Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Χιμένεθ: Ήταν βαρύ για την ΑΕΚ να είναι 9 χρόνια χωρίς τίτλο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο προπονητής της Ένωσης με συνέντευξη του σε Ισπανικό ραδιόφωνο δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από την κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ αναφέρθηκε και στα πλέι οφ που ξεκινούν την Κυριακή.

Μιλώντας στο Cadena Cope ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρώτου του τροπαίου με την ΑΕΚ, στα θλιβερά επεισόδια αλλά και στη μάχη των πλέι οφ.

“Είμαι περήφανος που πήρα έναν τίτλο μακριά από την πατρίδα μου και που βλέπω να γίνομαι δεκτός με τόση αγάπη στην Ισπανία. Η ΑΕΚ ήταν σχεδόν μία δεκαετία χωρίς τίτλο! Είναι ιστορικά μία από τις πιο σημαντικές ομάδες στην Ελλάδα και ήταν πολύ βαρύ να είναι εννέα χρόνια χωρίς τίτλο και υπήρχε η απαίτηση λόγω της ιστορίας της. Αυτός ο τίτλος είναι εντυπωσιακός. Η ΑΕΚ έχει πάρει πολλούς τίτλους στην ιστορία της αλλά ποτέ δεν είχε μείνει τόσα χρόνια χωρίς τίτλο και είναι τρελαμένοι όλοι εδώ. Είναι δύσκολα τα πράγματα, από τη μία η ιστορία της ομάδας και από την άλλη η πραγματικότητα με τα οικονομικά προβλήματα. Η ΑΕΚ έκανε μεγάλη προσπάθεια για να με αποκτήσει και τους είχα πει από την αρχή ότι δεν έρχομαι για τουρισμό, ερχόμουν με απαιτήσεις, ήρθα για να κερδίσουμε κάποιον τίτλο και ευτυχώς έγινε όπως ήθελα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω με λόγια και πράξεις τους παίκτες, οι οποίοι έκαναν περισσότερα ίσως απ’ όσα περίμεναν κάποιοι από αυτούς. Έδωσαν ένα μάθημα για το τι μπορεί να κερδίσει κάποιος με θέληση και υπομονή, ότι μπορούν έτσι να πάρουν ένα Κύπελλο, αν και επαναλαμβάνω ότι τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ έχει χάσει δυναμική και σημαντικούς παίκτες.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ατρόμητος δεν έκανε σουτ προς την εστία, είχε βέβαια κάποιες ευκαιρίες που βγήκαν έξω. Δεν ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, αλλά με κάποιες εξαιρέσεις οι τελικοί είναι συνήθως βαρετοί. Υπάρχει περισσότερο πάθος, παρά ποιότητα. Δείξαμε την ανωτερότητά μας απέναντι στον Ατρόμητο, όπως δείχνει και το σκορ. Θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Ο Ατρόμητος έχει κάνει μία καλή χρονιά. Αν και δεν είναι από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, έφτασε στον τελικό, ίσως είχε πιο εύκολη πορεία μέχρι τον τελικό από εμάς που αποκλείσαμε τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Οι διασταυρώσεις ήταν πολύ δύσκολες και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Ο Ατρόμητος δεν έκανε τα πράγματα εύκολα στον τελικό, έπαιξε με τιμή. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ άξιζε το Κύπελλο.

Είναι πολύ δύσκολα τα πλέι οφ. Η ΑΕΚ είχε δύσκολο πρωτάθλημα, δεν έχουμε το σούπερ ρόστερ όπως του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. Πήραμε την τρίτη θέση, φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου και οι παίκτες φτάνουν στα όριά τους όσον αφορά τις αντοχές τους. Αυτά τα έξι ματς δίνουν τη δυνατότητα να μπεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και αξίζει να προσπαθήσουμε παρά την κούραση. Αλλά θα είναι δύσκολο να παίζουμε Κυριακή-Τετάρτη για τρεις εβδομάδες. Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη ψυχολογικά για όλους τους παίκτες.

Είναι λυπηρά όσα έγιναν στο γήπεδο. Δεν ήξερα τι είχε γίνει ακριβώς όταν έφτασα στη συνέντευξη Τύπου, δεν είχα καταλάβει γιατί με ρωτούσαν κάποια πράγματα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είναι μία μικρή μειοψηφία δυστυχώς, δεν εκπροσωπούν την ΑΕΚ. Η πλειονότητα των φιλάθλων της ΑΕΚ, όπως και όλων των ομάδων, είναι εξαιρετικοί, αλλά υπερκαλύπτονται από τη δειλία ή από τη στιγμή που εκμεταλλεύονται. Ένα παιχνίδι στην Ελλάδα απαιτεί τη διπλάσια ψυχολογική δύναμη από ένα συνηθισμένο στην Ισπανία, όχι από ένα Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μ., έναν τελικό ή έναν ημιτελικό. Εδώ η ψυχολογική πίεση, πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά αν χάσεις είναι τρομερή. Αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να ρυθμίσουν οι Αρχές, οι οποίες θα έπρεπε να φροντίσουν να βελτιωθεί η εικόνα. Στην Ισπανία είμαστε περήφανοι γιατί μπορεί να καθίσει ο οπαδός της Μπέτις δίπλα στον οπαδό της Σεβίλλης, να δουν μαζί μπάλα και να μη συμβεί τίποτα. Αλλά στην Ελλάδα είναι απίθανο να δει οπαδός της ΑΕΚ αγώνα στην έδρα του ΠΑΟ και το αντίθετο. Καλά-καλά δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με τη φανέλα στον δρόμο… Είναι κάτι που πρέπει να ρυθμίσουν οι Αρχές, γιατί έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα στα γήπεδα, οι περισσότεροι οπαδοί είναι εξαιρετικοί, υπάρχουν καλοί παίκτες, ένα δυνατό ποδόσφαιρο, αλλά μία μικρή μειοψηφία τα καταστρέφει όλα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε