Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Χρονικό και ντοκουμέντο της συνέντευξης του Νικολαϊδη

Το ραβασάκι των οπαδών της ΑΕΚ, ΦΩΤΟ NEWSIT

Το NewsIt.gr παρουσιάζει το χρονικό της εισβολής των ανεγκέφαλων οπαδών της ΑΕΚ στη NOVA, όπου βρισκόταν ο Νικολαΐδης και αποκαλύπτει το ραβασάκι που δεν διαβάστηκε ποτέ στον αέρα.

Λίγο πριν από τις 9 έφτασαν οι πρώτοι οπαδοί της ΑΕΚ στο κτίριο της Κάντζας. Φορτωμένοι με… μπύρες, έφτασαν ως την είσοδο της Nova, κατάλαβαν εξαρχής ότι αστυνομικές δυνάμεις δεν υπήρχαν. Αυτοί οι 15-20 βέβαια, μάλλον ήταν εκτός σχεδίου, καθώς δεν ενόχλησαν κανέναν από τους εργαζόμενους ή τους ντελιβεράδες, που έφερναν φαγητό στους εργαζόμενους της εταιρίας. 

Οι άλλοι, οι περίπου 100 ήταν… εντός σχεδίου. Έφτασαν περίπου την ίδια ώρα, με μηχανάκια και αυτοκίνητα, πάρκαραν επί της Λεωφόρου Λαυρίου και έστω κι αν οι ίδιοι δεν το αντιλήφθηκαν, οι άνθρωποι του Ντέμη Νικολαΐδη, ενημέρωσαν για την παρουσία τους. Κατέβηκαν με τα πόδια προς το πάρκινγκ και εκεί άρχισαν τα ευτράπελα.
 
Στην αρχή περιορίστηκαν στο να πίνουν (τις μπύρες που λέγαμε πριν) και μετά άρχισαν οι απαιτήσεις: “Θέλουμε μία αντιπροσωπεία να μιλήσει μαζί του…”. Το αίτημα θα μεταφερθεί τους απάντησαν οι σεκιουριτάδες και, ως εκ του θαύματος, η απάντηση ήταν θετική: “θα συναντήσει την αντιπροσωπεία σας, στην πρώτη ευκαιρία” ενημερώθηκε ο ίδιος οπαδός που είχε καταθέσει το αίτημα. Πρώτο αίτημα θετικό, σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να κατατεθεί νέο αίτημα το οποίο να είναι αρνητικό, ώστε να εξυπηρετηθεί ο στόχος: “δεν θέλουμε να συναντήσει αντιπροσωπεία μας. Να μιλήσει σε όλους μας. Είμαστε ο λαός της ΑΕΚ και είμαστε ενωμένοι”… Πριν λάβουν οι οπαδοί νέα απάντηση, ζήτησαν από τους σεκιουριτάδες να στείλουν… ραβασάκι να διαβαστεί στην εκπομπή: “Δεν ήρθαμε με σκοπό να συζητήσουμε μαζί σου. Τα λόγια σου μικρύνανε στις πράξεις το ίδιο και η ΑΕΚ. Έξω οι κλέφτες από την ΑΕΚ. Σε περιμένουμε…..”. Μήνυμα με την υπογραφή της ORIGINAL 21. 

 
Από τη στιγμή που παραδόθηκε το… μήνυμα οι οπαδοί εγκαταστάθηκαν στην είσοδο του καναλιού. Ζήτησαν με το… γνωστό τρόπο ευγενείας που διακρίνει τους οργανωμένους οπαδούς από τους ανθρώπους της NOVA να βλέπουν την εκπομπή και κάποια στιγμή, γύρω στις 23.30 ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το ραβασάκι δεν διαβάστηκε στον αέρα, πλέον η δικαιολογία υπήρχε και η… επίθεση άρχισε. Περίπου 50-60 οπαδοί εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο, απειλούσαν τους εργαζόμενους ώστε να τους υποδείξουν το χώρο που βρίσκεται ο Νικολαΐδης, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς αλώνιζαν στους διαδρόμους, προφανώς έχοντας απορίες για το τι έβλεπαν. Δύο τρεις εξ αυτών ζητούσαν ψυχραιμία. Αυτοί ήταν και οι μόνοι που δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κασκόλ!
 
Το στούντιο το ανακάλυψαν, οι κλειδαμπαρωμένες πόρτες άντεξαν το σπρώξιμο, τα συνθήματα των οπαδών – με το γνωστό τρόπο ευγενείας και περιεχόμενο για την οικογένεια του Νικολαΐδη – έδιναν ρυθμό στο… σπρώξιμο για περίπου δέκα λεπτά. Η παρουσία δύο “γαλονάδων” της ελληνικής αστυνομίας (έστω κι αν ήταν σεκιουριτάδες που μεταμφιέστηκαν) και η φήμη περί της παρουσίας μίας κλούβας ήταν αρκετή για να αποχωρήσουν οι εισβολείς. Εννοείται ανενόχλητοι. Εννοείται χωρίς να γίνει καμία σύλληψη…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε