Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χιμένεθ: Μας βοήθησαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και γλιτώσαμε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ισπανός τεχνικός πέρασε δύσκολες ώρες στην Τούμπα και μιλώντας σε συμπατριώτες του ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ οι οποίοι έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.

Αδαμίδης: “Κακιά στιγμή το σύνθημα” – “Άμεσες εξελίξεις με Μπλάνκο και Μανωλά”

Πονάνε Μπλάνκο, Δέλλας – Ανησυχεί ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει δείξει ότι δεν κρύβετε και με συνένετυξη που παραχώρησε στον Ισπανικό Τύπο μίλησε…

Για τα γεγονότα της Τούμπας: «Η ατμόσφαιρα ήταν καυτή από την αρχή κι όταν σκοράραμε, το πλήθος έγινε πολύ νευρικό, μέχρι που μια στιγμή ένα γκρουπ οπαδών και το διευκρινίζω γιατί δεν θα τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι, από τους πιο βίαιους εξ αυτών, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με φωτοβολίδες, ρουκέτες και προσπάθησαν να μας επιτεθούν. Ευτυχώς τρέξαμε γρήγορα στα αποδυτήρια, όμως ο τερματοφύλακάς μας, ο Σάχα δέχτηκε ένα καπνογόνο στην πλάτη, το οποίο ευτυχώς του έκαψε μόνο τη φανέλα. Ωστόσο, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μας βοήθησαν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, παίκτες και προσωπικό κι έδειξαν την συναδελφική τους αλληλεγγύη, καθώς μας πήγαν μέχρι τα αποδυτήρια. Ξεκαθαρίζω ότι κανείς δεν με ακούμπησε. Αυτά τα γεγονότα ωστόσο, που μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο συχνά, βλάπτουν την εικόνα του».

Για τον τελικό: «Εχουμε καλή ψυχολογία ενόψει τελικού, αλλά δεν έχουμε καμιά σιγουριά, ακόμα κι αν μας δίνουν τον τίτλο του φαβορί. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που έχει προοδεύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, πέρυσι στο Κύπελλο είχε πάλι καλή πορεία κι έφτασε μια ανάσα από την έξοδο στο UEFA. Εχουν πολύ καλή ομάδα. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνω ότι καταφέραμε να βγάλουμε έξω μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος απέκλεισε τον Ολυμπιακό κι έχουμε μεγάλο κίνητρο για να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Εχουμε τέσσερα δύσκολα παιχνίδια ως το φινάλε, αρχής γενομένης την Κυριακή με τον Ολυμπιακό. Ερχόμαστε από μια γεμάτη ένταση εβδομάδα, αλλά θα προσπαθήσω να κρατήσω το ηθικό και τα κίνητρα των παικτών σε υψηλά επίπεδα, χωρίς να παραγνωρίζω την κούραση και το γεγονός ότι είχαμε μόνο τρεις μέρες κενό για να ξεκουραστούμε, αλλά και να προετοιμαστούμε κάτι που σημαίνει ότι… κατεβάζουμε ταχύτητα. Οσον αφορά στη βαθμολογία είμαστε σταθερά τρίτοι κι ασφαλείς στο πρωτάθλημα και είμαστε σε καλή θέση αν συνυπολογίσουμε το μπάτζετ των δυο πρώτων, οι οποίοι έχουν ενισχυθεί με 13 παίκτες».

Για τα όσα ζει ως τώρα στην ΑΕΚ: «Εχουμε μια ισορροπία η οποία με βοηθάει σε προσωπικό επίπεδο, καθώς μου επιτρέπει να ωριμάσω κι ως άνθρωπος, αλλά και ως επαγγελματίας. Είναι δεδομένο ότι η δυναμικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος δεν συγκρίνεται με το ισπανικό, ωστόσο, όλα τα ματς είναι εξαιρετικά δύσκολα. Κάθε παιχνίδι το ζεις με πάθος, υπάρχει μεγάλη πίεση, το ποδόσφαιρο είναι σκληρό κι επιθετικό και θα πρέπει να κοντρολάρεις και την διάθεσή σου, την φιλοσοφία σου, τις ιδέες σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, δεν μπορείς να προπονήσεις ομάδα στην Ελλάδα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε