Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βύντρα και Κάμπορα το βάφουν πράσινο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Το πράγμα ξεκαθαρίζει. Ο ΠΑΟ ξεφεύγει με το σπαθί του και πάει να πάρει το πρωτάθλημα. Το πέρασμα του από τις λάσπες της Τρίπολης ήταν παλικαρίσιο.

Στηρίχθηκε όχι στα βαριά ονόματα της ομάδας αλλά σε έναν παίχτη μαχητή που συμβολίζει την αγωνιστική συνέπεια και σταθερότητα. Ο Λουκάς Βύντρα που σκόραρε με πλασέ είναι παίκτης που έζησε τα πέτρινα χρόνια και του φορτώθηκαν από την εξέδρα πολύ περισσότερες ευθύνες απ’ όσες – πιθανώς – του αναλογούσαν. 

Ο Βύντρα άντεξε στωικά την περιφρόνηση, τον σαρκασμό ακόμα και την χλεύη όσων τον έκαναν σήμα κατατεθέν της αγωνιστικής αδυναμίας του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια. 


Κακοκαρδισμένος αλλά σιωπηλός προσπαθούσε να προσφέρει, να βελτιωθεί. Οι προπονητές τον προτιμούσαν η εξέδρα τον απέρριπτε. Μια άστοχη σέντρα και μια μεταγραφή που δεν… έγινε είχαν ως αποστροφή: Πάλι με τον Βύντρα!

Λοιπόν, με τον Βύντρα βασικό κι αναντικατάστατο ο Παναθηναϊκός πάει να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Βύντρα σέντερ μπακ, δεξί μπακ, αριστερό μπακ και σκόρερ. Στη λάσπη της Τρίπολης, ο Λουκάς ξελάσπωσε τον Παναθηναϊκό μ’ ένα πλασέ που μαρτυρούσε την αγωνία του παίκτη να σουτάρει προς την εστία. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα δεν πρέπει να περίμενε καν πως η μπάλα θα πάει προς «τα μέσα» κι έμεινε άγαλμα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε με φούρια στο γήπεδο. Φρόντισε την άμυνα του και στη συνέχεια άρχισε να κερδίζει μέτρα. Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τα ηνία του ματς και ζήτησε το γκολ. Δημιούργησε ευκαιρίες κι έφτασε στο γκολ. Νίκη δίκαιη από αυτές που παίρνουν οι μεγάλες ομάδες εκτός έδρας. Νίκη ομάδας που πάει για τίτλο.

Το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ήταν εντός προγράμματος. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και σαν τέτοια συμπεριφέρθηκε στον συμπολίτη της. Μπήκε δυνατά, έχασε πέναλτι έβαλε γκολάρα με τον Κάμπορα. Κι εκεί που ο ΠΑΟΚ – έστω αναποτελεσματικά – προσπαθούσε να απαντήσει, ο Κάμπορα πέτυχε άλλη μια. Και στα δύο γκολ ο σχετικά μικρόσωμος Αργεντίνος δεν έβλεπε το τέρμα. Το πρώτο με αριστερό, το δεύτερο με το δεξί. Σπουδαίος γκολτζής απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Προσωπικές ενέργειες από εκείνες που ομορφαίνουν το ενενηντάλεπτο. Οι παλιότεροι – πολύ παλιότεροι – θα θυμούνται ότι τέτοια γκολ έβαζε ο Γερμανός Γκερντ Μύλλερ. Ο ΠΑΟΚ έχασε το ντέρμπι, έμεινε πίσω πέντε βαθμούς κι ο δρόμος άνοιξε για τον Παναθηναϊκό. 

Όσο για τη φιέστα ίσως γίνει πρόωρα στο ντέρμπι με τον ταλαιπωρημένο Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε