Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

“Χτύπησε” νωρίς ο “τρομοκράτης”, ΑΕΚ – ΠΑΟ 1-0

Φωτο Eurokinissi

Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων νίκησε μόνο με 1-0 τον Παναθηναϊκό και έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Πρόσωπο του αγώνα ο σκόρερ Τζιμπούρ. Πρωταγωνιστές οι δύο εμπνέσεις του Χιμένεθ, Νταντόμο και Γκερέιρο. Τραγικοί οι “πράσινοι” δεν μπήκαν ποτέ στο ματς και έμειναν 4 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Δείτε το βίντεο.

Το LIVE  του αγώνα

Νιόπλιας: Φάγαμε ένα τσάμπα γκολ – Έχουμε πολλά προβλήματα

Έξτρα πριμ 100.000 ευρώ στους παίκτες της ΑΕΚ

Χιμένεθ: Ακόμα δεν κάναμε τίποτα

Ένταση μεταξύ Σάχα – Σισέ στο τέλος του ντέρμπι!

Ο Χιμένεθ διάβασε εξαιρετικά το ματς, ενώ δικαιώθηκε για το ρίσκο να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα τους Νταντόμο και Γκερέιρο. Από την άλλη ο Νιόπλιας παρέταξε μία συντηρητική ενδεκάδα και είχε σε άσχημη μέρα πολλούς παίκτες.

 
Η ΑΕΚ πλέον μπαίνει δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου αφού απέχει 5 βαθμούς από τον πρώτο Ολυμπιακό και έναν από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι των “αιωνίων”.
 
Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έδειξαν από την αρχή του αγώνα ποιος θα είναι το αφεντικό. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Τζιμπούρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σαριέγκι και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Τζόρβα.

 

 
Η ΑΕΚ με την ψυχολογία και τον κόσμο στο πλευρό της ήταν κυρίαρχη και απειλούσε με τον Δέλλα στα στημένα. Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Σάχα, στο 41΄! όταν μετά το σουτ του Λουίς Γκαρσία η μπάλα κόντραρε και σταμάτησε στο δοκάρι του Σάχα.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νιόπλιας πέρασε τον Καραγκούνη στη θέση του Σιμάο και ο Παναθηναϊκός έγινε ακόμα πιο ευάλωτος στην άμυνα. Ο Τζιμπούρ στο 48΄και ο Λαγός στο 61΄έχασαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς και παραλίγο η ΆΕΚ να το πληρώσει.
 
Ο Χιμένεθ είδε τους εξαιρετικούς Νταντόμο, Γκερέιρο και Μάκο να αποχωρούν αναγκαστικά και την ομάδα του να υποχωρεί. Στο 85ο λεπτό ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχασε την ευκαιρία του αγώνα όταν μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου δεν μπόρεσε να νικήσει από ευνοϊκή θέση τον Σάχα.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους παίκτες της “Ένωσης” να πανηγυρίζουν, τον Χιμένεθ να αφιερώνει τη νίκη στον κόσμο και τον Νιόπλια να παραδέχεται την δίκαιη ήττα της ομάδας του.

Οι συνθέσεις:
 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Δέλλας, Αργυρίου, Καφές, Μάκος (66′ λ.τ. Γκέντσογλου), Νταντόμο (82′ λ.τ. Καράμπελας), Μπερνς, Γκερέιρο (74′ λ.τ. Λεονάρντο), Τζεμπούρ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι (71′ Μαυρίας), Σπυρόπουλος (84′ Σπυρόπουλος), Ζιλμπέρτο, Σιμάο (46′ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Λουίς Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ

Βαθμολογία (Μετά από 7 αγώνες)
 
1. Ολυμπιακός 18
2. Παναθηναϊκός 14
3. ΑΕΚ 13
4. Καβάλα 12
5. Κέρκυρα 12
6. Αστέρας Τρίπολης 10
7. Ηρακλής 10
8. Άρης 9
9. Εργοτέλης 9
10. Ολυμπιακός Βόλου 9
11. ΠΑΟΚ 8
12. Ατρόμητος 7
13. Λάρισα 6
14. Ξάνθη 6
15. Πανιώνιος 4
16. Πανσερραϊκός 4
 
Επόμενη αγωνιστική
 
Σάββατο 30/10
 
17.15 Άρης – Ατρόμητος (NOVA)
17.15 Λάρισα – Ξάνθη (NOVA)
19.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (NOVA)
 
Κυριακή 31/10
 
15.00 Ηρακλής – Ολυμπιακός Βόλου (NOVA)
15.00 Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης
15.00 Πανσερραίκός – Καβάλα (NOVA)
17.15 Εργοτέλης – ΠΑΟΚ (NOVA)
19.30 Πανιώνιος – ΑΕΚ (NOVA)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε