Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χορταστική ισοπαλία

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Σε ένα εκπληκτικό ματς Σλοβενία και ΗΠΑ μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ, αφήνοντας ανοιχτά τα πάντα στον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ. Οι Αμερικανοί διαμαρτύρονται δικαίως για το ακυρωθέν γκολ στο 86′.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Από ένα ημίχρονο είχε η κάθε ομάδα. Η Σλοβενία στο πρώτο έδειξε απίστευτη ηρεμία και ωριμότητα, εκμεταλλεύτηκε τις γρήγορες αντεπιθέσεις και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0. Οι Αμερικανοί ρίσκαραν πολύ στο δεύτερο μέρος, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και μάλιστα θα έπρεπε να πάρουν τη νίκη αν ο βοηθός δεν υποδείκνυε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ Εντού.

 
Οι Σλοβένοι άνοιξαν το σκορ στο 13′ με το εκπληκτικό σουτ του Μπίρσα που άφησε άγαλμα τον Χάουαρντ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Αμερικανούς δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Λιουμπίγιανιτς στο 42′.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πάντα άλλαξαν. Οι Αμερικανοί μπήκαν πολύ δυνατά με τον Λάντον Ντόνοβαν να σκοράρει από δύσκολη θέση στο 48′.
 
Ο Μπομπ Μπράντλεϊ ρίσκαρε, πέρασε και τρίτο επιθετικό και η επιλογή του τον δικαίωσε. Ο γιος του προπονητή των Αμερικάνων σκόραρε στο 82′ και έφερε το ματς στα ίσα.
 
Η φάση πάντως που θα συζητηθεί περισσότερο είναι αυτή του 86′. Ο Εντού από κανονική θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός λανθασμένα σήκωσε τη σημαία στερώντας τη νίκη από τους Αμερικανούς.

Σλοβενία: Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Κόρεν, Λιουμπίγιανκιτς (74′ Πέτσνικ), Μπίρσα (87′ Ντέντιτς), Νοβάκοβιτς, Γιόκιμ, Κιρμ, Ραντοσάβλιεβιτς.

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Μπόκανέγκρα, Μπράντλεϊ, Ονιέγου (80′ Γκόμεζ), Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Ντέμεριτ, Τόρες (46′ Εντού), Άλτιντορ, Φίντλεϊ (46′ Φεϊλάμπερ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε