδα σε πολύ χαμηλή θέση στη βαθμολογία. Και παίζουμε σε έναν σύλλογο που δεν είναι συνηθισμένος να βρίσκεται σ’ αυτές τις θέσεις…».

-Αυτή η «ένωση» μεταξύ του Ζεσουάλδο και των παικτών υπήρχε την περασμένη σεζόν;

«Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα ναι. Οπως σας είπα εμείς ζούμε από τις νίκες μας. Είμαστε σαν ένας… επιθετικός που ζει από τα γκολ. Αν δεν σκοράρει, καταστρέφεται…».

Διαβάστε ακόμα…

“Δώσαμε όλα τα στοιχεία στον Πρίγκιπα αλλά η επιταγή…αγνοείται”

Εξώδικο του Νιόπλια στον Παναθηναϊκό

Πανάκριβος ο Ντε Βινσέντι – 300.000 ευρώ ζητάει ο ΠΑΣ

Μένει ως το καλοκαίρι ο Μπουμσόνγκ – Αρνητικός ο Βύντρα

Διαψεύδουν από Σαμπντόρια για Χριστοδουλόπουλο

“Σενάριο” για Ροντρίγκες και Παναθηναϊκό από Πορτογαλία

“Πράσινο” φως για Ντε Βινσέντι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε