Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χιμένεθ: Τα πέναλτι τα χάνουν οι γενναίοι που τα εκτελούν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στην ανωτερότητα της Ζενίτ στάθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ αναφέρθηκε στη φάση του χαμένου πέναλτι από τον Μπλάνκο.
Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου:
 
Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Παίζαμε τη συνέχεια μας στο θεσμό με μια ανώτερη ομάδα και αυτό φαίνεται και από το σκορ. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε για να φτάσουμε στο επίπεδο της Ζενίτ. Δεν έχω καμία ευθύνη να ρίξω στους παίκτες μου. Στο 40′ η Ζενίτ δεν είχε πατήσει την περιοχή μας, εμείς χάσαμε το πεναλτι και αυτή μετά στη μοναδική τους ευκαιρία σκόραραν. Πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για μια τόσο δυνατή ομάδα. Αυτό είπα στους παίκτες μου, ότι έκαναν αυτά που μπορούσαν. Νομίζω ότι κατέβασαν τα χέρια όταν μπήκε το τρίτο γκολ. Η Ζενίτ είναι καλύτερη από εμάς και πρέπει να πατάμε στη γη και να δούμε διάφορα πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον. Μόνο με την πραγματικότητα και την αλήθεια μπορείς να ανεβάσεις το ηθικό των παικτών. Χάσαμε από τη Ζενίτ επειδή είναι καλύτερη από εμάς.

Η αλήθεια είναι ότι όταν δεν τιμωρείς μια ομάδα όπως η Ζενίτ, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις και ισοπαλία. Σε όποια ομάδα την έχουμε δει, δεν έχει συγχωρήσει καμία ομάδα. Αν έχεις την ευκαιρία να σκοράρεις πρώτος και δεν το κάνεις, μετά το πληρώνεις ακριβά. Πέναλτι χάνουν μόνο οι παίκτες που είναι γενναίοι και τα εκτελούν. Ηταν μια φάση-κλειδί και αμέσως μετά, στην πρώτη τους φάση, βάζουν το γκολ και σκοράροντας αυτοί μπαίνουμε στο ημίχρονο σκεφτόμενοι ότι το ματς έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Ηταν σκληρό παιχνίδι και σκληρή ήττα.

Ο Μάκος βγήκε για λόγους τακτικής, έπρεπε να μπει πιο επιθετικός παίκτης. Με το εις βάρος μας 2-0 ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το ματς αλλά θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα σε όσους έπαιζαν ότι πρέπει να κυνηγήσεις το γκολ. Οταν δίνεις χώρους στη Ζενίτ, όμως, αυτή τους εκμεταλλεύεται.

Το είπα στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς ότι η Ζενίτ για μένα είναι μέσα στις 10 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Δεν υπερβάλω. Οι παίκτες μου σήμερα τα έδωσαν όλα. Βεβαίως και έκαναν λάθη αλλά το ξέρουμε ότι έχουμε πάρα πολλά πράγματα να διορθώσουμε και σε αυτό τον δρόμο βρισκόμαστε.

Οταν μου λέτε για την εμφάνιση με τη Λάρισα, τι εννοείτε; Φέραμε ισοπαλία ή χάσαμε; Μακάρι να παίζαμε άσχημα και να κερδίζαμε τα παιχνίδια. Με τη Λάρισα υπήρχαν καλές και κακές φάσεις αλλά κερδίσαμε 4-0. Μακάρι να είχαμε κάνει και σήμερα το ίδιο.

Στόχος της ΑΕΚ είναι να παίζει σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Το επίπεδο της ομάδας όπως και οι απαιτήσεις που έχω, θα το βλέπουμε μέρα με τη μέρα. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία αλλά πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ γιατί έχει χαθεί πολλή από τη δυναμική της. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να δουλεύουμε σκληρά. Σήμερα ήταν σκληρή μέρα, αλλά ας βγάλουμε τις μάσκες και ας είμαστε ρεαλιστές. Χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα.

Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για μεταγραφές. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ομάδα αλλά οι μεταγραφές που θα γίνουν θα είναι ανάλογα με πολλά θέματα.

Πιστεύω πως είναι καλύτερο για την ΑΕΚ να παίζει σε ένα μικρότερο γήπεδο και η ΑΕΚ έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους οπαδούς μας που ήρθαν σήμερα αλλά σε ένα τόσο μεγάλο χώρο όπως το ΟΑΚΑ, οι φωνές τους δεν έχουν την επιρροή που θα είχαν κανονικά. Πιστεύω ότι σε ένα μικρότερο γήπεδο όπως του Άρη ή του ΑΕΚ, με τον κόσμο που είχαμε σήμερα η Ζενίτ δε θα ήταν τόσο άνετη. Σε αυτή τη διαδικασία βρίσκεται η ΑΕΚ, θα χρειαστούν πολλές θυσίες και πολλά λεφτά αλλά σίγουρα η ΑΕΚ θα ήταν πολύ πιο σκληρή ομάδα σε ένα πιο μικρό γήπεδο. Αυτό, βέβαια, δεν είναι δικαιολογία. Δεν υπάρχει δικαιολογία για το σημερινό παιχνίδι, είναι απάντηση στην ερώτηση σας.

Θεωρείτε ότι ο Μπλάνκο σήμερα έπαιξε δεξιά; Κι από δεξιά σκοράρουν. Και ο Βίγια είναι πρώτος σκόρερ στην Ισπανία αλλά παίζει αριστερά. Εδώ στην Ελλάδα ανησυχούμε πολύ με τα μαθηματικά. ο Μπλάνκο με τον Ολυμπιακό έπαιξε δεξιά αλλά έβαλε το γκολ της νίκης. Πρέπει να φέρω έναν υπολογιστή μαζί μου…”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε