Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Βλάχος: Η παραίτηση είναι για τους δειλούς

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Λίγη ώρα μετά τη νέα ήττα της ομάδας του ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για την πίκρα του κόσμου, την διαχείριση των νεαρών ποδοσφαιριστών και την επόμενη μέρα.

Έπιασε…πάτο στην Πλατεία – Στην τελευταία θέση η ΑΕΚ

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Ένωσης στη συνέντευξη Τύπου:

Για την εικόνα του ματς: Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για τη νίκη. Ηταν καθαρή και δίκαια. Με τον τρόπο που προσπαθήσαμε μετά το γκολ του Πανιωνίου να φτάσουμε στην ισοφάριση δεν ήταν δυνατό. Αν έχει δύο δυνατά ψηλά σέντερ φορ ψηλά δεν μπορείς. Δεν είχαμε τίποτα. Νιώθω ότι έχουμε προδόσει τους εαυτούς μας και τους ΑΕΚτζήδες όπου κι αν βρίσκονται κι έρχονται να μας συμπαρασταθούν. Δεν ήθελα ποτέ να το παραδεχτώ και να το πιστέψω, βασιζόμενος σε αυτό το όνομα της ομάδας, αλλά τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είμαστε πέντε αγώνες κι έχουμε έναν βαθμό. Είμαστε ευχαριστημένοι στην προπόνηση αλλά στο ματς χάνουμε πολλά πράγματα. Δεν μένω στην απειρία πλέον. Το έχω πει από την πρώτη μέρα. Ή μπορώ ή δεν μπορώ. Όχι πια.

Για την ΑΕΚ: Η ομάδα δεν είναι χειρότερη από παιχνίδι σε παιχνίδι, αν εξαιρέσουμε μόνο τα 45 λεπτά του αγώνα με τον ΟΦΗ. Θα βλέπετε μια ομάδα που μια Κυριακή θα είναι καλή και την άλλη κακή. Είναι φυσιολογικό. Είναι δύσκολο το θέμα. Ο Πανιώνιος έχει μια βάση από πέρυσι όταν κατάλαβε τι θα συμβεί. Η μόνη ομάδα που έχουμε πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι γιατί είμαστε ολόφρεσκοι είμαστε εμείς. Αγωνιστική ταυτότητα πριν δύο Κυριακές είχε η ομάδα; Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προστατέψουμε αυτά τα παιδιά. Για τον Πανιώνιο: Τον έχω δει σε όλα τα ματς τον Πανιώνιο. Αν εξαιρέσει κανείς πως αιφνιδιάστηκε στη Λιβαδειά, στα άλλα είναι πολύ καλός. Καλοδουλεμένη ομάδα. Έχει νέα παιδιά με ταχύτητα στο μυαλό και στα πόδια. Εγώ έχω κάνει αυτό που θα έκανε κάποιος στη θέση μου. Έχω βάλει όλα τα παιδιά να αγωνιστούν. Προσπαθούν πάντα. Αυτό που κάνουν σαν ομάδα το κάνουν πάντα. Αν δεν έχουμε ευχέρεια στο γκολ είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε. Θα περιμένουμε μέχρι τον Δεκέμβριο για να πάρουμε κάποιον παίκτη, αν και είναι μακριά ακόμα.

Για το αν με μία νίκη αλλάξει η νοοτροπία της Ένωσης: Όλοι λένε αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα θα αλλάξει η ψυχολογία. Εγώ δεν το πιστεύω. Είμαστε λυπημένοι. Δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Σίγουρα θα τους δώσει χαρά, αλλά πως θα το χειριστούμε; Το καλύτερο είναι η ενδιάμεση κατάσταση. Αν χαρούμε και πάμε στο Θεό και αν χάνουμε είμαστε στον πάτο τότε τα πράγματα δεν είναι καλά.

Για το ποιος φταίει: Όλοι φταίνε. Δεν φταίει κάποιος ξεχωριστά. Είναι ομαδικό το άθλημα. Δεν είμαι απογοητευμένος. Δεν περνάει από το μυαλό μου η σκέψη της παραίτησης. Αυτή που νιώθουν ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους δεν παραιτούνται ποτέ. Η παραίτηση είναι για τους δειλούς. Κανένας προπονητής δεν πρέπει να παραιτηθεί. Ούτε λαμόγιο είμαι. Ούτε αληταράς. Δουλεύω πάντα. Η παραίτηση σημαίνει δηλεία. Εγώ έβαλα το κεφάλι μου στη λεβητόμο από επιλογή μου. Και όταν κατάλαβα ότι οι παίκτες πήδαγαν ένας ένας από το καράβι θα μπορούσα να είχα φύγει τότε και να σώσω το τομάρι μου. Τη μάχη μου θα την δώσω μέχρι τέλος.

Για τους φιλάθλους: Τους φιλάθλους τους έχουμε πικράνει. Αυτό που μπορούμε να τους πούμε είναι ότι στο επόμενο παιχνίδι θα νικήσουμε. Με την πρώτη φάση ή με το πρώτο κόρνερ έχουμε φάει γκολ. Ελάτε στη θέση αυτών των παιδιών. Εγώ τους καταλαβαίνω. Εγώ τους φωνάζω, αλλά αν δεν πεις αυτά που πρέπει να πεις δεν μπορείς να σκεφτείς αν είναι μικρός. Σκέφτεσαι ότι είναι παίκτης της ΑΕΚ. Επαγγελματίας παίκτης της ΑΕΚ. Εμένα θα μου άρεσε να είχα δέκα αποβολές και να πω ότι το πάθος μου έφερε τις αποβολές. Αυτό θα ήταν το πιο τίμιο. Κάναμε δέκα αποβολές γιατί θέλαμε το παιχνίδι πάρα πολύ.

Για τον Βασίλη Τσιάρτα: Ο Βασίλης προσπάθησε να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε ούτε να ξοδέψει, ούτε να κρατήσει, ούτε τίποτα. Φτιάξαμε την ομάδα με 420.000 ευρώ καταλαβαίνετε που είμαστε. Όλοι μας λέμε για τον σύλλογο. Δεν με νοιάζει αν δεν βρω δουλειά. Με κράτησε στο συναίσθημα στην ΑΕΚ. Τη μάχη μου κι όπου βγει! Είναι διοικητική η απόφαση της αποχώρησης του Τσιάρτα. Είναι απόφαση του Μαύρου. Όταν κατάλαβα τι συμβαίνει σε αυτή την ΑΕΚ δεν έχω ασχοληθεί με κανέναν. Στην αρχή έφταιγα εγώ και ήμασταν ψυχραμένοι. Μετά έφτιαξαν οι σχέσεις μας.

Για το ποιοι παίκτες πρέπει να παίζουν: Όταν θα μπορέσουμε να γίνουμε μια ομάδα σε 500 χρόνια όπως η Μπαρτσελόνα που έχει τους ίδιους παίκτες, θα μπορούσα να σας πω ότι θα βάζαμε κι εμείς αυτά τα παιδιά. Όποιος στην προπόνηση δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα αυτή και νομίζω ότι αυτός θα βοηθήσει καλύτερα την ΑΕΚ τότε θα παίζει. Εγώ είχα πει πράγματα για τον Γκερέιρο και τον Φουρτάδο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε