Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Χιμένεθ: Πείστηκα ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ατύχημα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση παικτών που είχαν να αγωνιστούν αρκετό καιρό εμφανίστηκε ο προπονητής της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί της Ξάνθης.

“Θεωρώ ότι αυτή η νίκη είναι τριπλή νίκη. Πρώτα απ’ όλα κερδίσαμε μια ομάδα η οποία είναι πολύ καλή και δύσκολη. Παράλληλα ξεκουράσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες και δώσαμε… ζωή σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί πολλές φορές. Είναι μια νίκη για όλη την ομάδα”, τόνισε αρχικά στην συνέντευξη τύπου ο Ισπανός προπονητής και στην συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του:

“Ήμουν σκληρός με τους παίκτες όλη την εβδομάδα. Σε κάποιους μίλησα πολύ σκληρά. Τους είχα πει πως για να αντιπροσωπεύουν την ΑΕΚ θα πρέπει να είναι πάντοντε έτοιμοι γιατί χρειαζόμαστε ένα καλό και γεμάτο ρόστερ. Είμαι χαρούμενος για πολλά πράγματα. Εμπιστεύτηκα παίκτες που δεν έπαιζαν. Παίκτες που τους έχετε κρίνει σκληρά εσείς αλλά και ο κόσμος. Ήταν η ευκαιρία τους για να τα δώσουν όλα. Αν δεν το έκαναν ίσως να μην υπήρχε μέλλον γι’ αυτούς. Ο Αραμπατζής είχε να παίξει καιρό, ο Αργυρίου το ίδιο. Ο Νταντόμο είχε καιρό να ξεκινήσει βασικός. Ο Μίτσελ έπαιξε μετά από καιρό, ενώ οι Καφές και Γκέντσογλου επέστρεψαν από τραυματισμούς. Ο Λεονάρντο και ο Έντερ είχαν καιρό να παίξουν επίσης. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Με αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά έχω πειστεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ένα… ατύχημα”.

Ο Χιμένεθ δεν έκρυψε ότι σκεφτόταν την ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη για το Κύπελλο:”Πιστεύω ότι για πρώτη φορά στην καριέρα μου μελετούσα ένα ματς και παράλληλα κοιτούσα ένα άλλο. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που προσπαθούσε να με πείσει κάποιος συνάδελφός σας για το πως πρέπει να είναι οι επαγγελματίες, σήμερα αποδείχτηκε ότι για να είμαστε επαγγελματίες δεν χρειαζόμαστε να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Οι επαγγελματίες είναι αυτοί που βγαίνουν με φορείο”.

Οσο για την εμφάνιση του Μίτσελ, ο Χιμένεθ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το ντεμπούτο του:”Αυτό που έδειξε σήμερα ο Μίτσελ ήταν η ποιότητα κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα. Πρέπει να προσαρμοστεί στο αργό, με την μπάλα στα πόδια, ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά με ένταση χωρίς αυτή. Θα το αποκτήσει σιγά σιγά όπως και οι υπόλοιποι που θα έρθουν. Έχουμε φέρει καλούς παίκτες που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Δεν έχουμε μπροστά μας προετοιμασία και παλεύουμε ενάντια στον χρόνο. Ξεκουράσαμε παίκτες κάτι που όμως δεν εγγυάται νίκη την Τετάρτη”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο σενάριο με Ιγκλέσιας και Λεονάρντο: “Αυτή τη στιγμή το καλύτερο είναι να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις μετά το… βραδινό. Ο Ιγκλέσιας είναι ένας ενδιαφέρον παίκτης, ο Λεονάρντο άνοιξε το σκορ. Δεν θέλω να υποτιμήσω τον έναν για να εξυψώσω τον άλλο. Ο Λεονάρντο έκανε ένα καλό ημίχρονο. Κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και σήμερα μου «απάντησε» θετικά με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Αν ο Λεονάρντο πρέπει να φύγει για το καλό της ομάδας θα φύγει. Αν θα πρέπει να μείνει για το καλό της ομάδας, τότε θα πρέπει να παλέψει. Τώρα, δέκα παρά τέταρτο ο Λεονάρντο είναι παίκτης της ΑΕΚ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε