Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Χείμαρρος” ο Τσιάρτας: Για φυλακή όσοι υπέγραφαν τα συμβόλαια

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Βασίλης Τσιάρτας επιτέθηκε στον Θωμά Μαύρο αλλά κυρίως σε όσους έκαναν κουμάντο τα προηγούμενα χρόνια και υπέγραφαν συμβόλαια με εξωπραγματικά ποσά.

Πειθαρχία και γκολ ζήτησε ο Λίνεν

Έπιασε δουλειά ο Λίνεν

Ο Τσιάρτας μίλησε στον NovaΣπορ FM…

Για την έλευση του Έβαλντ Λίνεν: «Θετικό που ήρθε ο προπονητής. Μπαίνουν σε μια σειρά τα πράγματα. Είχαμε επαφή όλο αυτό το διάστημα που ήταν στη Γερμανία και ανταλλάζαμε απόψεις, ενώ τον ενημέρωνα και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με ρώτησε κάποια πράγματα για την ΑΕΚ και του είπα πως όταν τελειώσει το θέμα, μπορώ να τον βοηθήσω σε ό,τι θέλει. Τον ενημέρωσα για το ρόστερ, γι’ αυτά που κατά τη γνώμη μου χρειάζεται η ομάδα και του είπα πως είμαι στη διάθεσή του για οποιαδήποτε βοήθεια». 

Για την ενασχόλησή του με την ΑΕΚ: «Από τις 10 το πρωί ως τις 11 το βράδυ ζούσα την καθημερινότητα της ΑΕΚ. Είναι καλό ο κόσμος να ξέρει τι έγινε γιατί έχουν μιλήσει όλοι οι άλλοι εκτός από μένα. Όταν ήρθα είχε προσληφθεί ήδη ο Βαγγέλης Βλάχος και το επιτελείο του. Μου τηλεφώνησε ο Θωμάς Μαύρος και με κάλεσε να πάω στα Σπάτα. Συστηθήκαμε, βάλαμε κάτω το ρόστερ και συζητήσαμε. 

Δεν είχα ενδοιασμούς να αναλάβω. Μου άρεσε η θέση, αλλά το μεγαλύτερο κίνητρό μου ήταν η αίσθηση πως ό,τι είμαι το οφείλω 80% στην ΑΕΚ. Και πρέπει να πω ότι νιώθω παρεξηγημένος από το καλοκαίρι του 2004 κι έπειτα, με κάποια ζητήματα που προέκυψαν τότε για τη λύση του συμβολαίου μου. Χωρίς να επιδιώξω τότε τη λύση του δικαστηρίου, οδηγήθηκα αναγκαστικά εκεί για να διεκδικήσω μόνο τα δεδουλευμένα μου. Αν είχα άδικο, εξάλλου, πώς δικαιώθηκα στο δικαστήριο; 

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που έπαιξα στην Ελλάδα σε επίπεδο Α’ Εθνικής και θεωρούσα χρέος απέναντί της, με όσα έζησα 20 χρόνια στα γήπεδα, να τη βοηθήσω όπως μπορώ. Όταν με κάλεσε ο Θωμάς μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε συμβόλαιο. Του είπα ότι δεν χρειάζεται, προτεραιότητα είναι να σώσουμε την ΑΕΚ. Παράτησα τη δουλειά μου, λοιπόν για τρεις μήνες και ήμουν καθημερινά -και χωρίς οικονομικές απολαβές- στα Σπάτα». 

Για τις σχέσεις του με τον Ντέμη Νικολαΐδη: «Εγώ δεν είχα κάτι μαζί του. Όλα ξεκίνησαν, νομίζω, από την εποχή Ψωμιάδη. Εκείνος είχε μια κλίση στον Σάντος και δεν είχε καλές σχέσεις με τον Ψωμιάδη. Εμένα, από την άλλη, ο Ψωμιάδης μου φερόταν μια χαρά. Σε καμία ομάδα στον κόσμο δεν υπάρχουν 25 φίλοι. Εκτός γηπέδου δεν είχαμε τις καλύτερες σχέσεις, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν κοιτούσα τίποτα άλλο από το πώς θα νικούσε η ομάδα μου». 

Για την κατάσταση που βρήκε στην ΑΕΚ: «Πήρα μια εικόνα χρεών 5 εκατ. ευρώ προς παίκτες και 1,45 εκατ. ευρώ προς μάνατζερ. Συνάντησα μια τραγική κατάσταση. Οι μάνατζερ που έκαναν τα συμβόλαια ήταν για βραβείο κι εκείνοι που τα υπέγραψαν ήταν για φυλακή. Ανανεώσεις, κόντρα ανανεώσεις, προσαυξήσεις, κλπ. Βρήκα συμβόλαια από το 2009 ακόμα. 

Δεν ξέρω ποιος ξεπέρασε ποιον. Ο Νικολαΐδης τον Ψωμιάδη, ο Θανόπουλος τον Νικολαΐδη ή ο Αδαμίδης τον Θανόπουλο. Αν γίνει διαχειριστικός έλεγχος από το 2009 κι έπειτα θα προκύψουν κι άλλα πράγματα.Όταν ήρθε ο Κορδέρο, μάλιστα και πήγαμε για φαγητό, συναντήθηκα με τον Αδαμίδη. Και όταν ήρθε να με χαιρετήσει, του το είπα: «Συγχαρητήρια, ωραία παρακαταθήκη άφησες στην ΑΕΚ». 

Για το πλάνο που τέθηκε μαζί με τον Θωμά Μαύρο: «Είπαμε ότι θα έπρεπε να κατεβάσουμε το μπάτζετ. Από τα 8,7 εκατ. ευρώ το κατεβάσαμε στα 3 εκατ. ευρώ, εκτός από το προπονητικό τιμ που επέλεξε ο κ. Μαύρος και το οποίο -μόνο αυτό- κόστιζε 500.000 ευρώ. Αυτή ήταν η πρώτη μου απορία όταν έμαθα τα ποσά. Και μου έκανε εντύπωση διότι όταν πήγαμε εγώ κι ο Κωστής μας είπε ότι θα πάρουμε λεφτά αργότερα. Άκουγα, λοιπόν, τα ποσά, αλλά δεν είχα μπει στη διαδικασία. Έλεγαν, ας πούμε, ότι είχαν συμφωνήσει με τον Βαγγέλη Βλάχο στις 80.000 ευρώ και μετά άκουσα κάποια ποσά πολύ παραπάνω». 

Για το οικονομικό χάος στην ΠΑΕ: «Θα σας πω, για παράδειγμα, το συμβόλαιο του Αργυρίου. Μαζί με τον Ματεντζίδη η ΑΕΚ πλήρωσε 400.000 ευρώ στον Πανθρακικό για να τους αποκτήσει. Υπήρχαν όροι ανάλογα με τα παιχνίδια που ανέβαζαν το συμβόλαιο ακόμα παραπάνω την επόμενη χρονιά. 

Ο μάνατζερ του Γκερέιρο μου είπε ότι ειλικρινά δεν ξέρει πόσοι ανακατεύτηκαν στη μεταγραφή. Και ο ίδιος ο παίκτης μου είπε ότι ποτέ δε ζήτησε αυτά τα λεφτά που προβλεπόταν από το συμβόλαιό του. Πρέπει να πω εδώ ότι ο Γκερέιρο είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Το ίδιο και ο Γκούντγιονσεν, με τον οποίο σε πέντε λεπτά βρήκαμε λύση. Τον ρώτησα μάλιστα πώς πήρε την απόφαση να έρθει στην ΑΕΚ με αυτές τις συνθήκες. Μου είπε ότι ο Αδαμίδης τον διαβεβαίωσε επανειλημμένως ότι θα πληρώνεται στην ώρα του. 

Όσο για τον Γκερέιρο, είπαμε να λυθεί το συμβόλαιο. Υπήρχε ένα χρέος περίπου 583.000 ευρώ. Ρώτησα τι διακανονισμό να κάνω κι έπειτα είπα στον παίκτη να λύσει το συμβόλαιό με 200.000 ευρώ μπροστά και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Και το παιδί δέχθηκε. Περιμένω λοιπόν να εγκριθεί και να ξεφορτωθεί η ΑΕΚ ένα συμβόλαιο πάνω από 800.000 ευρώ. Τελικά παίρνει λιγότερα, έρχεται στην προετοιμασία και τραυματίζεται. Ως παίκτης ξέρω πως είναι και δεν ήθελα να του πω να φύγει. Αλλά και να ήθελα, δεν μπορούσα αφού δεν υπήρχαν λεφτά. 

Η τελευταία κουβέντα έγινε να πάρει κάποια χρήματα τώρα και τα υπόλοιπα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης χρονιάς. Και πάλι δέχθηκε. Αν μου διασφαλίσεις τα δεδουλευμένα, μου είπε, βλέπουμε τι κάνουμε την επόμενη χρονιά. Του πρότεινα ένα συμβόλαιο 150.000 ευρώ συν μπόνους και μου είπε ότι δέχεται. Ε, για μια ακόμη φορά δεν βρέθηκαν τα χρήματα». 

Για το αν ήταν λάθος που έφυγε ο Γεωργέας: «Όταν βάλαμε κάτω το ρόστερ, ο Δέλλας σταματούσε, ο Μανωλάς είχε φύγει. Και μετά ήταν η περίπτωση του Γεωργέα. Και ο Μαύρος και ο Βλάχος μου έλεγαν δεν μπορούμε να πάμε με αυτούς. Το πολύ τρία λάθη έκανα στη θητεία μου. Το πρώτο ότι παρασύρθηκα απ’ αυτό τον μηδενισμό του να φύγουν όλοι. Υπεύθυνος για το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν ο Μαύρος. Και θυμίζω ότι είχαμε δικαίωμα για τρεις μονάχα κινήσεις. Αν δεν υπήρχε ο περιορισμός, ήξερα κι εγώ να κάνω ομάδα. 

Στο θέμα του Γεωργέα, λοιπόν, μου είπαν ότι πρέπει να βρούμε κάποιον άλλο. Σε ένα βαθμό το ασπάστηκα και είπα ότι το πολύ έναν χρόνο θα παίξει ακόμα ο Νίκος. Αλλά είπα ας το κρατήσουμε λίγο στην άκρη αυτό το θέμα. Και μάλιστα εγώ έβαλα τον Μαύρο να κάνει δήλωση για τον Γεωργέα. Τελικά του είπα λοιπόν πως πρέπει να φύγει, ότι δεν ήταν 100% δική μου απόφαση και ότι -αν είμαι εδώ του χρόνου- θα σε περιμένει μια θέση για να κλείσεις την καριέρα σου». 

Φέτος ο μέσος όρος ηλικίας 22,6 και πέρυσι 25,5. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες, όπως ο Κωνσταντόπουλος, ο Λαγός, ο Γκερέιρο, ο Ρίκκα, ο Κοντοές. Θα μπορούσε να βοηθήσει ο Γεωργέας, αλλά η ΑΕΚ δεν έχει πρόβλημα στις θέσεις που αγωνίζεται εκείνος. Ναι, είχε παίξει και αμυντικό χαφ πέρυσι, αλλά υπάρχει αμυντικό χαφ στην ΑΕΚ και λέγεται Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο. Και όσο και να θέλουν κάποιοι να το μηδενίσουν, δεν θα τα καταφέρουν. 

Αν δεν είχαμε τον περιορισμό -και ανεξάρτητα από το ότι δεν ήθελαν να συνεχίσουν οι Μαύρος και Βλάχος- θα κρατούσα τον Γεωργέα και τον Καφέ. Με τον Καφέ είχαμε μια οφειλή πάνω από 450.000 ευρώ. Είπαμε να μη μείνει, διότι θέλαμε να κάνουμε τρεις κινήσεις στον άξονα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όμως. Για τον Μάκο, ας πούμε, ο Μαύρος είπε ότι δεν έφυγε και ο Μπεκενμπάουερ. Έλεγε «δεν θέλω να τον βλέπω εδώ πέρα». 

Για τον τρόπο που λαμβάνονταν οι αποφάσεις: «Τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο Μαύρος, αλλά εγώ ξεκαθάριζα πως θα πάρουμε ό,τι μπορούμε και όχι ό,τι θέλουμε. Από την πρώτη μέρα αυτό που προσπάθησα ήταν να κάνω επαγγελματική την ομάδα. Για όλους τους παίκτες του ρόστερ ήταν σύμφωνοι και ο Μαύρος και ο Βλάχος και μοναδική περίπτωση που πήρα πάνω μου ήταν ο Κορδέρο. 

Είπα τότε στον Βλάχο ότι δημιουργείται πρόβλημα όταν βγαίνετε και διατυμπανίζετε ότι θέλουμε παίκτες κι εγώ δεν έχω ολοκληρώσει διακανονισμούς. Υπήρχαν δυο ΑΕΚ. Μια στο μαγαζί του Μαύρου και μια στα Σπάτα. Εγώ δούλευα στα Σπάτα και συνέχεια μου έλεγε πράγματα που του είχαν μεταφερθεί από τους αυλικούς του. 

Για τη μεταγραφή του Κορδέρο: «Πριν τον Κορδέρο είχε έρθει ο Φουρτάδο. Είχα πει στον Βλάχο να περιμένουμε για τον σέντερ-φορ. Έστω κι έτσι όμως, προτείνω τον Χιρόσι της Σεβίλλης που έβαλε 20 γκολ σε 30 ματς και μας τον έδιναν δανεικό. Τον βλέπει σε dvd ο Μαύρος και μου λέει ότι του αρέσει, αλλά ρώτα τον Βαγγέλη. Του το είπα, αλλά μου λέει ότι δεν είναι καλός έξω από την περιοχή. Αμφιβάλλω αν είδε καν τα στιγμιότυπα. Προτείνω μετά τον Μεχμέτι που θα ερχόταν με 100.000 ευρώ και οι πληροφορίες μου -αλλά και η δική μου εντύπωση- έλεγαν ότι παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. 

Ε, και όταν είπε τελικά ο Μαύρος «παπούτσι από τον τόπο σου» είπα ότι έχουμε τον Φουρτάδο. Ήταν το δεύτερο λάθος μου, ότι δεν επέμεινα σε αυτούς που ήθελα εγώ. Και γι’ αυτό όταν συζητήσαμε για αμυντικό χαφ (λέγαμε για τον Μητρόπουλο του Παναιτωλικού, αλλά ήθελε πολλά λεφτά η ομάδα) πρότεινα τον Κορδέρο. Η Χερέθ τον έδινε για 70.000 ευρώ. Το είπα στον Βλάχο και αυτή τη φορά του είπα ότι βάζω χέρια, πόδια και κεφάλι στη φωτιά ότι μας κάνει. Και τελικά τον πήραμε». 

Για τις υποθέσεις των Μάντζιου και Μόρα: «Κάποια στιγμή εκπροσωπούσα τον Μάντζιο, αλλά είναι πολύ δύσκολο παιδί και τελικά δεν βγάζαμε άκρη και σταματήσαμε τη συνεργασία μας. Μου λέει ο Μαύρος λοιπόν να κοιτάξουμε τις περιπτώσεις του Μάντζιου και του Μόρα. Τους καλεί στα… παράλληλα γραφεία που είχε στην καφετέρια. Όταν διοικείς την ΑΕΚ, δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο από την καφετέρια. Ερχόταν 1,5 ώρα στα Σπάτα κι έφευγε. Εκεί όμως χρειαζόταν 24 ώρες δουλειά. Ξεφτιλίζεις την ΑΕΚ όταν συζητάς με παίκτες στην καφετέρια. 

Τελοσπάντων, συναντάται ο Μάντζιος με τον Μαύρο και του ζητάει 250.000 ευρώ. Μαθαίνω ότι πριν ο παίκτης έχει απορρίψει προτάσεις 180.000 ευρώ. Ήθελε να κάνει ένα συμβόλαιο ηγεμονικό. Του είπα να κάνουμε ένα συμβόλαιο με συμμετοχές, πολλά μπόνους και γενικά στο πνεύμα ότι θα μας φέρουν λεφτά οι παίκτες και μετά θα πληρωθούν παραπάνω κι αυτοί. Ενώ έχω πει λοιπόν στον Μαύρο να μη διαπραγματευτεί, του προτείνει 150.000 ευρώ. Για να μην τον προσβάλλω, όταν έρχεται στα Σπάτα, λέω εντάξει, αφού τα βρήκατε. 

Ήθελε να βάλει όμως τα μπόνους με το ελάχιστο προβλεπόμενο. Και λέω στον Θωμά ότι σε καμία από τις προηγούμενες χρονιές δεν έπαιξε τόσο πολύ. Να παίξει το παιδί και να τα πάρει. Επειδή ήξερα λοιπόν ότι είναι περίεργο παιδί ο Βαγγέλης και θα ζητάει τα λεφτά του, του είπα να το πάρει πάνω του αν αρχίσει να διαμαρτύρεται μέσα στη χρονιά. 

Τελικά συμφωνούμε για μια κοινή πρόταση, τη στέλνουμε και με φαξ και με mail και αφού χάλασε η υπόθεση, μου είπε ο Μαύρος «ήσουν βαρύς στη διαπραγμάτευση». Είπε ότι χάλασε η μεταγραφή λόγω της δημοσιότητας που δόθηκε. Εγώ είπα ότι ο Μάντζιος χρησιμοποίησε την ΑΕΚ για να βρει καλύτερο συμβόλαιο. Και τελικά τα κατάφερε νομίζω στο Αζερμπαϊτζάν». 

Για το θέμα Κουτσιανικούλη: «Ήξερα ότι έχει συμβόλαιο 180.000 ευρώ με τον Εργοτέλη. Μέσω ενός… ταξιτζή φίλου του Κωστή ή του Μαύρου που ερχόταν στα Σπάτα και με ενοχλούσε η παρουσία του (όπως και άλλων της ακολουθίας του Μαύρου). Κατά 80% της παρουσίας του Μαύρου αναλώθηκε στο πώς θα μπουν στο Δ.Σ αυτοί οι άνθρωποι. Μου είπε λοιπόν για τον Κουτσιανικούλη και αν μπορούμε να το κοιτάξουμε. 

Φτάσαμε στο σημείο να ξεφτιλιζόμαστε και να προτείνουν παίκτες οι… ταξιτζήδες. Μίλησα με τον μάνατζερ και του είπα να έρθει ελεύθερος και με κλιμακωτές αποδοχές. Ο Κουτσιανικούλης έστελνε 100 μηνύματα στον μάνατζερ πώς θα έρθει στην ΑΕΚ. Είχε κάψα! Κι ενώ έχουμε συμφωνήσει, αρχίσει να τον ψάχνει και ο μάνατζέρ του. Και κάπου εκεί αρχίζουμε να μην τον βρίσκουμε πουθενά. 

Και ξαφνικά με ρωτάει «ποια είναι η προοπτική της ΑΕΚ». Και του λέω «αγοράκι μου, τι είναι αυτά που λες; Έχεις 100 κιλά στο παντελόνι σου να σηκώσεις τη φανέλα της ΑΕΚ»; Αν δεν ήταν ο Μαύρος, για εμένα θα είχε τελειώσει εκεί το θέμα. Αλλά εκείνος του έδωσε παράταση. Και τελικά -ενώ έχει την πρότασή μας και δεν ξέρω αν αληθεύει για κάτι… τραγουδιάρες- αποφασίζει να μείνει στο Ηράκλειο. Και απ’ όσο έμαθα, μετά απ’ όλα αυτά τον παράτησαν και οι μάνατζέρ του». 

Για την περίπτωση Ιωαννίδη: «Συναντώμαι με τον Ιωαννίδη, του λέω την πρόταση της ΑΕΚ και μου λέει μόλις λύσει το συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, θα έρθω. Τελικά μου λέει ότι θα μείνει εκεί. Τρεις μέρες πριν τελειώσουν οι μεταγραφές όμως με πήρε και με ρώτησε αν ισχύει η πρόταση. Του λέω «αγόρι μου, η πρόταση θα ισχύει μόλις έρθεις εδώ με τη λύση του συμβολαίου σου από τον Παναθηναϊκό. Άντρες είμαστε, λόγο έχουμε και θα προχωρήσουμε». Και τελικά αποφάσισε να πάει στον ΟΦΗ. Ήταν επιλογή του παίκτη και δεν χάλασε στο οικονομικό». 

Για τη συνεργασία του με τον Θωμά Μαύρο: «Σε περιπτώσεις όπως του Φουρτάδο δεν συμφωνούσα, αλλά δεν μπορούσα και να… κλωτσήσω. Κι εδώ θέλω να πω κάτι. Respect στον ποδοσφαιριστή Θωμά Μαύρο. Αλλά το υπόλοιπο δεν το έχει. Κι επειδή είπε ότι με τελείωσε 1,5 μήνα πριν, σας λέω ότι το Δ.Σ. με αποθέωνε για τη δουλειά μου. Προσπάθησε να συσπειρώσει τον κόσμο, αλλά στο δρόμο το «Θεωμάς» που άκουγε από τον κόσμο τον επηρέασε. Αυτός όμως είναι ο Θωμάς Μαύρος κι εγώ είμαι ο Βασίλης Τσιάρτας. Ο καθένας έχει την ιστορία του στην ΑΕΚ. 

Από ‘κει και πέρα, τρεις μήνες λείπω και βλέπετε τι γίνεται στην ομάδα. Τα είχε χάσει τα αποδυτήρια ο Βλάχος και το είχα πει και σ’ εκείνον και στον Μαύρο. Αν δεν υπήρχε ο Θωμάς, από την πρώτη φορά που θα μιλούσε έτσι ο προπονητής στους παίκτες, θα τελείωνε. Τον πιστεύω ως προπονητή τον Βλάχο, αλλά στην πίεση και την αγωνία του, δεν μπορούσε. Αν εκείνος και ο Μαύρος δούλευαν όσο μιλούσαν, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα». 

Για την υπόθεση Λεονάρντο: «Ήρθε μια πρόταση για τον Λεονάρντο να πάει δανεικός για 150.000 ευρώ στην Κορέα και να δώσουν τα περισσότερα λεφτά τον Γενάρη. Και του λέω ότι δεν γίνεται να σε αφήσουμε έτσι. Όταν βλέπει λοιπόν ότι δεν βγάζει άκρη μαζί μου, πάει στον Δημητρέλο. Και μια μέρα με παίρνει τηλέφωνο ένας άνθρωπος που ήταν με τον Ανδρέα στο Υπουργείο και μου λέει ότι έχουν πεταχτεί οι φλέβες του Δημητρέλου έξω από τα νεύρα του επειδή μιλάει με τον Λεονάρντο. 

Ενημερώνω το λογιστήριο και ρωτάω αν υπάρχουν τα λεφτά στο ταμείο για να μην κάνει προσφυγή. Γιατί αυτό ήθελε να κάνει και με αυτό το υφάκι ήρθε στα Σπάτα. Μπήκαν λοιπόν τα λεφτά στο λογαριασμό του και όταν πήγα και του είπα «έχεις εξοφληθεί, δεν μπορείς να κάνεις προσφυγή» έμπαινε στο γραφείο του Δημητρέλου κι έκλαιγε για να φύγει. Και τελικά έγινε αυτό που του είπα. Ή θα φέρεις τα λεφτά και θα φύγεις ή δεν πας πουθενά». 

Για τη δική του δουλειά στην ΑΕΚ: «Ασχολούμουν 24 ώρες στα Σπάτα με τους παίκτες, με τους διακανονισμούς, με το… γκαζόν, όλα για να σωθεί η ΑΕΚ. Μπορείτε να μου καταλογίσετε ότι δεν είμαι καλός στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά αυτό που λέω ισχύει. Ακόμα και το θέμα με τον κ. Φωτίου, που έβαλε τα 100.000 ευρώ για να πάρουμε τον Κατίδη, εγώ το τελείωσα. Και όταν το έφερα εις πέρας το αναγνώρισε ο Μαύρος. Και πολλές φορές αναγνώρισε τη δουλειά μου, λέγοντας ότι εργάζομαι σαν… σκύλος. Μέχρι να μου πει να φύγω, με είχε ανάγκη κι αυτός και η ΑΕΚ». 

Για το αν θα επέστρεφε στην ΑΕΚ: «Κατά 80% δεν θα γύριζα στην ΑΕΚ. Είμαι απογοητευμένος και από τον κ. Δημητρέλο. Σέβομαι τη δουλειά που έκανε για να σωθεί η ομάδα, αλλά το αγωνιστικό δεν το γνωρίζει. Πήγα δυο φορές στα Σπάτα για να του προτείνω δυο προπονητές: Τον Χάβο και τον Γκαρίδο. Κι επειδή με έπαιρναν μέλη του Δ.Σ. να γυρίσω, τον ρώτησα αν θα γίνει αυτό. Μου είπε να περιμένω το Δ.Σ., αλλά ποτέ δεν με ενημέρωσε τι αποφάσισε. 

Αν ήμουν εγώ εκεί, ο προπονητής θα είχε βρεθεί σε δυο μέρες. Κι επίσης στο θέμα του Βλάχου θα έπρεπε να γίνει πρώτα συμβούλιο, να γίνει ψηφοφορία και όχι αρπα-κόλλα. Εξαιρετικός ο Δημητρέλος στο οικονομικό κομμάτι, αλλά την ΑΕΚ δεν μπορεί να τη διοικούν δυο… σάιτ. Του είχα πει να μην αναλώνεται σε επαφές με τους δημοσιογράφους και να περνάς γραμμή μέσω 1-2 ιστοσελίδων. 

Για το αν η ΑΕΚ θα καταφέρει να ανέβει αγωνιστικά: «Είμαι ο μόνος που πιστεύει σε αυτό το ρόστερ. Ο Λίνεν είναι ένας προπονητής με ηρεμία, πρέπει να αξιοποιήσει τους παίκτες που έχει και αν έρθουν κάποια αποτελέσματα για να πάρουν τα πάνω τους οι παίκτες, θα πάμε καλύτερα. Είναι λεπτές οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα και συγκυριακά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, οπότε μπορεί να κάνει μια καλή πορεία. Πρώτος στόχος λέγαμε από την αρχή φέτος ότι θα είναι η επιβίωση της ΑΕΚ. Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι μπορεί να γίνει η έκπληξη του πρωταθλήματος. 

Ο κόσμος βρίσκεται όσο μπορεί δίπλα στην ομάδα. Είχα πει και στον Μαύρο να δείξουμε στον κόσμο ότι γίνονται κάποια πράγματα και να τα εξαργυρώσουμε του χρόνου. Εκείνος άκουγε αυτά που του έλεγαν διάφοροι για 50.000 κόσμο στο γήπεδο κλπ. 

Το υλικό της ΑΕΚ -με σωστή διαχείριση και κάποια καλά αποτελέσματα- μπορεί να αποδείξει ότι δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί. Κατά τη γνώμη μου, το ρόστερ είναι για πλέι-οφ. Έχουμε ακόμα 24 αγωνιστικές και 72 βαθμούς να διεκδικήσουμε. Πιστεύω σε αυτό το υλικό όσο κανένας άλλος. Παρόλο που ήταν απόφαση τριών ατόμων. Εγώ το πιστεύω, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που επίσης το επέλεξαν». 

Για το αν θα εργαζόταν σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό: «Αν είχε κλείσει το κεφάλαιο ΑΕΚ για μένα, θα μπορούσα να το συζητήσω. Αν δεν σε θέλουν κάπου, πρέπει να κοιτάξεις κι εσύ τι θα κάνεις. Σε μεγάλο βαθμό έχω εισπράξει από τον κόσμο της ΑΕΚ την αγάπη που αξίζει στην προσφορά μου. Ακόμα κι εκείνοι που με κατηγορούν -επειδή δεν ήταν σωστά ενημερωμένοι- το αναγνωρίζουν. Τους τρεις μήνες που ήμουν εκεί θέλω να πιστεύω ότι έπαιξα σημαντικό ρόλο στο να συνεχίσει να υπάρχει η ομάδα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε