Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

“Χαμός” μεταξύ Κούγια και Μπέου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του Αχιλλέα Μπέου στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, η κόντρα του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αλέξη Κούγια, έκλεψε την παράσταση.

Ο γνωστός ποινικολόγος που ήταν ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αχιλλέα Μπέου λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μπήκε στο ποδόσφαιρο μόνο για να στήσει αγώνες”, ενώ ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού Βόλου απάντησε ανάλογα: “Είναι απλά ένας… κοντός δικηγόρος”.

Η απόφαση αναμένεται να βγει τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα έχουν κατατεθεί και τα υπομνήματα. Πάντως οι διάλογοι μεταξύ Μπέου και Κούγια ήταν αυτοί που ξεχώρισαν κατά την απολογία του πρώτου.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής τόνισε:  “Δεν έχω γνώση κανενός πραγματικού περιστατικού. Γνωρίζω όμως γενικότερα το ποιόν το Αχιλλέα Μπέου, για τις πρακτικές των ομάδων, κυρίως του Ολυμπιακού Βόλου. Τον Αχιλλέα Μπέο τον γνώρισα επειδή ήταν εντολέας μου στην υπόθεση με τον Βίκτωρα Μητρόπουλου πριν από δέκα χρόνια. Ποτέ δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις. Μάλιστα στην ΕΠΑΕ πριν από 5-6 χρόνια μου επιτέθηκε και με είχε χτυπήσει.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Αχιλλέας Μπέος δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω: “Τι σχέση έχουν όλα αυτά, σε λίγο θα μας πεις και για την κ. Βατίδου.”

Ο Αλέξης Κούγιας δεν πτοήθηκε και συνέχισε: ” Κανείς δεν γνωρίζει τι δουλειά κάνει ο κύριος Μπέος και ποιο είναι το επάγγελμά του. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της ομάδας του είναι στημένα παιχνίδια. Για παράδειγμα το Παναργειακος-Ολυμπιακός Βόλου για το Κύπελλο, το οποίο ήταν καραστημένο. Ο Μπέος είχε προσωπική σχέση με τον Τσακογιάννη και τον Ιωσήφ Μερτύρη, μεγαλομέτοχο της ομάδας του Άργους. Είμαι βέβαιος πως η κρίση της UEFA είναι σωστή για αυτό το παιχνίδι. Το τι κάνει ο ΟΠΑΠ δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Όλο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο παράνομο ασιατικό στοίχημα και τις ξένες εταιρείες.”

Αυτή τη φορά η απάντηση ήρθε από το δικηγόρο του Αχιλλέα Μπέου: “Έλεος! Με αυτά που λέτε, εκτελείτε συνειδήσεις, εκτελείτε ομάδες.”

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου πρόσθεσε:  “Ο Κούγιας θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενος εδώ. Είναι ένας πλαστογράφος. Μόνο για τις τηλεοράσεις. Θα έπρεπε να ντρέπεται.”

Εκ νέου το λόγο πήρε ο Αλέξης Κούγιας: “Όλη η Ελλάδα ξέρει πως ο Αχιλλεάς Μπέος έχει στήσει τα ματς. Όλα τα ματς του Ολυμπιακού Βόλου αν τα παρακολουθήσει κανείς, είναι βέβαιο ότι είναι στημένα. Η δουλειά του Αχιλλέα Μπέου είναι το στοίχημα. Ειδικότερα η εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχε και ηγείται με τον Γιώργο Τσακογιάννη, αυτή τη δουλειά κάνει.

Η εγκληματική οργάνωση του Μπέου και του Τσακογιάννη υπήρξε για να στήνει όλους τους αγώνες. Αυτοί επιλέγουν ποιοι θα πέσουν ή θα ανέβουν κατηγορία. Μία ο Διαγόρας, μία η Ηλιούπολη, μία η Ρόδος. Ο Αχιλλέας Μπέος ξεκίνησε ως πολέμιος του Μητρόπουλου και τώρα έγινε βασιλικότερος του βασιλέως. Ελέγχοντας τη Β’ Εθνική, ήλεγχε τα πάντα. Αυτός και οι συνεργάτες του. Αυτοί ήλεγχαν διαιτητές και έβαζε αυτούς που ήθελε. Όλη την εβδομάδα είναι με ένα τηλέφωνο στα χέρια και κανονίζει τι αποτέλεσμα θα έρθει στα παιχνίδια της ομάδας του αλλά και των υπολοίπων. Η εγκληματική οργάνωση της οποίας ηγείται, καθορίζει μέχρι και ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είναι τυχαίο ότι πήρε το νταμπλ ο συνομιλητής του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Πατέρας και στη συνέχεια ο άλλος συνομιλητής του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και οι δύο χαρακτηρίστηκαν επιτυχημένοι παράγοντες εξ αιτίας του Αχιλλέα Μπέου. Βάσει κασετών για το Μακάμπι-Παναθηναϊκός και το Άρης-Παναθηναϊκός προκύπτει πως ο Αχιλλέας Μπέος συνεργάζεται με Βούλγαρους, Ρουμάνους και Ρώσους. Πρόκειται για άλλες οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε