Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Υιοθετήστε έναν αθλητή και για το… Τόκιο!

Υιοθετήστε έναν αθλητή και για το… Τόκιο!

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος ξεκίνησε τηνπαρουσίαση του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο» από τη Νέα Υόρκη, με την πρώτη παρουσίαση του να γίνεται μπροστά σε περισσότερους από 700 ομογενείς, στο 4ο ετήσιο γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), το οποίο παρατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο “Waldorf Astoria” στην καρδιά του Μανχάταν.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στους Έλληνες Ολυμπιονίκες του Ρίο και στην εκδήλωση παρέστησαν η Κατερίνα Στεφανίδη (χρυσό μετάλλιοστο άλμα επί κοντώ) μαζί με τον προπονητή της, ο Λευτέρης Πετρούνιας (χρυσό μετάλλιο στους κρίκους) και ο Σπύρος Γιαννιώτης (αργυρό μετάλλιο στην κολύμβηση 10 χλμ σε ανοικτή θάλασσα) μαζί με τον προπονητή του, η ομογενής Έλεν Μαρούλης (χρυσό μετάλλιο στην πάλη με τις ΗΠΑ) καθώς και η πρωταθλήτρια της γυμναστικής Βάσω Μιλλούση. Οι ομογενείς αποθέωσαν τουςΟλυμπιονίκες και συμμετείχαν στον πλειστηριασμό που διοργανώθηκε για τις δύοφανέλες, η μία με τις υπογραφές όλων των Ολυμπιονικών και η άλλη της ομογενούς Eλεν Μαρούλης, οι οποίες αγοράστηκαν για 25.000 δολάρια. Επίσης,συγκεντρώθηκαν περίπου 200.000 δολάρια, τα οποία θα δοθούν άμεσα μέσω του Ιδρύματος Λεβέντη για υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες ενόψει της προετοιμασίας τους για το Τόκιο.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος είπε μεταξύ άλλων προς τους ομογενείς: «Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες είναι σαν κι εσάς. Όπως κι εσείς ξεκινήσατε από την Ελλάδα χωρίς καθόλου μέσα και βοήθεια και φτάσατε στην κορυφή, έτσι και οι αθλητές μας, δίχως βοήθεια,κατάφεραν να φέρουν τόσα μετάλλια. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη σας και σας ζητώ να συνεχίσετε να τους στηρίζετε στην προετοιμασία τους ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020». Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο οποίος καλωσόρισε τους Ολυμπιονίκες και συνεχάρη την Ελληνική Πρωτοβουλία για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε