Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χορευτής…στον πάγο ο Κλέιτον – Σπουδαίο “διπλό” ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς που ξεκίνησε με 40λεπτη καθυστέρηση λόγω παγετού και με τους δύο τερματοφύλακες να κάνουν μεγάλες επεμβάσεις, ο Κλέιτον με ανάποδο ψαλίδι στο 85′ χάρισε την πολύτιμη νίκη στον Παναθηναϊκό επί του ΠΑΣ.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού κατά Σπάθα: Φαρσοκωμωδία η διεξαγωγή του αγώνα

Σκούπισαν… τον πάγο στα Γιάννενα (ΦΩΤΟ)

Φερέιρα: Είμαι προπονητής ποδοσφαίρου και όχι σε αγώνες πάγου

Γόντικας: Άλλοι παίζουν φιλικά και εμείς ντέρμπι

14 τραυματίες από τα επεισόδια στα Γιάννενα

Ο αγωνιστικός χώρος μπορεί να μην βοήθησε, όμως οι δύο ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα και πολλές συγκινήσεις. Οι “πράσινοι” έφυγαν τελικά θριαμβευτές από τους Ζωσιμάδες με πρωταγωνιστή τον Σίλβα Κλέιτον αλλά και τον Ορέστη Καρνέζη που κράτησε το μηδέν πάρα τις πολλές ευκαιρίες του ΠΑΣ.

Μετά από διαβουλεύσεις, προσπάθειες των ανθρώπων του ΠΑΣ και 40λεπτη καθυστέρηση η αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες ξεκίνησε για να διακοπεί ξανά μετά από 15 λεπτά.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού που ήταν στον πάγκο, βλέποντας τους συμπαίκτες τους να κινδυνεύουν λόγω του πάγου που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα και τους ζήτησαν να συμφωνήσουν στην οριστική διακοπή του ματς.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να εισπράξουν από μία κίτρινη κάρτα ο Λέτο και ο Σπυρόπουλος αλλά και να αποβληθεί ο βοηθός του Φερέιρα, Ζοσέ Γκόμες.

Μετά από όλα αυτά, ήρθε η ώρα να παίξουν οι δύο ομάδες ποδόσφαιρο. Ο Φερέιρα κράτησε στον πάγκο τους Λέτο, Σπυρόπουλο, Ζέκα και Καπίνο. Ο ΠΑΣ πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε σοβαρά την εστία του Καρνέζη στο 24′ με το σουτ του Μπεσέρα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού. Ακόμη πιο δύσκολη ήταν η επέμβαση του 1 λεπτό αργότερα στο τετ α τετ του Βίλα ενώ η απάντηση των “πράσινων” ήρθε στο 28′ με τον Τοτσέ να μην μπορεί να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον Κηπουρό.

Ο Καρνέζης ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όταν νίκησε για δεύτερη φορά σε τετ α τετ τον Βίλα.

Και στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ ήταν αυτός που προσπαθούσε περισσότερο να φτάσει στο γκολ, αλλά ο Καρνέζης ήταν σε πολύ καλή ημέρα.

Στο 54′ ο Κουίνσι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά το αριστερό σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του ο Κηπουρός.

Ο Φερέιρα έριξε στη μάχη τον Λέτο, βγάζοντας τον Βιτόλο θέλοντας να εξαντλήσει τις πιθανότητες του ώστε να φύγει με το τρίποντο από τους Ζωσιμάδες.

Οι “πράσινοι” ανέβασαν την απόδοση τους και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Στο 75′ ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κηπουρός πετάχτηκε στη γωνία του και έδιωξε. Στο επόμενο λεπτό ο Τοτσέ ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει αφού το σουτ του πέρασε από τον πορτιέρο του ΠΑΣ, όμως πάνω στη γραμμή ο Ζαραδούκας έσωσε την ομάδα του.

Η πίεση του Παναθηναϊκού έφερε αποτέλεσμα αφού στο 85′ ήρθε το πολυπόθητο γκολ. Ο Τοτσέ νικήθηκε από τον Κηπουρό όμως ο Κλέιτον με εντυπωσιακό ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο τέλος να φτάσουν στην ισοφάριση όμως ο εξαιρετικός Καρνέζης αντέδρασε σωστά στο σουτ του Σκούφαλη.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι σε απόσταση 4 βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό αλλά με δύο παιχνίδια λιγότερα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (87′ Μπακαγιόκο), Ντε Βισέντι, Γεωργίου (91′ Μιχαήλ), Μπεσέρα, Σκούφαλης, Βίλα (58′ Τζάνης).

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπιάρσμιρ, Ιωαννίδης, Βιτόλο (62′ Λέτο), Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Κουίνσι (78′ Φουρλάνος), Μαυρίας (46′ Μαρίνος), Κλέιτον, Τοτσέ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε