Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χιμένεθ: Δεν αφήνεις τον ετοιμοθάνατο να πεθάνει

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν θέλησε να αναφερθεί στα όσα έγιναν στο ξενοδόχειο αλλά μίλησε για την δύσκολη κατάσταση που έχει φτάσει η ομάδα

Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός προπονητής μετά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο:

«Εδωσα τα συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ηταν το πλέον δύσκολο παιχνίδι που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν ξέρω πως θα είχε αντιδράσει οποιαδήποτε άλλη ομάδα κάτω από αυτά που ζήσαμε σήμερα. Κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο και ένα δεύτερο που είχαμε αρχίσει να βαραίνουμε για διάφορους λόγους. Σκοπός ήταν να ξεκινήσουμε έχοντας την υπεροχή και θεωρώ ότι ο αντίπαλος στο τελευταίο 10λεπτο είχε φάσεις και περισσότερο από δικά μας λάθη.

Είχαμε 10 τελικές προσπάθειες και ο αντίπαλος 4 και από αυτές τις 4 η μία ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Κινδυνέψαμε πάρα πολύ στο τέλος να χάσουμε και τους τρεις βαθμούς που θέλαμε. Τους θέλαμε γιατί με την ήττα του Παναθηναϊκού μειώσαμε λίγο την απόσταση για τα πλέι οφ. Ηταν πολύ σημαντική και πολύ δύσκολη νίκη και για αυτό έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες.

Σήμερα άκουσα και χειροκροτήματα στο ΟΑΚΑ και δίνω συγχαρητήρια και στους φιλάθλους. Η ΑΕΚ θα πάει μπροστά μόνο με την Ένωση.

Πρέπει να είμαστε πολύ εκνευρισμένοι για την ήττα από τον Ολυμπιακό. Μια ντροπιαστική ήττα, όπου πληρώσαμε ακριβά την μεγάλη προσπάθεια στην Τούμπα και αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που με νίκη τελείωνε το πρωτάθλημα. Υπήρχε ποικιλία λαθών που είχαν ως αποτέλεσμα να συμβεί αυτό που συνέβη. Είναι η τελευταία φορά που θα μιλήσω για εκείνο το ματς. Δουλεύω στο παρόν για να χτίσουμε για το μέλλον. Το παρελθόν είναι απλά μάθημα για εμάς.

Δεν πρόκειται να πω κάτι για το ξενοδοχείο γιατί σέβομαι όλους εκείνους που ταυτίζονται με αυτή την ομάδα. Ολοι είναι ελεύθεροι να έχουν τη δική τους άποψη και εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω καθημερινά. Γιατί πολλά έχουν ειπωθεί και εδώ είμαι! Το εύκολο θα ήταν να το βάλω στα πόδια και να τρέξω.

Οταν κάποιος στην οικογένεια είναι ετοιμοθάνατος δεν τον αφήνεις να πεθάνει. Οσοι τον αγαπάνε προσπαθούν να τον σώσουν. Η ΑΕΚ δεν περνάει πέντε μέρες κρίσης. Είναι χρόνια αυτή η κατάσταση. Είμαι πέντε μήνες εδώ και αισθάνομαι σαν να είμαι χρόνια. Οπως άλλοι πολλοί, έτσι κι εγώ δε θα αφήσω την ΑΕΚ να πεθάνει. Υπάρχει πολύς κόσμος που την αγαπάει. Μου αρκεί να δω ένα μικρό παιδί με το κασκόλ της ομάδας για να μου δώσει κίνητρο.

Από την πρώτη μέρα που ήρθα είπα ότι θα συμβιβαστώ με τα ήθη και τα έθιμα στην Ελλάδα. Εγώ ήρθα στην Ελλάδα, δεν πήγε η ΑΕΚ στην Ισπανία, άρα εγώ προσαρμόζομαι εδώ. Σέβομαι τον κόσμο και θα έχω πάντα άποψη για αυτό που συμβαίνει. Δε θα πάω κόντρα σε κανέναν που θα ταυτίζεται με την ΑΕΚ. Όσοι αγαπάνε την ΑΕΚ ταυτίζονται και με αυτά που λέω. Μπορεί να διαφωνώ με κάποιους αλλά δεν πρόκειται να μιλήσω άσχημα επειδή αγαπάνε την ΑΕΚ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε