Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χιμένεθ για Ντιόπ: Ή θα τον δω την Κυριακή ή τελείωσε !

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την πρόθεση του να περιμένει λίγες ακόμα μέρες τον Σενεγαλέζο μέσο εξέφρασε ο Ισπανός τεχνικός. Τι είπε για το φιλικό με την Καραμπούκ, τον Μανωλά και τον Γκούντγιονσεν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ:
 
Για την εικόνα του ματς:«Ίσως να ήταν το ακριβώς αντίθετο από το προηγούμενο παιχνίδι. Στο προηγούμενο ματς είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ενώ το δεύτερο δεν ήταν τόσο καλό. Σήμερα δεν είχαμε καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά κάναμε ένα καλό δεύτερο.

Είναι ξεκάθαρο πως δουλεύουμε πολύ σκληρά δεκαπέντε ημέρες τώρα. Είχαμε πολλά τετ α τετ, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Είχαμε τέσσερις φάσεις που μείναμε μόνοι μας με τον τερματοφύλακα και δεν πετύχαμε γκολ, αλλά προς το παρόν δεν με ανησυχεί αυτό. Θα μου άρεσε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, αλλά ήταν ένα καλό τεστ το σημερινό. Αυτή η ομάδα ήταν πιο έτοιμη γιατί ήταν σχεδιασμένο να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημά της. Είναι πιο μπροστά, όσον αφορά στη φυσική κατάσταση και την ταχύτητα. Και αν δεν κάνω λάθος, είχαν μόνο ένα τελείωμα φάσης.

Είναι θετικό για μας ότι κρατήσαμε το μηδέν πίσω. Αρνητικό είναι πως δεν ήμασταν αποτελεσματικοί και δεν σκοράραμε. Αλλά ξέρω ότι όσο περνούν οι ημέρες και πέσει λίγο η δουλειά στη φυσική κατάσταση -και όταν αρχίσουμε να δουλεύουμε κυρίως στην ταχύτητα- η ομάδα θα είναι πολύ πιο φρέσκια».

– Πού είδατε βελτίωση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια;

«Συνεχίζουμε να είμαστε σίγουροι αμυντικά. Υπάρχουν φάσεις στις οποίες δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, ιδίως στην αρχή του παιχνιδιού. Η συγκέντρωση είναι ένα στοιχείο που πρέπει επίσης να δουλέψουμε. Δεν είχαμε κατοχή στο πρώτο ημίχρονο -πρέπει να έχουμε εμείς τον έλεγχο της μπάλας. Ίσως τα κλάσματα του δευτερολέπτου που αργούμε εμείς, σε σχέση με τον αντίπαλό μας, έχουν να κάνουν με την κούραση. Είναι ξεκάθαρο πως τα πόδια είναι βαριά -με αντίπαλο, μάλιστα, μια ομάδα που προετοιμαζόταν δέκα ημέρες πιο πριν από εμάς».

– Υπήρξε ένα περιστατικό στην προπόνηση με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μανωλά. Στα πρώτα είκοσι λεπτά σηκώσατε τον Χέλγκασον για να τον κάνετε αλλαγή…

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να δουλέψουμε με τον Κώστα. Είναι ένας καταπληκτικός αμυντικός, με απίστευτα προσόντα. Πρέπει να γίνει πιο… ευρωπαϊκός παίκτης σε ότι έχει να κάνει με τη συγκέντρωση. Όταν είναι συγκεντρωμένος, είναι αξεπέραστος. Όταν δεν είναι, δίνει ευκαιρίες στους αντιπάλους του και πρέπει να μάθει απ’ αυτό. Όποιες φωνές του βάζω και ό,τι του λέω είναι επειδή θέλω να τον κάνω καλύτερο. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί, που το δέχεται και μαθαίνει. Ξέρει ότι αν δεν συγκεντρωθεί, θα τον αλλάξω. Δεν με ενδιαφέρει όποιος κι αν είναι. Εμένα με ενδιαφέρει η ΑΕΚ, δεν υπολογίζω στα ονόματα, είναι σε μια ηλικία που θα μάθει γρήγορα».

– Έχετε κάποια ενημέρωση από τη διοίκηση για την μεταγραφή στα χαφ;

«Ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, τους ενημερώνω και εγώ. Ό,τι έχει να κάνει με τις μεταγραφές, έχω δεχτεί αυτές που έχουν γίνει. Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος με την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Αλλά θα δούμε τι θα γίνει αυτό το Σαβ/κο με τον Ντιόπ, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης. Του έχουμε μεταφέρει ότι “ή έρχεσαι τώρα ή δεν έρχεσαι καθόλου”. Έχει χρονικό περιθώριο μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα. Ή θα μας περιμένει εκεί ή δεν θα τον υπολογίζω.

Είχαμε πάρα πολύ καλά χαφ. Χάσαμε δύο παίκτες από την περσινή χρονιά πολύ σημαντικούς. Δεν είναι δυνατόν να φορτώσουμε όλο το βάρος της χρονιάς στον Μάκο, τον Καφέ, τον Κλωναρίδη -που θα γίνει ένας σημαντικός παίκτης- και στον Αγκιρίμπα. Είναι μια θέση πολύ σημαντική αυτή και η ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι στην αναμονή και να περιμένει τι θα γίνει με τον Ντιόπ. Δυστυχώς έχουν περάσει δεκαπέντε ημέρες δουλειάς αυτή τη στιγμή, χωρίς να έχουμε όσους παίκτες θα έπρεπε στο κέντρο του γηπέδου».

– Γιατί δεν αναφέρατε τον Γκέντσογλου;

«Δεν τον ανέφερα γιατί είναι τραυματίας. Αν ο Σάββας είναι καλά, είναι μια μεγάλη βοήθεια. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα έχουμε τραυματισμούς».

– Ένα μικρό σχόλιο για τον Εγγλέζου…

«Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά όλων των ποδοσφαιριστών. Σήμερα ούτε ο Πολ (σ.σ. Κατσέτης) μπήκε, ούτε ο Νικόλτσης, ούτε ο Τσουκαλάς -διότι έχει μπροστά του τον Γεωργέα και τον Κοντοέ. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά όλων των νεαρών ποδοσφαιριστών. Τον Εγγλέζου μέχρι τώρα τον άφησα, από ‘κει και πέρα, θα έχω περισσότερες απαιτήσεις από αυτόν. Δεν θα έχω κανέναν φόβο να τον βάλω να παίξει σε ματς».

– Πότε πιστεύετε θα είναι έτοιμος ο Γκούντγιονσεν;

«Είχα ένα τετ α τετ με τον Γκούντγιονσεν στο πρώτο ημίχρονο, δεν είναι ακόμα έτοιμος. Έχει έρθει αργά, όμως τώρα έχουμε το χρονικό περιθώριο να τον βάλουμε να παίξει στο επόμενο φιλικό παιχνίδι. Σήμερα έπαιξε 45 λεπτά. Δουλεύει πολύ σκληρά και από αύριο συνεχίζει τις προπονήσεις. Δεν χωράει καμιά αμφιβολία για την ποιότητα του Γκούντγιονσεν. Αυτό που πρέπει να φροντίσουμε είναι να παρουσιαστεί έτοιμος το συντομότερο δυνατό. Όταν τον ρώτησα πώς είναι, μου είπε πως είναι «πεθαμένος»! Έχει έρθει αργά. Αυτό που με ανησυχεί είναι για τους παίκτες που θα έρθουν αργότερα».


“Άσφαιρη” η ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Γκούντγιονσεν

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε