Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του 2012!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι αθλητικοί συντάκτες ανέδειξαν τους κορυφαίους έλληνες αθλητές του 2012. Καλύτερη ομάδα ο μπασκετικός Ολυμπιακός, ενώ ο τιμητικός τίτλος του καλύτερου προπονητή στον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Κορυφαίος αθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Σπύρος Γιαννιώτης – Η πρωτιά στις γυναίκες στην Βουγιούκα. Ειδική βράβευση για αδερφούς Γιαννακόπουλους

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η ετήσια γιορτή του ΠΣΑΤ στην οποία θα βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς που θα περάσει σε λίγες μέρες.

Η ομάδα μπάσκετ ανδρών του Ολυμπιακού, που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών και την Ευρωλίγκα, αναδείχθηκε κορυφαία για το 2012. Οι “ισχυροί άνδρες” της ΚΑΕ, αδελφοί Αγγελόπουλοι, o προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, Ντούσαν Ίβκοβιτς και σύσσωμη η “ερυθρόλευκη” ομάδα βρέθηκαν στο βάθρο και παρέλαβαν το βραβείο. Μάλιστα, ο Σέρβος κόουτς παρέλαβε και το τιμητικό βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς.

Για την προσφορά τους στο μπάσκετ, τιμήθηκαν οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι, οι οποίοι μάλιστα κατά την αποχώρηση τους χαιρέτησαν τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος ήταν 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο αγώνισμα της κολύμβησης ανοικτής θάλασσας, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για το 2012. Η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Βάσω Βουγιούκα, που ήταν 5η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια για το 2012.

Για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο βραβεύτηκαν από τον ΠΣΑΤ οι Άγγελος Χαριστέας, Αντώνης Νικοπολίδης, Γιάννης Γκούμας, Τραϊανός Δέλλας και Νίκος Λυμπερόπουλος. Την βράβευση έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Βραβείο δώθηκε και στον Πέτζα Στογιάκοβιτς!

Το έπαθλο «Fair Play» απονεμήθηκε από κοινού στον Άγγελο Μπαντίκη (αθλητή ξιφασκίας του ομίλου Φλώρινας) και στον προπονητή του Στάθη Γεροσιδέρη. Ο λόγος ήταν η απόφαση του τελευταίου που έγινε πράξη από τον αθλητή του, για να κρατήσει αυτός παθητική στάση απέναντι σε αντίπαλο που είχε υποστεί διάστρεμμα κατά την διάρκεια του αγώνα (Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων).

Η Στεφανία Χαραλαμπίδου κατέκτησε το βραβείο «ανερχόμενου ταλέντου», για το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα πόλο στο παγκόσμιο νεανίδων. Το ίδιο βραβείο απονεμήθηκε επίσης και στον Δημήτρη Ζήση, βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε