Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χιμένεθ: Αυτή είναι η ΑΕΚ που θέλω!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο προπονητής της ΑΕΚ που τόνισε πως η ρεβάνς του Κυπέλλου θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στην σημασία που είχε τόσο η νίκη όσο και η εξαιρετική εμφάνιση: «Χρειαζόμασταν ένα καλό παιχνίδι στην έδρα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου και ειδικά για τους φιλάθλους μας που στην διάρκεια του αγώνα απόλυσαν το σημερινό παιχνίδι. Ήμασταν αποτελεσματικοί και έχουμε επιστρέψει σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε, να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία.  Μεγάλη προσπάθεια έχουν κάνει οι παίκτες μου αλλά δεν έχουν πετύχει τίποτα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλω να παίζουμε.  Κερδίσαμε έναν άμεσο παιχνίδι και είναι σημαντικό αυτό. Ήταν ματς τεσσάρων βαθμών, τρεις για τη νίκη και ένας για την ισοβαθμία.

Αναφορικά με την χρησιμοποίηση του Σκόκο στην επίθεση και την πρόθεση του να καθιερώσει το 4-4-2, ο Χιμένεθ τόνισε: «Ναι, βεβαίως υπάρχει η πιθανότητα. Αλλά περισσότερο σημαντική είναι η φιλοσοφία και λιγότερο οι θέσεις. Εμείς παίζαμε πάντα ένα σύστημα, με αρκετές εναλλαγές, το 4-2-3-1 και το 4-4-1. Σήμερα βάλαμε περισσότερους παίκτες στον άξονα και λιγότερους στα άκρα. Είχαμε πολύ καλή δυναμική και οι παίκτες μου είχαν την ικανότητα να προσαρμοστούν αμέσως. Πρέπει να κάνουμε άμυνα με την μπάλα και πάντα στο αντίπαλο γήπεδο. Εκτός έδρας παίζουμε καλύτερα, αλλά δεν είχαμε παίξει όπως σήμερα. Έχουμε κάνει καλά ματς για αυτό και είμαστε τρίτοι. Στις ομάδες μου, η πίεση είναι το πιο σημαντικό. Νομίζω ότι ήταν η χρονική στιγμή να κάνουμε επίθεση χωρίς να νοιαζόμαστε να προφυλαχθούμε από κούραση και τραυματισμούς. Ζήτησα από όλους τους παίκτες να δώσουνε τα πάντα και αν κάποιο τραυματιζόταν, θα βρίσκαμε μετά τις λύσεις. Αυτή είναι η φιλοσοφία που αναζητώ.

Ο Χιμένεθ, πάντως, δεν παρέλειψε να τονίσει αρκετές φορές πως τίποτα δεν τελείωσε: «Πρέπει όμως να πατάμε στο έδαφος, ήταν μόνο ένα παιχνίδι. Αυτό το σκορ επιβραβεύει την προσπάθεια μας, αλλά δεν έχουμε πετύχει απολύτως τίποτα. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε και να δουλέψουμε»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε