Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χόρτασαν τα… μάτια μας! Πρώτο “κανόνι” ο Μάντζιος και “διπλό” ο Λεβαδειακός

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Παιχνίδι… έκπληξη στην Κομοτηνή! Πανθρακικός και Λεβαδειακός εντυπωσίασαν με την εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν -μέσα σε επτά λεπτά- απ’ την κόλαση στον παράδεισο και να παίρνουν μεγάλο “διπλό” (3-1) – Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βαγγέλης Μάντζιος, που έγραψε… ιστορία για τους Βοιωτούς

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

 Έχοντας πολύ καλή ψυχολογία από τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί του Αστέρα Τρίπολης, ο Λεβαδειακός μπήκε πολύ καλά στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, έδειξε πιο επιθετικός και προσπάθησε να φτάσει στα καρέ των γηπεδούχων με τους Μιλιάζες και Μάντζιο. Ο Πανθρακικός όμως ισορρόπησε στη συνέχεια -παρόλο που δεν είχε καλή οργάνωση στο παιχνίδι του- και έχασε σημαντική ευκαιρία στο 12, με τον Τσιντώνα να διώχνει σε κόρνερ -με τα πόδια- το σουτ του Ντιγκινί.

Η “απάντηση” των Βοιωτών σε αυτή τη φάση ήρθε στο 21′, όταν ο Μάντζιος έκανε τη σέντρα-σουτ από δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Ντιγκινί, πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 30′ πάντως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, σε μια φάση που φάνηκε… αυστηρή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και σε διεκδίκηση της μπάλας, ο διαιτητής είδε αγκωνιά του Μάντζιου στον Μελλίση και έδωσε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μάρτινς (1-0). Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι Ακρίτες εμφανίστηκαν πιο δραστήριοι, αλλά παραλίγο να δεχθούν την ισοφάριση σε μια απίστευτη διπλή φάση στο 42′ με Φαβάλι και Μάντζιο.

Το πολύ καλό αυτό ματς συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τον Πανθρακικό να χάνει διπλή ευκαιρία με τον Φερνάντεθ (49′). Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να.. ανεβάσει στροφές, ενώ οι γηπεδούχοι θέλησαν να παίξουν πιο συντηρητικά και να προστατέψουν το 1-0, χωρίς όμως να κλειστούν στην άμυνα τους. Οι Βοιωτοί “έπαιξαν” κυρίως με τον Μάντζιο, που αυτή τη φορά πήρε το ρόλο του δημιουργού, δίνοντας την μπάλα στον Γιακουμάκη, που πλάσαρε εύστοχα για το 1-1 (83′).

Η αναμέτρηση “γύρισε” μέσα σε ένα επτάλέπτο αφού οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 87′ (η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ποτουρίδη μετά από σέντρα του Ναβάρο), με τον Μάντζιο να εκτελεί εύστοχα από τα 11 βήματα να κάνει το 2-1 και να… γράφει ιστορία για τον Λεβαδειακό, αφού έφτασε τα 25 γκολ και την πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας, ξεπερνώντας τον Τάκη Λεμονή. Ο Έλληνας επιθετικός δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δ. Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά (85′ Μαρκόπουλος), Σερφά, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μεχία, Μάρτινς, Χαβίτο, Ντιγκινί, Φερνάντεθ (73′ Λαδάκης), Χασομέρης (62′ Παπαγεωργίου)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος (76′ Θέος), Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες, Γιάχιτς (67′ Νικολάου), Στάθης, Ναβάρο, Φαβάλι (66′ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε