Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Χωρίς κόσμο το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός – Kίνδυνος και για το ΑΕΚ-ΠΑΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με μία αγωνιστική και 80.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από την πειθαρχική επιτροπή της Superleague για τα επεισόδια στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Καταθέτει έφεση ο “δικέφαλος”. 5.000 ευρώ πρόστιμο για τον “Καπετάνιο”. Έκθεση της αστυνομίας βάζει σε μπελάδες την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης “οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α’ Ι του Π. Κ της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια)”. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στη ρεβάνς του προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, στην άδεια Τούμπα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο “δικέφαλος” αναμένεται να καταθέσει έφεση την Τετάρτη στην δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας η εκδίκαση να γίνει πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, έτσι ώστε σε περίπτωση δικαίωσης το ματς να γίνει με κόσμο.
 
Η υπόθεση εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, με την πλευρά του «Δικεφάλου του Βορρά», να εκπροσωπείται στην διαδικασία από τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Κυριάκο Κυριάκο, τον υπεύθυνο ασφαλείας, Νώντα Παπαεπαμεινώνδα και τους νομικούς εκπροσώπους της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη και Λάμπρο Μπίρδα.

Η υπερασπιστική γραμμή επικεντρώθηκε στην κατάρριψη της -επιβαρυντικής- έκθεσης της Αστυνομίας για τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από το γήπεδο, στο περιθώριο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στον Βόλο. Έκθεση που στον ΠΑΟΚ χαρακτηρίζουν “εκδικητική λόγω των ευθυνών που επιρριφθήκαν από την ΠΑΕ στην Αστυνομία για τους κακούς χειρισμούς της και τη ρίψη δακρυγόνων, με συνέπεια να εξαγριωθούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και να ακολούθησουν όσα ακολούθησαν”.
 

Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις:
 
Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Διότι «Στο 65΄λεπτό του αγώνα, μετά την εκτέλεση πέναλτι του Παναθηναϊκού, ο τέως Πρόεδρος αυτού εισήλθε στο μπουθ, από όπου γινόταν η αναμετάδοση του αγώνα, από τον speaker της ΝΟVA με αποτέλεσμα τη διακοπή του ήχου αναμετάδοσης του αγώνα»: πέντε χιλιάδες ευρώ

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: “Θεωρεί ότι οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α΄ Ι του Π.Κ. της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια) και επιβάλλει την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή ογδόντα χιλιάδων (80.000,00) ευρώ”

* Η υπόθεση ΠΑΕ Καβάλα-Χρ. Ψωμιάδης αναβλήθηκε για την Παρασκευή 28-1-2011 και ώρα 12.00

Άπαντες αιφνιδιάστηκαν με την πειθαρχική δίωξη για ευρείας κλίμακας επεισόδια που άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης εις βάρος της ΑΕΚ. Κι αυτό, διότι ουδείς είχε αντιληφθεί ότι πριν, στην διάρκεια ή μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, έλαβαν χώρα επεισόδια κατά τα οποία: α) υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, β) υπήρξαν εκτεταμένες φθορές ξένης περιουσίας, γ) χρειάστηκε να κληθούν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις από αυτές που αρχικά είχαν προβλεφθεί. Αναφέρουμε τα παραπάνω τρία στοιχεία, διότι αυτά και μόνο αυτά συνθέτουν –βάσει κανονισμού- την έννοια των επεισοδίων «ευρείας κλίμακας».

Η πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΑΕΚ ασκήθηκε βάσει της έκθεσης της αστυνομίας, όπου και αναφέρονται συγκρούσεις 300 οπαδών με τα αστυνομικά όργανα και πετροπόλεμος. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έκρινε πως όλα αυτά αποτελούν γεγονότα ιδιαιτέρως σοβαρά γι’ αυτό και τα χαρακτήρισε όπως προαναφέραμε.

Οι προβλεπόμενη ποινή για «ευρείας κλίμακας» επεισόδια είναι μία έως δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη και αν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, θα την εκτίσει στη ρεβάνς του 2-0 με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Αν τιμωρηθεί με δύο, τη δεύτερη θα την εκτίσει στην επίσης δύσκολη αναμέτρηση με τον Άρη για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε