Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

“Βόμβα” μεγατόνων από την Ελβετία – Το καλύτερο ματς μέχρι τώρα

Οι παίκτες της Ελβετίας πανηγυρίζουν το χρυσό γκολ του Φερνάντες
Οι παίκτες της Ελβετίας πανηγυρίζουν το χρυσό γκολ του Φερνάντες, ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Ελβετία κλείστηκε πίσω έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι την Ισπανία και κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη παίρνοντας τη νίκη με 1-0 κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σε δύσκολη θέση οι Φούριας Ρόχας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Ισπανία πίεσε, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Μπενάλιο και τη μαζική άμυνα της Ελβετίας. Αντίθετα οι Ελβετοί σε μία από τις ελάχιστες επιθέσεις τους στο ματς ευτύχισαν να σκοράρουν με τον Φερνάντες στο 52′ και κράτησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος. Από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα.

 
Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε επέλεξε να κρατήσει στον πάγκο τον Φερνάντο Τόρες, παίζοντας με μοναδικό προωθημένο τον Νταβίντ Βίγια και στις πτέρυγες τους Ινιέστα, Σίλβα. Η επιλογή δεν του βγήκε αφού η Ισπανία είχε την απόλυτη κατοχή μπάλας αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο πρώτο μέρος με αξιώσεις στην εστία του Μπενάλιο.
 
Στο δεύτερο οι Ελβετοί που είχαν αποκλειστικά το μυαλό τους στην υπεράσπιση της εστίας τους, κατάφεραν στην πρώτη τους αξιόλογη αντεπίθεση να σκοράρουν με τον Φερνάντες στο 52′. Το γκολ αυτό άλλαξε για τα καλά τις ισορροπίες στον αγώνα και ανάγκασε τον Ντελ Μπόσκε να ρίξει στη μάχη Τόρες και Νάβας.
 
Η Ισπανία έγινε σαφώς πιο επικίνδυνη αλλά ίσως ήταν αργά αφού οι Ελβετοί είχαν “μαντρωθεί” στην άμυνα τους. Οι Φούριας Ρόχας προσπάθησαν με σέντρες, με κάθετες πάσες και με μακρινά σουτ. Τίποτα από αυτά δεν τους βγήκε αφού η μεγαλύτερη ευκαιρία τους χάθηκε στο 70′ με το δοκάρι του Τσάμπι Αλόνσο.
 
Αντίστοιχη φάση είχαν και οι Ελβετοί 4 λεπτά αργότερα όταν ο Ντερντιγιόκ θύμισε Μαραντόνα και Μέσι, αποφεύγοντας όποιον βρήκε μπροστά του αλλά σταμάτησε τελικά στο δοκάρι.
 
Το τελικό 1-0 υπέρ της Ελβετίας έβαλε “φωτιά” στον τέταρτο όμιλο και δυσκολεύει ιδιαίτερα την Ισπανία που χρειάζεται δύο νίκες στα επόμενα ματς για να προκριθεί.
 
Η βαθμολογία του 8ου ομίλου

Ελβετία 3
Χιλή 3
Ισπανία 0
Ονδούρα 0

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Ράμος, Αλόνσο, Τσάβι, Μπούσκετς (62′ Τόρες), Ινιέστα (77′ Πέδρο), Σίλβα (62′ Χέσους Νάβας), Βίγια.

Ελβετία (Ότμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Σεντέρος (36′ Βον Μπέργκεν), Λιχτστάινερ, Τσίγκλερ, Γκρίχτινγκ, Χούγκελ, Ινλέρ, Φερνάντες, Μπαρνέτα (90+2′ Εγκιμάν), Ενκούφο, Ντερντιγιόκ (79′ Χακά Γιακίν).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε