Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βρύζας: Δεν είμαστε κοντά με Σαλπιγγίδη

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και ο οικονομικός διευθυντής, Στέλιος Σακελλάρης, έδωσαν εξηγήσεις σε περίπου 400 μετόχους στο “Παλατάκι”, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για την παραμονή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά και για τις πωλήσεις παικτών.

ΟΙ δύο άντρες μίλησαν για τα μεταγραφικά και τις υποθέσεις Σταφυλίδη, Μαλεζά και Σαλπιγγίδη, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να παραδέχεται πως υπάρχει απόσταση στην διαπραγμάτευση με τον διεθνή επιθετικό ενώ ανακοινώθηκαν αλλαγές σε πρόσωπα και διαδικασίες προκειμένουν να γίνει πιο ουσιαστικός ο τρόπος λειτουργίας της ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα.

Αρχικά ο Βρύζας ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας τα εξής:
“Υπάρχουν σοβαρά και σημαντικά θέματα. Θέλω 15.000 κόσμο να μπορεί να είναι παρών και να συμμετέχει. Αυτή η συνάντηση είναι η πρώτη. Θα γίνουν κι άλλες. Προτείνω να γίνει το Σεπτέμβρη. Θέλω να ακούω όλες τις απόψεις. Θα ήθελα να εκθέσω τα βασικά σημεία που τρέχουν. Θα ξεκινήσω από το διοικητικό κομμάτι και θα μιλήσει ο κ. Σακελλάρης”.
 
Ο Στέλιος Σακελλάρης (οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ) τόνισε: “Η έναρξη και ύπαρξη λειτουργικών δραστηριοτητών θα έπρεπε να αρχίσει από το μηδέν. Αυτό είναι το διοικητικό, το λογιστήριο, το νομικό… Ο προιστάμενος λογιστιστηρίου θα γίνει ο Καγιούδης Γιάννης. Ξεκινήσαμε και την διεθεύτηση προσωπικού. Ολα τα άτομα θέλουμε να ξέρουν ρόλο τους.  Στο λογιστήριο θα επαναξιολογηθούν τα τέσσερα άτομα που υπήρχαν και έχουν περισσότερες αρμοδιότητες. Πρέπει να δοθεί σημασία στην επιμόρφωση του προσωπικού. Εχει τελειώσει το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς.
 
Φέτος ο προυπολογισμός είναι ισοσκελισμένος από μόνος του. Θα βλέπουμε τις τυχόν αποκκλίσεις και ατα έξοδα, αλλά και στα έσοδα που δεν έχουν προβλεφτεί. Στην ΠΑΕ και στο λογιστήριο θα υπάρχουν πλέον διαδικασίες. Υπάρχει δίυαλος του λογιστηρίου με άλλα τμήματα. Σκοπός μας είναι να υπάρχει τρίμηνη αναφορά ελεγμένη από τον ορκωτό λογιστή.
 
Με βάση τις εκτιμήσεις μας ο ισολογισμός θα είναι αρνητικός κατά 1,5 εκ. ευρώ. Επιφυλασσόμαστε όμως γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο έλεγχος της πλευράς Σαββίδης και τακτικός έλεγχος από την εταιρία ορκωτών λόγιστών”.
 
Συνεχίζει ο Βρύζας:
“Πρέπει να προσαρμοστούμε. Υπήρχε μεγάλο κόστος στην αλλαγή προπονητή. Χρειαζόταν μία ουσιαστική αλλαγή, πλέον θα στηρίξουμε τα νέα παιδά σπίτι σε σπίτι 5 χρόνια όπως συνεργασίες με ανθρώπους εξιδεικευμεεους ανθρώπους για να έρθουν τα παιδιά που πρέπει. Η Βόρεια Ελλάδα είναι ποδοσφαιρομάνα. Συνεργαζόμαστε με εραστεχνικούς συλλόγους.
 
Στην πρώτη ομάδα αρκετά παιδιά προωθήθηκαν, μία βασική μαγιά παικτών με εμπιερία υπάρχει. Και θέλω να πιστεύω πως κάνουμε τα πάντα για να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικότεροι και όσο το δυνατοί γίνεται. Θέλω να πρωταγωνιστεί η ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα για να είναι έτσι”.
 
Για τον Σαββίδη:
“Κατατέθηκε ο φάκελος στην ΕΕΑ, η απόφαση θα προκύψει στις 2 Αυγούστου.  Στον λέλεγχο πάνε καλά τα πράγματα δεν μπορώ να περισσότερα. Σκοπός μίας Πρωτοδικείου είναι και αυτός, να βρεθεί αξιόπιστος άνθρωπος  να αναλάβει”.
 
Για την Σούπερ Λίγκα:
“Ποιοι είμαστε τι εκπροσωπούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνουμε ποιος είναι ο χαρακτήρας μας. Προσπαθώ με πράξεις να το κάνω αυτό. Εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε. Σε κάθε θέμα να προτείνετε σε κάθε θέμα”.
 
Για την αδειοδότηση και την UEFA:
“Γίναν λάθη και από μας στον τρόπο διαχείρισης και υπήρχαν σιγκυρίες. Η αλλαηγή του φόρου από το 20 στο 45% τεράστια. Εχετε υπόψη ότι σε συμβόλαιο 100 χιλιάδων υπάρχουν 75 χιλιάδες εφορία. γιατί το ποσοστό βγαίνει επί του μικτού ποοσού. Την ίδια στιγμή εντάθηκαν οι έλεγχοι της UEFΑ σε βαθμό να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Ήρθαν όλα αυτά μαζεμένα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε εδώ και ένα χρόνο. Πέρσι δεν ακολουθήσαμε αυτά που χρειαζόταν, γι’ αυτό και τιμωρηθήκαμε. Θα γίνουν πιο εντατικοί οι έλεγχοι, μας ελέγχουν για τις ημερομηνίες. Εχουμε κάνει θυσίες σε παίκτες ποιότητας, υπάρχει ρεαλιστικό πλάνο, αλλά δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ομάδα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τη διαχείριση που έχει. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλες τις ομάδες στην Ευρώπη. Και οι ελληνικές ομάδες ακόμη δεν πήραν άδεια. Εμεί γι’ αυτό ζητάμε βοήθεια, να είστε κοντά”.
 
Για την μπουτίκ:
“Κάναμε μια εταιρία εγώ και ο Σαράτσης, προτείνουμε να είναι άλλοι δύο άνθρωποι”
 
Για την Μεσήβρια:
 “Είναι σπίτι μας,. έχουμε ένα θέμα με το νερό. Αυτά τα ζητήματα έπρεπε να επιλυθουν από πριν αλλά αυτό έχουμε και κάνει ότι είναι δυνατό για να βελτιώσουμε την ποιότητα”.
 
Για τον Σαλπιγγίδη:
“Δέχθηκε πρόταση για μείωση συμβολαίου ή παραχώρηση σε άλλη ομάδα. Εχουμε πληρώσει αρκετά λεφτά γι’ αυτόν και πρέπει να πάρουμε κάποια πίσω. Αν μείνει με το μπάτζετ των 6,4 εκ. δεν μπορεί να δώσει η ομάδα το συμβόλαιό του. Δεν είμαστε κοντά για να συμφωνήσουμε, εγώ πρέπει να σας πω ότι δεν είμαστε κοντά, πρέπει να υπερασπιστώ την ΠΑΕ και για τον ίδιο είναι σωστό.  Εμείς δίνουμε το ποσό για δύο χρόνια σε τρία το ποσό του συμβολαίου του και κάτι παραπάνω. Θα μάθετε τι θα γίνει. Οτι γίνει θα είναι και για τον ίδιο καλό. Αύριο θα βγει μια ανακοίνωση για να πούμε τι έχουμε κάνει στην περίπτωσή του. Επειφυλάσσομαι γιατί υπάρχει ένα ραντεβού που εκκρεμμεί και μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα”.
 
Για τον Μαλεζά:
“Κάναμε μια καθαρή ρπόταση για να μείνει. Είναι απόλυτο ξεεκάθαρο από εμάς ότι θέλουμε να παραμείνει εδώ. Είναι από τα παιδιά με ήθος, αυτή  τη στιγμή έχει προτάσεις για το εξωτερικό, είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Θα μιλησουμε ξανά. Πρόθεση μας δεν είναι αν τον πουλήσουμε. Αν όμως είσαι σ’ αυτή τη φάση ή πουλάς ή ανανεώνεις. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο”.
 
Για τις πωλήσεις:
“Κανείς δεν θέλει να χάνει παίκτες, πρώτος εγώ. Από την άλλη πρέπει να βλέπουμε το σήμερα, αν η ανάγκη δεν ήταν τόσο μεγάλη δεν θα προχωρούσαμε, έχουμε ουσιαστικό πρόβλημα. Γενικότερα για την όλη λειτουργεία της ομάδας, πήραμε την απόφαση για τον Σταφυλίδη. Η συμφωνία δεν αδικεί τον ΠΑΟΚ. Πληρώσαν το ρήτρα. Κάποια λέγααν αναπροσαρμογή, έπρεπε να έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Τώρα το παιδί εξασφαλίζεται οικονομικά το ίδιο και η οικογένεια του και έπρεπε να παρθεί απόφαση. Θα μείνει και ένα χρόνο μαζί μας”.
 
Για την διοίκηση:
“Δεν είναι αυτοσκοπός μας να μείνουμε στην διοίκηση. Δεν έχω σκοπό να μείνω επ’ άπειρο. Γιατί θέλουμε να διοικούμε. Κάθε φορά που λήγει η θητεία κάθε χρόνο πρέπει να καθορίζουμε ποιοι άνθρωποι πρέπει να είναι μπροστά”.
 
Για τους τζαμπατζήδες:
“Υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή από μένα δεν θέλω να μαπίνει κανένας χωρίς εισιτήριο. Υπάρχουν 600-700 προσκλήσεις για χορηγούς ή μέσα ενημέρωσης, που υπάρχουν λόγω συμβάσεων. Το έχω ορίσει με τον υπεύθυνο ασφαλείας,μέσα σε τέσσερις αγώνες να ξέρουμε τι συμβαίνει και για ποιο λόγο δίνονται προσκλήσεις. Δεν μπορεί κάποιος να μπαίνει δίχως γιατί έχει πληρώσει”.
 
Για τα διαρκείας:
“Φέτος υπολογίζουμε να έχουμε 1,7 εκ. ευρώ από διαρκείας και πέρσι είχαμε 3,6 εκ. ευρώ. Αυτός είναι και ένας λόγος που είχαμε δυσκολίες με τους διακανονισμούς.
 
Για τον Σαββίδη:
“Το τι θα κάνει επενδυτής δεν το ξέρουμε, θέλουμε να ελέγξουμε μόνο μπορούμε την φερεγγυότητά τους. Σε ό,τι αφορά στη δική μου συμμετοχή, του ξεκαθάρισα με ενδιαφέρει να δώσουμε την ομάδα σε άνθρωπο και ας κάνει ό,τι. Ο κ. Σαββίδης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να παραμείνω στην ομάδα, αυτό όμως δεν είναι αυτοσκοπός.
Επικοινώνησα με τον κ. Σαββίδη εξηγώντας όλα τα δεδομένα για την πώληση Σταφυλίδη και τον ρώτησα αν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Μπορεί να έχει κάποια δεδομένα για την επένδυσή του, μπορεί να θεωρούσε ότι χαλούσε το πλάνο και γι’ αυτό πιστεύω ότι ήταν δύσκολο να βρεθεί άλλη λύση. Πολύ δύσκολο να λύναμε όλα τα θέματα και να δίναμε στο παιδί νέο συμβόλαιο με τα δεδομένα που ζητούσε”.
 
Μετά από ερώτηση φιλάθλου σχετικά με τους ελέγχους οικονομικών σε ΠΑΕ:
“Δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Το σπίτι μας είναι έτοιμο να πέσει να μας πλακώσει. Μην αρχίσουμε με νούμερα και αύριο τα συζητά όλη η Ελλάδα. Σημασία έχει τι κάνουμε από δω και στο εξής. Εμείς πιστεύουμε θα έχουμε θιετικό ισολογισμό αυτή τη χσεζόν. Παρόλο που έίμαστε 5 εκ. ευρώ σε έσοδα. Δεν θα έχουμε άνοιγμα”.
 
Για το θέμα Βιολίδη:
“Ο Βιολίδης έδωσε 80.000 ευρώ, μετά άλλες 60.000, σε τρεις επιταγές και συναλλαγματικές από εταιρίες που έχουμε ελέγξει και είναι καθαρές. Αν οποιοδήποτε από τα παραπάνω δεν πληρωθεί τότε έχουμε δικαίωμα να προχωρήσουμε σε αγωγή.
 
Μου έχει υποσχεθεί ο Βιολίδης το ποσό να αποπληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα εντόκως. Αν προχωρούσαμε σε αγωγή θα θέλαμε δσύο χρόνια για να πάρουμε τα χρήματα. Θα δω τι θα γίνει τις επομενες μέρες και θα πάρω τις αποφάσεις μου”.
 
Για τις αλλαγές στην ΠΑΕ:
Ο Βρύζας δέχθηκε πολλές παραινέσεις να διώξει συγκεκριμένα πρόσωπα από την ΠΑΕ και τόνισε: “Ακούω τις προτάσεις σας. Επιφυλάσσομαι να πάρω αποφάσεις”. 
 
Για την διαιτησία:
“Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Ξέρουμε τι γίνεται επι χρόνιοα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε δύναμη στο παρσκήνιο. Εμείς έχουμε μόνο ένα εκατομμύριο κόσμου από πισω μας. Προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας και μετά να παλέψουμε εκεί. Να μπορούμε να επηρεάζουμε καταστάσεις”.
 
Για τις ρήτρες:
“Δεν μπορεί ανεξέλεγκτα να βάζεις μία ρήτρα. Εξαρτάται από την αμοιβή του παίκτη,Υπάρχει η FIFA που βάζει κανόνες”.
 
Για τον ρόλο του Τουρσουνίδη:
“Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να αξιοποιεί κάποιους παίκτες σύμβολα, όπως ο Γιώργος. Έχει αναλάβει ένα ρόλο συντονιστή των Ακαδημιών με τις οποίες συνεργαζόμαστε και ένα κομμάτι της επικοινωνίας με τους συνδέσμους”.
 
Για τους στόχους που έχει θέσει σε συνεργασίας με τον Δώνη:
“Ο προπονητής έχει πριμ κατάκτησης του πρωταθλήματος. Του έχω πει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτά έχω να πω, να έχω να σας πω κάτι άλλο”.
 
Για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταγραφικών στόχων και τις διαρροές ονομάτων:
“Η αλήθεια είναι πως θέλουμε βελτίωση στο επικοινωνιακό κομμάτι. Γίνονται διαπραγματεύσεις με έναν παίκτης, δεν κλείνει μια συμφωνία και αμέσως κάποιοι δίχως να το σκεφτούν το εμφανίζουν σαν αποτυχία. Οταν ξεκινούσε η σεζόν είπαμε πως θέλουμε αρχικά έναν κεντρικό αμυντικό και στην συνέχεια άλλους παίκτες. Ξεκαθαρίσαμε όμως ότι δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε ούτε στο ελάχιστο από το μπάτζετ που είχαμε πέσει. Στην πορεία προέκυψε η πώληση του Σταφυλίδη και μας δίνεται η δυνατότητα να ανεβάσουμε λίγο τα οικονομικά δεδομένα και να πάμε σε καλύτερες λύσεις”.
 
Παρέμβαση Γιάννη Παπαδόπουλο
Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Παπαδόπουλος, που ήταν παρών πήρε τον λόγο και τόνισε: “Πρόεδρε, Ζήση Βρύζα, για να έχουν αξία αυτά που είπαμε σήμερα πρέπει την επόμενη φορά που θα βρεθούμε να έχουν υλοποιηθεί αυτά που συζητάμε. Και να ορίσουμε από τώρα πότε θα είναι η επόμενη Γενική Συνέλευση”.
Στην συνέχεια γύρισε προς τον κόσμο και τόνισε: “Η Ελλάδα είναι η χώρα της Δημοκρατίας και έμαθε να βγάζει διοικήσεις από τον λαό για τον λαό. Προηγουμένως μίλησα γι’ αυτά που πρέπει να κάνει η διοίκηση για τον λάο. Τώρα θα σας πω αυτά που πρέπει να γίνουν από τον λαό. Δυστυχώς είμαστε εδώ οι 300 του Λεωνίδα όπως λέω εγώ. Αν είμασταν 3-4.000 σε κάθε Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ και του Α.Σ. δεν θα συνέβαιναν αυτά. Αυτή είναι η ευθύνη μας, βάζω και τον εαυτό μου μέσα και πρέπει να είμαστε ενεργοί σε όλες τις εκδηλώσεις”.

Με Μπνέι Γιεχούντα ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα

Παίρνει το “πράσινο φως” από Ε.Ε.Α. ο Σαββίδης

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε