Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Χαριστέας: Δεν θα παίξω ξανά στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την απόφαση του να μην αγωνιστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα ανακοίνωσε ο Άγγελος Χαριστέας που τόνισε πως αν δεν βρει την πρόταση που θέλει τον Γενάρη τότε θα “κρεμάσει τα παπούτσια” του, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που δεν επέστρεψε στον Άρη.

Η συνέντευξη του Άγγελου Χαριστέα στην ΟΠΑΠ TV:

Για το αν θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο: «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Έχω δεχθεί κάποιες προτάσεις οι οποίες δεν με ικανοποίησαν. Είναι από χώρες που δεν θέλω να πάω να παίξω ποδόσφαιρο. Δέχθηκα και κάποιες κρούσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω πάρει την απόφαση να μην αγωνιστώ ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό το λέω για πρώτη φορά. Έχω πάρει την απόφαση να μην παίξω ξανά στην Ελλάδα. Η τελευταία φορά ήταν αυτή με τον Παναιτωλικό την περσινή σεζόν. Δεν ήταν καθόλου δυσάρεστη η χρονιά. Δούλεψα σε πάρα πολύ καλές συνθήκες. Ο Παναιτωλικός είναι ένα καλά οργανωμένο σωματείο. Χαιρόμουνα να δουλεύω εκεί καθημερινά.

Αυτό που δεν μου αρέσει στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν χιλιάδες προβλήματα. Εγώ δυστυχώς επηρεάζομαι από αυτά τα προβλήματα. Και λέω δυστυχώς γιατί και πέρυσι που ήμουν σε μια ομάδα που έχει υγεία, με στενοχωρούσαν όλα όσα συνέβαιναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είχαν ως αντίκτυπο και στην απόδοση μου. Ασχολούμαστε στην Ελλάδα με πράγματα που δεν πρέπει να ασχολούμαστε ως ποδοσφαιριστές. Όλοι αυτοί οι λόγοι με ανάγκασαν να το σκεφτώ.

Έλειψα πολλά χρόνια. Ήμουν εννιά χρόνια στο εξωτερικό και έχω μάθει να προσαρμόζομαι εύκολα, ωστόσο ήταν δύσκολο να συνηθίσω στην Ελλάδα. Είμαι άνθρωπος που δεν κολλάει σε πολλά πράγματα. Αλλά μέχρι και εγώ πέρυσι τα χρειάστηκα σε κάποιες στιγμές. Όλα αυτά με ανάγκασαν να μην μπαίνω καν σε συζητήσεις με ομάδες και να πάρω αυτή την απόφαση ζωής για να μην παίξω και πάλι στην Ελλάδα.»

Για το ενδεχόμενο να σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Είμαι χωρίς ομάδα εδώ και έξι μήνες και μπορεί να βρω αυτό που θέλω στο εξωτερικό το Γενάρη. Αυτό δείχνει ότι η απόφαση μου να μην παίξω στην Ελλάδα είναι οριστική και αμετάκλητη. Κάνω προπονήσεις αυτή τη στιγμή με το Λάκωμμα, ομάδα που αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική. Είναι εκεί ο Στέφανος Μπορμπόκης, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες. Το κάνω για να κρατιέμαι σε καλή φυσική κατάσταση.»

Για τις προτάσεις που έχει: «Έχω προτάσεις από το εξωτερικό, από Πολωνία και από Ρωσία. Δεν τις αποδέχθηκα όμως. Συνεχίζω την αναζήτηση μου και να βρεθεί αυτό που θέλω. Οι επόμενοι δύο μήνες θα κρίνουν αν θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Όταν είσαι 6-7 μήνες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις βάζεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου όλα τα ενδεχόμενα. Έχω υπάρξει πολλά χρόνια σε μεγάλο επίπεδο. Και αυτό παίζει ρόλο γιατί αναζητώ ένα κίνητρο που θα με κάνει να θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο.»

Για το πώς θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του: «Θα ήταν ιδανικό να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη που ξεκίνησα, στην ομάδα της πόλης μου. Αυτό γίνεται με πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και έχουν δύο-τρία χρόνια να κλείσουν την καριέρα τους. Δυστυχώς είναι έτσι οι καταστάσεις που αυτό δεν έγινε. Και για αυτό κοιτάω να κλείσω την καριέρα μου στο εξωτερικό.»

Για αυτό που θα ήθελε να κάνει μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας: «Έχω ένα εξάμηνο μακριά από το ποδόσφαιρο και έχω σκεφτεί πολλά. Έχω παίξει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και έχω πολύ καλή επαφή με τους πρώην προπονητές μου αλλά και με τους συμπαίκτες μου. Μου φέρθηκαν καλά όταν ήμουν πιτσιρικάς και ταλέντο και θέλω να φερθώ και εγώ καλά σε νεαρά παιδιά και να τα βοηθήσω. Να τους ωθήσω όσο μπορώ να φύγουν από την Ελλάδα και να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Ίσως ακολουθήσω και εγώ το μονοπάτι αυτό μιας και γνωρίζω τι χρειάζεται για αυτή τη δουλειά. Μπορώ να συμβουλεύω τα παιδιά να πάρουν σωστές αποφάσεις.

Τα παιδιά πρέπει να ακούν και να μαθαίνουν. Εμένα αυτό με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Να μην ξεχνάμε ότι το ταλέντο από μόνο του δεν φτάνει. Αν δεν ακούς και δεν παραδειγματίζεσαι θετικά δεν μαθαίνεις. Ο Μέσι, όταν ήταν πιο μικρός, πάντα άκουγε και μάθαινε από τους μεγάλους όπως ο Ριβάλντο και ο Ροναλντίνιο. Το λέει σε όλες τις συνεντεύξεις του.»

Για τον Κώστα Λάμπρου, ο οποίος αγωνίζεται στη Φέγενορτ, ομάδα που έπαιξε στο παρελθόν ο Χαριστέας: «Χαίρομαι πολύ για το Κώστα Λάμπρου. Τον είχα γνωρίσει όταν έπαιζα στη Φέγενορτ. Χαίρομαι πολύ για το άλμα που έχει κάνει αυτό το παιδί. Το να παίζεις βασικός στη Φέγενορτ είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η Φέγενορτ μπορεί να μην είναι δημοφιλής στην Ελλάδα αλλά είναι ιστορικό σωματείο. Ο κόσμος της αποδέχεται δύσκολα τους παίκτες. Οι φίλαθλοι θέλουν να έχεις πάθος και να τα δίνεις όλα και κάνουν κριτική. Αυτός είναι ένας έξτρα λόγος για να δώσω συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί που εκπροσωπεί την Ελλάδα και τον εαυτό του. Ελπίζω να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Στην Ολλανδία ο τερματοφύλακας δέχεται μεγάλη πίεση γιατί είναι πολύ επιθετικό το πρωτάθλημα. Άρα όποιος δείχνει καλά στοιχεία στην Ολλανδία μπορεί να κάνει καριέρα.»

Για την εθνική ομάδα: «Χαίρομαι πολύ για την εθνική ομάδα. Παιδιά που έχουν αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες όπως ο Φύσσας και ο Βόκολος ξέρουν καταστάσεις και βοηθούν. Γίνεται καλή δουλειά και χαίρομαι πολύ που η επιτυχία συνεχίζεται.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε