Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χάμιλτον: “Μου στοίχισε η κατάσταση στα προσωπικά μου”

Ευτυχισμένες στιγμές από τους πανηγυρισμούς του 2008 με την οικογένεια και τη σύντροφο του.

Ο Βρετανός οδηγός της McLaren Mercedes παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα που είχε με τον πατέρα του, έχουν το μερίδιο τους στην φετινή κακή πορεία του.

Για έναν πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή η τέταρτη θέση δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως “αποτυχία” και ο Λούις Χάμιλτον δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις.

Ο τερματισμός της επαγγελματικής του σχέσης με τον πατέρα του, Άντονι, που έγινε μεγάλο θέμα στον κόσμο της Formula 1, είχε ως αποτέλεσμα κάποιες μεταπτώσεις στην πορεία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010 και πλέον αισθάνθηκε έτοιμος να το παραδεχθεί.

“Τα πράγματα στην προσωπική ζωή μου δεν κύλησαν τόσο ομαλά όσο ήταν στο παρελθόν, και αυτό που κάνω, είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων που σε περιβάλλουν. Δεν είναι απλώς να φτάσεις στην πίστα και να οδηγήσεις. Είναι οι εμφανίσεις σου, οι εναλλαγές διάθεσης, οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω σου, η οικογένεια και οι φίλοι σου, και ο χρόνος που μπορείς να τους αφιερώσεις και η σχέση που έχεις μαζί τους”, δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2008 στο “BBC”.

Από την αρχή της καριέρας του, ο πατέρας του έκανε μεγάλες θυσίες για να εξασφαλίσει στον γιό του τα μέσα για να κυνηγήσει το όνειρο της Formula 1. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Άντονι Χάμιλτον κάποια εποχή έκανε μέχρι και 8 δουλειές ταυτόχρονα για να βοηθήσει τον Λούις και η έκπληξη ήταν μεγάλη όταν ο 24χρονος Βρετανός παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του δεν θα εκτελεί πλέον χρέη μάνατζερ για τον ίδιο, κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Σήμερα εξηγεί: “Εφόσον λείπουν κάποια κομμάτια από αυτό το παζλ, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τις άλλες πλευρές της ζωής σου όπως θέλεις. Νομίζω ότι το μυστικό της ζωής είναι να έχεις όλα αυτά τα κομμάτια στη θέση τους”, θέλοντας να πεί εμμέσως ότι αυτός ήταν ένας από τους παράγοντες που του στοίχισαν φέτος.

“Σκοπεύω να εξομαλύνω τα πάντα και να διασφαλίσω ότι θα έχω 100% καθαρό μυαλό του χρόνου, χωρίς εξωτερικές έγνοιες ψυχολογικά. Είχε περάσει πολύς καιρός την τελευταία φορά που τερμάτισα εκτός της πρώτης 3άδας σε ένα πρωτάθλημα. Η 4η θέση δεν είναι κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα περήφανος”, τόνισε ο Χάμιλτον, δίνοντας το σύνθημα για τη νέα σεζόν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε