Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Χαμός” στο μπασκετ – Η απεργία ισχύει – Απειλή λοκ αουτ

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον το μπάσκετ. Οι παίκτες ήταν ανυποχώρητοι στα αιτήματα τους και αποχώρησαν από τη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Μετατέθηκε η 1η αγωνιστική. Οι εκπρόσωποι των ομάδων απειλούν με λοκ άουτ.

Μετά τις απειλές του Θανάση Γιαννακόπουλου για αποχώρηση από τη Λίγκα, οι παίκτες πήραν το λόγο. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος επανέλαβε τις θέσεις των μπασκετμπολιστών και οι εκπρόσωποι των ομάδων εξοργίστηκαν.

Τους είπαν ότι αφού επιμένουν στην απεργία δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται στη γενική συνέλευση και έτσι η αντιπροσωπεία των παικτών αποχώρησε.

Ο Ηλίας Λιανός, μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, κατέθεσε πρόταση για λοκ άουτ η οποία θα εξεταστεί αν επιμείνουν οι παίκτες στην απεργία και την επόμενη εβδομάδα.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΣΑΚΕ με την οποία απειλεί τους παίκτες με διακοπή συμβολαίου

Εξερχόμενος ο Λάζαρος Παπαδόπουλος τόνισε:

“Δυστυχώς φεύγουμε άπραγοι. Σε όλα φαίνεται ότι συμφωνεί ο ΕΣΑΚΕ, αλλά στην ουσία, όταν παίρνουμε ένα-ένα τα θέματα, δε συμβαίνει αυτό. Δε συζητήσαμε καν, μας απείλησαν για την απεργία, η οποία είναι συνταγματικό δικαίωμά μας, όπως και σε κάθε δημοκρατική χώρα. Δεν συμφωνούμε με τη λειτουργία του πρωταθλήματος. Υπάρχει βία, διαλύονται ομάδες. Δεν είμαστε χουντικοί, έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε απεργία. Πέρυσι είχαμε δέκα θέματα και συμφωνήσαμε στα τέσσερα, φέτος τα υπόλοιπα έξι δεν συζητήθηκαν καν. Ξαφνιάστηκαν, όταν είπαμε για απεργία. Θα αρχίσουμε από το μηδέν, με νέες βάσεις και συνθήκες. Είμαστε υπερήφανοι για τη θέση μας. Ένα τέτοιο πρωτάθλημα δε το θέλει ούτε ο κόσμος, δεν είναι ανταγωνιστικό. Τα αιτήματά μας ισχύουν σ’ όλη την Ευρώπη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λοκ άουτ τόνισε: 

“Αυτή είναι μία λύση απελπισίας. Αν δε συμφωνούν, ας κάνοuν λοκ άουτ. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, δεν θα σταματήσουμε την απεργία.”

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι η 1η αγωνιστική της Α1 μετατίθεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο (23/24-10), με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση.

“Μετά την λήξη της σύσκεψης η Γ. Σ. αποφάσισε την αναστολή και μετάθεση της πρώτης αγωνιστικής. Ζητάμε να πρυτανεύσει η λογική για το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ. Σε διαφορετική περίπτωση οι ομάδες, όπως ομοφωνα συμφωνησαν θα υποβάλλουν κυρώεις στους αθλητές που δεν θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις. Κυρώσεις οικονομικές αλλά και άλλες και είναι πλέον στην ευχέρια των ομάδων να φτάσουν και σε διακοπές συμβολαίων. Ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί.  Αυτή η εβδομάδα που έρχεται να είναι μια εβδομάδα περισυλλογής και λογικών αποφάσεων.

Καλέσαμε εδώ τον ΠΣΑΚ, αλλά και εσάς ως μάρτυρες, ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Υπάρχει αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό μπάσκετ και θέλαμε μέσω του διαλόγου α βρούμε λύσεις για τιο θέμα που έχει προκύψει με τον ΠΣΑΚ. Συναντήσαμε όμως μια αδιάλλακτη στάση από τυς παίκτες, αλλά το κυριότερο είναι ότι μας έθεσαν άλλα αιτήματα από αυτά που οδήγησαν στην απεργία μέσω της επιστολής που είχαν στείλει”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης.
 
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε: “Εγώ βάζω εκατομύρια και έρχονται να μου πουν τι; Ο ΕΣΑΚΕ φταίει. Τόσα χρόνια ο Καρατζάς έπαιρνε τα χρήματα από τα τηλεοπτικά, αλλά από την Πολιτεία δεν ζητούσαμε τίποτα. Εχω δώσει εκατομύρια. Το μπάσκετ είναι το μοναδικό άθλημα που δεν επιχορηγείται. Παίρνουν εκατομμύρια το ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήματα κι εμείς τίποτα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε