Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Βόμβα” από FIBA; “Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ισπανία”

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η διαμάχη της FIBA με την Euroleague φάνηκε -σύμφωνα με δημοσίευμα- πως θα είχε για… μεγάλο θύμα, την εθνική Ισπανίας

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της “Mundo Deportivo”, η FIBA φτάνει την κόντρα της με την Euroleague στα… άκρα και αποκλείει την Ισπανία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Ίβηρες έχουν ταχθεί εδώ και καιρό στο πλευρό της Euroleague και δεν έχουν αλλάξει στάση, παρά τις απειλές της FIBA,πως θα αποκλείσει ομάδες.

Πρόκειται για μια εξέλιξη – σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό αφού μιλάμε για τη χώρα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket 2015, την ώρα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η ιταλική ιστοσελίδα sportando.com, ωστόσο, έγραψε ότι -σε επικοινωνία της με πηγές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία- διαψεύσθηκε από την FIBA ότι έχει ληφθεί απόφαση αποβολής της Ισπανίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως, επίσης, ότι θα αφαιρεθεί από την Σερβία η διοργάνωση του ενός Προολυμπιακού τουρνούα.

Στο μεταξύ με ανακοίνωση της η FIBA/Europe ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τις εμπλεκόμενες στην διαμάχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της Euroleague και πως η εκτελεστική επιτροπή της FIBA κάλεσε σε συνάντηση την εταιρεία της Ευρωλίγκας (ECA) για συνάντηση εντός των ημερών:«Με βάση την αναφορά της FIBA Europe για τις διοργανώσεις που αφορούν τις ευρωπαϊκές ομάδες, η εκτελεστική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε να υποστηρίξει πλήρως τη FIBA Europe.

Η εκτελεστική Επιτροπή ζήτησε από τη FIBA Europe να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με όλες τις εμπλεκόμενες Ομοσπονδίες, προκειμένου να επανεξετάσουν τις εγχώριες πρωτοβουλίες τους. Η υλοποίηση των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο θα ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία διαβούλευσης.

Η εκτελεστική Επιτροπή της FIBA θα προσκαλέσει την ECA σε συνάντηση στο “Σπίτι του Μπάσκετ” τις επόμενες ημέρες».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε