Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Χωρίς ξένο ο ΠΑΟΚ μετά από 659 παιχνίδια!

Χωρίς ξένο ο ΠΑΟΚ μετά από 659 παιχνίδια!

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε κόντρα στο Περιστέρι μόνο με Έλληνες για πρώτη φορά μετά από 7.642 ημέρες και 659 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το θέμα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

«Είναι εντυπωσιακό, μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο William Hatcher, ο μοναδικός ξένος παίκτης που ήταν στην αποστολή του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι δεν αγωνίστηκε καθώς δεν είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό του. Θα περίμενε κανείς ότι η προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς ξένο παίκτη, θα ήταν προτού επιτραπεί η συμμετοχή αλλοδαπών στην Α1, δηλαδή την περίοδο 1987-88. Και όμως, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της σεζόν 1991-92, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 75-61 την ομάδα της Δάφνης στο Αλεξάνδρειο, χωρίς ξένο παίκτη, καθώς δεν έπαιξε ο Ken Barlow. Εκείνο το παιχνίδι είχε γίνει στις 20 Μαρτίου του 1992, τρεις ημέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων (στη Νάντ, όπου ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης με 63-65). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που δεν είχε αγωνιστεί ο Barlow, καθώς όπως και άλλοι παίκτες εκείνης της ομάδας (Σταυρόπουλος, Πρέλεβιτς, Φασούλας) προτιμήθηκε να ξεκουραστούν ενόψει του τελικού (της 17ης Μαρτίου) και δεν είχαν αγωνιστεί ούτε και στο παιχνίδι με τον Σπόρτιγκ στην Αθήνα (14/3/92).

Για την ιστορία σε εκείνο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Δάφνη, ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ Dusan Ivkovic είχε χρησιμοποιήσει τους: Κωτσόπουλο (2), Μπουντούρη (12), Τσακίρη, Κουκλάκη (14), Αστεριάδη (4), Κόρφα (27 με 7/12 τρίποντα), Παπαχρόνη (10), Φιλίππου (6), Βαλαβανίδη και Καράπουρνο. Για την ομάδα της Δάφνης, πρώτος σκόρερ ήταν ο Σαλαφατίνος με 15 πόντους, ενώ ο Melvin Cheatoum είχε μείνει στους 5 πόντους.

Από εκείνο το παιχνίδι, της 20ής Μαρτίου του 1992 μέχρι και χθες που νίκησε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι χωρίς ξένο στη σύνθεσή του, μεσολάβησαν 20 χρόνια, 10 μήνες και 28 ημέρες, διάστημα που σε αντιστοιχεί σε 7.642 ημέρες και συνολικά 659 παιχνίδια πρωταθλήματος (κανονικής περιόδου και πλέι οφ) για τον ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα 659 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ είχε στη σύνθεσή του και αγωνίστηκε έχοντας τουλάχιστον έναν ξένο παίκτη (κοινοτικό ή μη) στη σύνθεσή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε