Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χρυσά... κουπιά για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Χρυσά... κουπιά για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.09.2012 | 16:38
Πρώτη δημοσίευση: 16.09.2012 | 13:07

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Βαρέζε, κατέκτησαν τα μέλη της ελληνικής ομάδας στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου. Δεύτερο χρυσό με τους Μαγδανή-Γιάνναρο, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. "Ασημένιες" Τσιάβου-Γιαζιτζίδου.

Οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, Γιάννης Χρήστου και Γιώργος Τζιάλλας ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Ιταλία, επιβεβαιώνοντας έτσι πως βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα

Το ελληνικό πλήρωμα άφησε πίσω του την Ρουμανία (5.57.37) που πήρε το ασημένιο μετάλλιο ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Σερβία (5.58.72). Τα αδέλφια Γκουντούλα μαζί με τους Χρήστου και Τζιάλλα έκαναν χρόνο 5 λεπτά, 56 δεύτερα και 3 δέκατα.

Η συνέχεια για τα ελληνικά χρώματα ήταν ανάλογη, αφού οι Παναγιώτης Μαγδανής και Σπύρος Γιάνναρος κατέκτησαν το δεύτερο χρυσό και τρίτο μετάλλιο στο σύνολο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας.

Το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών τερμάτισε πρώτο στο… ντέρμπι με την Πορτογαλία, με χρόνο 6.21.58.  Οι Ίβηρες τερμάτισαν στην δεύτερη θέση με χρόνο 6.22.27 και πήραν το ασημένιο μετάλλιο ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Μεγάλη Βρετανία με χρόνο 6.23.34.

Η συγκομιδή μεταλλίων συνεχίστηκε, αφού οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κάνοντας χρόνο 6.57.62, ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες του Λονδίνου βρέθηκαν μία ανάσα από το χρυσό, όμως οι Ιταλίδες έκαναν εξαιρετικό τελείωμα, προσπέρασαν τις Ελληνίδες και με χρόνο 6.53.39 πήραν το χρυσό μετάλλιο. Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Βρετανίδες 6.58.87.   Διαδώστε αυτό το άρθρο