Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Άλλη νοοτροπία θέλει να δώσει στον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα όπως τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, την Τετάρτη, στο ΟΑΚΑ, ενώ αποκάλυψε πως υπολογίζει τον Γκοβού! Τι δήλωσαν Κατσουράνης, Γκουάρδιολα και Μπούσκετς.

Γκουαρδιόλα: Θα βάλω τους καλύτερους

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός:
 

Αυτό που σίγουρα έχουμε μέχρι τώρα είναι το πάθος. Πλέον πρέπει να οργανωθούμε, όχι μόνο για την Μπαρτσελόνα, αλλά και γενικότερα για τους στόχους του συλλόγου. Έχουμε μπροστά μας τρεις πολύ σημαντικές διοργανώσεις: Το Champions League, το πρωτάθλημα -όπου πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας- και φυσικά το κύπελλο.

Ξέρω πως έχω έρθει σε μια ομάδα που πρέπει να νικάει. Αυτή, όμως είναι μια πρόκληση πολύ σημαντική για μένα, την οποία και ήθελα πολύ, καθώς πάντα εργαζόμουν σε ομάδες που στόχο είχαν να κατακτούν τίτλους.

Είμαι εδώ για να μιλήσω μόνο για το παιχνίδι και δεν είμαι εδώ για να σπαταλήσω το χρόνο το δικό σας και το δικό μου. Να ξέρετε ότι εγώ θα μιλάω πάντα για ποδόσφαιρο. Έχω δει τον αγώνα με τον Ηρακλή, αλλά και σε βίντεο το πρώτο με την Μπαρτσελόνα και τη Ρούμπιν Καζάν.

Δεν γνωρίζω πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ξέρω για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Εξάλλου, πολλοί από αυτούς είναι διεθνείς. Άλλο, όμως, να τους ξέρεις από την τηλεόραση και άλλο να τους ζεις στην καθημερινότητα. Το θέμα δεν είναι, όμως, ποιους έχουμε, αλλά πως βλέπουν το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παίκτες που καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο με άλλη άποψη. Εκείνο που θέλω, όμως, είναι σταδιακά οι συγκεκριμένοι παίκτες να βλέπουν το ποδόσφαιρο με τη δική μου άποψη.

Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε όλοι για το σύλλογο. Είμαστε επαγγελματίες, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να νικά πάντα. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα, που είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο, πρέπει να παρατάξουμε μια ομάδα δυνατή, σοβαρή, που θα ξέρει τι ζητά στο γήπεδο.

Σκοπός δικός μου είναι να δώσω το έναυσμα στους παίκτες να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να φοβηθούμε την Μπαρτσελόνα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, μπορούμε, όμως, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Ακόμα κι αν τελικά πάμε Europa League, κι εκεί θα δώσουμε τη μάχη μας, αφού πρέπει να ξαναδώσουμε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να αποδείξει το μεγαλείο του”.

Tέλος σε ερώτηση σχετικά με το αν υπολογίζει τον Σίντνεϊ Γκοβού ο Πορτογάλος απάντησε:

Είπα κάτι στην αρχή. Εδώ θα μιλάω για το ποδόσφαιρο. Ότι είπα με τον πρόεδρο είναι μεταξύ μας. Δύο μέρες που είμαι εδώ δεν είχαμε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Εγώ υπολογίζω και στους 20-22 παίκτες που έχουμε. Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές μου. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός.

Πάντως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού απέκλεισε από την αποστολή τόσο τον Γάλλο όσο και τους Νίνη, Λέτο οι οποίοι κρίθηκε προτιμότερο να συνεχίσουν το πρόγραμμα αποκατάστασης. Εκτός αποστολής έμεινε και ο τραυματίας Καραγκούνης μαζί με τους Φερνάντεζ, Μαυρία και Ιωαννίδη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε