Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Χιμένεθ: “Συγκρίνω το ΑΕΚ – Ολυμπιακός με το Ρεάλ – Μπαρτσελόνα”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για το Κυριακάτικο μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στα στοιχεία που χρειάζεται μια ομάδα για να φτάσει στη νίκη σε ένα ντέρμπι, ενώ μίλησε και για τον Πάουλο Μπέντο.

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA, ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε πως η σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με την τύχη μπορούν να δώσουν σε μια ομάδα τη νίκη σε ντέρμπι, συνέκρινε το ΑΕΚ – Ολυμπιακός με τα μεγάλα ισπανικά ντέρμπι, ενώ επισήμανε πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με πολλά καλά χαρακτηριστικά, αλλά αυτός κοιτάζει τους παίκτες του…

“Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Το μοναδικό που μπορεί να πει κάποιος είναι η σκληρή δουλειά, σε συνδυασμό βέβαια με την τύχη, η οποία πολλές φορές είναι απαραίτητη”, τόνισε ο τεχνικός του “δικεφάλου” και συνέχισε:

“Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί για μας και θα υπάρχει πολύ πάθος. Γι’ αυτό και θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη. Μπορώ να το συγκρίνω με το ντέρμπι της Σεβίλλης με τη Μπέτις κι αυτό της Ρεάλ με τη Μπαρτσελόνα. Μιλάμε για μεγάλες ομάδες που έχουν πάθος στο παιχνίδι τους. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίζει με πάθος και να έχει φιλοδοξία στο παιχνίδι της, έτσι ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει τους φιλάθλους”.

– Συμφωνεί με την άποψη ότι όταν αρχίζει ένα ντέρμπι δεν μετράει ούτε η βαθμολογική θέση των ομάδων, ούτε η αγωνιστική τους κατάσταση;

“Υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις, γι’ αυτό άλλωστε είναι και τόσο όμορφο το ποδόσφαιρο. Εμείς που είμαστε επαγγελματίες οφείλουμε να δουλέψουμε για να προσφέρουμε ένα καλό θέαμα στον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο”.

– Ένα σχόλιο για τον Πάολο Μπέντο και την εικόνα του Ολυμπιακού;

“Είναι σπουδαίος επαγγελματίας. Τρέφω μεγάλο σεβασμό όχι μόνο επειδή είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Το ίδιο σέβομαι και τον προπονητή της Βέροιας ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Είμαστε όλοι συνάδελφοι και πρέπει να έχουμε αλληλοσεβασμό. Έχει πολλές αρετές ως προπονητής και ξεχωρίζει”.

– Ποιο θα λέγατε ότι είναι το πιο “δυνατό” χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του Ολυμπιακού;

“Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιθετική ομάδα. Μια ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές. Μια ομάδα η οποία σε πολλούς τομείς μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Εγώ όμως θέλω να επικεντρωθώ στην εικόνα που θα έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε