Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βλάχος: Όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν “μάσησε” τα λόγια του, μίλησε για την κριτική που άσκησε σε Γκερέιρο και Φουρτάδο, για τους “μικρούς” της ομάδας και τους στόχους της, ενώ τόνισε πως “… υπό άλλες συνθήκες ούτε ο Βλάχος θα ήταν στην ΑΕΚ”.

Επαφή Βιντιάδη με Μαύρο – Αισιόδοξα μηνύματα από το Λονδίνο

Ο Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στο “NovaΣΠΟΡ FM 94,6” για:

-το αν θεωρεί πως ήταν σκληρός σε όσα είπε για Γκερέιρο και Φουρτάδο: «Γιατί είναι σκληρές οι ομιλίες μου; Δεν μπορεί να λέει ο προπονητής τη γνώμη του στους ποδοσφαιριστές; Δεν μπορεί ο αρχηγός της οικογένειας να κάνει παρατηρήσεις στα μέλη της; Είχαμε μάθει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το κάνω για το καλό των παικτών κι όχι για το κακό τους. Αν μπορεί να το αντέξει, να παίξει μπάλα, αλλιώς να πάει σπίτι του. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει πίεση, από τον κόσμο, τον Τύπο… Όποιος δεν μπορεί καλύτερα να το σταματάει. Αν δεν μπορούν την πίεση, δεν πρέπει να ανήκουν στο ποδόσφαιρο. Εγώ από μικρός κάνω πρωταθλητισμό και η ΑΕΚ έχει απαιτήσεις και πίεση. Όποιος δεν μπορεί… σπίτι του». 

-την απόδοση του Γκερέιρο: «Ο Γκερέιρο παίζει μπάλα τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ; Έχει προδώσει τον εαυτό του και του το είπα χθες. Στις προπονήσεις είναι εκπληκτικός. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και επαγγελματίας. Του το λέω και με κοιτά στα μάτια και συμφωνεί. Ο Γκερέιρο δεν είναι γρήγορος, αλλά έχει γρήγορο μυαλό. Φταίει αυτός που δεν έχει παίξει. Δείχνει στην προπόνηση πως μπορεί να μας φτιάξει το κέντρο και τα παιδάκια τον κοιτάνε σαν Θεό. Όταν δεν το κάνεις αυτό, φταις εσύ, όχι εγώ που σου φωνάζω. Πρέπει να το αποδείξει στον εαυτό του πρώτα και μετά στην ΑΕΚ ότι είναι πολύ καλός παίκτης». 

-την απόδοση του Φουρτάδο: «Και για τον Φουρτάδο ισχύουν τα ίδια με τον Γκερέιρο. Γύρισε χωρίς να έχει κάνει προπόνηση, κάτι που δεν δείχνει επαγγελματισμό. Για να βάλεις 23 γκολ στη Β’ Εθνική, που είναι δύσκολο πρωτάθλημα, πάει να πει ότι αξίζεις. Οφείλεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να παλέψεις και να αρπάξεις την ευκαιρία σου. Του είπα ότι τον πήραμε επειδή δεν είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε άλλον. Υπό άλλες συνθήκες ούτε ο Φουρτάδο, ούτε ο… Βλάχος θα ήταν στην ΑΕΚ. Ξέρω ότι δεν μπορεί ακόμη, αλλά το παράπονό μου είναι ότι όταν θα μπαίνει για ένα λεπτό οφείλει να τα δίνει όλα». 

-την προσφορά του Λαγού: «Ο Λαγός είναι παράδειγμα προς μίμηση. Του είπα πως ήρθε η ώρα να δικαιωθεί. Τόσα χρόνια τον έβριζαν από την κερκίδα και τώρα πιστεύω πως ήρθε η ώρα για να παίξει μπάλα και να καταχειροκροτείται όταν βγαίνει σαν αλλαγή». 

-την ανταπόκριση των νέων παικτών στις απαιτήσεις της ΑΕΚ: «Τα παιδιά από την ομάδα Νέων έπαιζαν σε πλαστικά χορτάρια, ζητάμε πολλά πράγματα και ήδη έχουν κάνει τα μέγιστα. Πίστευα στην αρχή πως με τα λεφτά που θα έμεναν από την αποχώρηση κάποιων παικτών θα παίρναμε κάποιους αντίστοιχους για να τους αντικαταστήσουμε. Όταν κατάλαβα πως τα λεφτά έπρεπε να πάνε για να σωθεί η ΑΕΚ, αμέσως κάλεσα ό,τι υπάρχει από πιτσιρικαρία για να το δούμε και να βγάλουμε ομάδα να στελεχώσει το ρόστερ. Μείναμε με τέσσερα παιδιά που έχουν εμπειρία από τη Σούπερ Λίγκα. Έχουμε ένα ρόστερ 28 ατόμων και όλα τα άλλα παιδιά είναι πιτσιρίκια που μαζέψαμε από τους Νέους και από άλλες ομάδες». 

-το αν τα οικονομικά προβλήματα επηρεάζουν την ομάδα: «Το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι υγιές, με παιδιά που μπορούν να φτάσουν ψηλά. Δεν θα φτάσουν όλοι, αλλά κάποιοι μπορούν. Δεν έχει φανεί κάτι ανησυχητικό στην ομάδα. Οι παλιοί έχουν κάνει υπομονή. Οι νέοι τι να πληρωθούν; Ένα μισθό θα έχουν, τι άλλο να έχουν; Η ανταμοιβή τους είναι ότι φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Θεός τούς έδωσε την ευκαιρία να ζήσουν το όνειρο. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής τους. Η ΑΕΚ θα βρει το δρόμο της αύριο-μεθαύριο και παιδιά σαν αυτά θα εξαφανιστούν αν δεν αρπάξουν την τωρινή ευκαιρία». 

-τον Γροντή: «Ο Γροντής είναι εκπληκτικός παίκτης, με πολύ ωραίο μυαλό και πολύ σοβαρό παιδί. Είναι στους 4-5 που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Όμως δεν μπορούν να έχουν διάρκεια, θα έχει σκαμπανεβάσματα, όπως όλα τα μικρά παιδιά. Όμως και οι χειρότεροι του γηπέδου να είναι, θα πρέπει να λέμε τα καλύτερα γιατί κάνουν τρομερή προσπάθεια». 

-τις απαιτήσεις του κόσμου: «Ο κόσμος θα στηρίξει, αλλά δεν μπορεί να περιμένει. Είμαστε Έλληνες. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει γευτεί πολλές πίκρες, αλλά είναι απαιτητικός, έχει δει μεγάλους παίκτες και δεν μπορεί να περιμένει. Όμως δεν γίνονται μαγικά, ούτε είμαστε Θεοί. Εγώ έχω απαιτήσεις μεγαλύτερες από αυτές που μπορούν να δώσουν αυτά τα παιδιά. Και μέσα σε λίγες μέρες έχουν δώσει περισσότερα από όσα περίμενα εγώ». 

-το αν φοβάται την κριτική που δέχεται: «Είμαι ο μόνος στην Ελλάδα που έχει αντέξει σε τόση πίεση. Από 16 χρονών κάνω πρωταθλητισμό, από την ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό. Εκείνο που με νοιάζει είναι πώς θα βρει η ΑΕΚ το δρόμο της. Δεν με νοιάζει αν θα μείνω μία μέρα ή ένα μήνα, ούτε έχω στο μυαλό μου να κάτσω δέκα χρόνια. Ανέλαβα το δυσκολότερο έργο στην ιστορία της ομάδας. Παρά τα προβλήματα είπα από την αρχή πως η ΑΕΚ δεν θα πάει για να σωθεί, αλλά ότι είναι υποχρεωμένη να πάει ψηλά. Θα μπορούσα να καλύψω τον εαυτό μου πίσω από τα προβλήματα, αλλά όχι, δεν με ενδιαφέρει. Οι κριτικές δεν με αγγίζουν. Με ενδιαφέρει όμως να μην αγγίζουν τα παιδιά που δεν αντέχουν σε αυτή την κριτική».

-τους στόχους της ΑΕΚ: «Δεν μπορώ να φανταστώ μία ομάδα σαν την ΑΕΚ να λέμε ότι πάει να σωθεί. Είναι ο χαρακτήρας μου, είμαι ρομαντικός, είμαι δεμένος και το βλέπω διαφορετικά; Δεν έχει σημασία τι ισχύει από όλα αυτά. Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ πρέπει να είναι ψηλά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε