Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Χάβος: Είμαστε ακόμη στην αρχή – Φερέιρα: Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν δίστασε να μιλήσει ειλικρινά και να παραδεχτεί την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, ενώ ο Μάκης Χάβος εξέφρασε την πίστη του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.

Ο Μάκης Χάβος εξέφρασε την πίστη του στην ομάδα του και τόνισε τη σημασία που θεωρεί ότι θα έχει η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

“Για μας σήμερα αρχίζουν τα πλέι οφ. Σβήσαμε το χάντικαπ των τριών βαθμών και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Με τη συνολική δουλειά που γίνεται τα αποτελέσματα και τα γκολ θα έρθουν. Εμείς ποντάραμε πολύ στη δική μας ομάδα και ήμουν εξ αρχής πολύ αισιόδοξος. Δουλέψαμε πολύ στη διάρκεια της διακοπής και το αποτέλεσμα φάνηκε στο γήπεδο. Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα.”

Από την άλλη ο Ζεσουάλντο Φερέιρα μετά τα γνωστά πλέον… καρφιά για τη διαδικασία των πλέι οφ, αναγνώρισε την υπεροχή του ΠΑΟΚ αναφέροντας μάλιστα ότι ο δικέφαλος του βορρά θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλα τέρματα.
“Έχουμε μία έμπειρη ομάδα, αλλά γίνονται κάποια λάθη που δεν πρέπει να γίνονται. Είχαμε κάποιες απουσίες από τιμωρία, αλλά αφού τα πλέι οφ είναι μία νέα διαδικασία, δεν έπρεπε να μετρούν οι τιμωρίες από τις 30 αγωνιστικές. Η άμυνά μας ήταν διαφορετική λόγω αυτών των απουσιών. Βεβαίως όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες. Ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή ομάδα. Η ομάδα μου έχασε, αλλά αυτό συμβαίνει και στις μεγάλες ομάδες. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να έχει πετύχει περισσότερα γκολ. Για να παίξεις σε αυτές τις διοργανώσεις, πρέπει οι παίκτες να πιστέψουν πρώτα στη νίκη. Να ξέρουν ότι μπαίνουν στο γήπεδο για να νικήσουν. Ουσιαστικά μπαίνοντας με αυτό το σκεπτικό, πρέπει να συνεχίσεις με τον ίδιο τρόπο. Ελπίζω το σημερινό ματς να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για μας.

Ήταν ο πρώτος αγώνας και υπάρχουν άλλοι πέντε. Δεν έχει σημασία πώς ξεκινούν τα πράγματα, αλλά πώς τελειώνουν. Το μόνο που χάσαμε είναι ένα αβαντάζ. Οι παίκτες μου γνωρίζουν πως πρέπει να συνεχίσουν, να παίξουν για το όνομα του συλλόγου και τη φανέλα μίας ομάδας με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε. Ο πρώτος αγώνας δεν είναι ο πιο σημαντικός, όμως η κόπωση που θα δημιουργηθεί στη διάρκεια των πλέι οφ από τα συνεχή ματς θα είναι μεγάλη. Πολύ σημαντική είναι η φυσική κατάσταση, αλλά θα πρέπει να παίξουν με εξυπνάδα. Να έχουν μια σαφή εικόνα του τι πρέπει να κάνουν. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να παίξουμε σαν ομάδα και να τρέξουμε περισσότερο από τους αντιπάλους μας. Ο Παναθηναϊκός από το τέλος Δεκεμβρίου και μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο. Οι παίκτες μου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε