Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Υπάρχει ομάδα που χρωστά 130.000 ευρώ και πήρε άδεια”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ μπορεί να μην θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες αλλά επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ομάδα που οφείλει 130.000 ευρώ σε ποδοσφαιριστή και όμως πήρε την άδεια.

Την ώρα που η Κρήτη “βράζει” λόγω της μη αδειοδότησης του ΟΦΗ, ο ΣΠΟΡ FM Κρήτης αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου χρωστάει ακόμη χρήματα στον Ερόλ Μπουλούτ και μάλιστα ο Τούρκος έχει υπογράψει χαρτιά τα οποία έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι του ΟΦΗ που επιβεβαιώνουν την οφειλή 130.000 ευρώ.

Ο Νίκος Μαχλάς μιλώντας στον Sentra 103,3 επιβεβαίωσε το ποσό της οφειλής αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες. Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΟΦΗ μίλησε…

Για την κατάσταση στον ΟΦΗ:

“Κυνηγάμε να δικαιωθεί η ομάδα που πραγματικά ταλαιπωρείται από κάποιους ανθρώπους. Δεν ξέρω γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, όταν γνωρίζουν όλοι τους ότι ο Ο.Φ.Η. είναι μια πολύ καθαρή ομάδα και έχει πληρώσει τις υποχρεώσεις της”.


Για το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουν συναντήσει:
“Το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλαιπωρείται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται καλά τα πράγματα. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν ξέρω που βαδίζουμε, κυρίως θ’ αναφερθώ στο ποδόσφαιρο, γιατί για τα υπόλοιπα δεν θέλω ν’ ασχοληθώ. Εγώ μπήκα στο ποδόσφαιρο, γιατί πιστεύω σε αυτά τα πράγματα που είχα νιώσει και είχα βιώσει και στις εμπειρίες μου, απ’ την καλή πλευρά προσπαθώ να τα περάσω στην ομάδα μου. Ξέρω πολύ καλά ότι βασίζεται σε τέτοια πλαίσια και όλα αυτά που βλέπω αυτή τη στιγμή με κάνουν να νιώθω μια αηδία, γιατί όταν ξέρεις πως είσαι εντάξει με τον εαυτό σου, παλεύεις καθημερινά, τίμια και καθαρά, με την κρίση που υπάρχει να βρεις λύσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα χωρίς να εμπλέκεσαι σε παράνομα πράγματα, γιατί όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, υπάρχει διαφθορά. Βλέπουμε ότι μια ομάδα που προσπαθεί με την ηθική, βρίσκει μπροστά της πράγματα απίστευτα και δραματικά, τότε απογοητεύεσαι και δεν ξέρεις τι περισσότερο να πεις”.
 
Για τη στάση του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, καθώς και για την απόφαση της επιτροπής αδειοδοτήσεων:
“Περιμένουμε ακόμη το σκεπτικό, περιμένου απ’ τον κύριο Πιλάβιο, που ουσιαστικά αυτός είναι ο αρμόδιος να πάρει να πάρει θέση και εκεί είναι όλο το θέμα. Ο κύριος Πιλάβιος δεν μπορεί να κρύβεται από όλα. Αυτός ο άνθρωπος είναι μπροστάρης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ο καθρέπτης μας, είναι ο άνθρωπος που πρέπει να δίνει λύσεις. Κύριε, αν εγώ δεν είμαι εντάξει να με ρίξεις, όχι να μείνω στη Β’ Εθνική, να με ρίξεις στη Δ’, εφόσον δεν είμαι εντάξει σε όλες μου τις υποχρεώσεις. Εδώ υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Όταν εγώ φέρνω όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για όλους τους ποδοσφαιριστές και δηλώνω ότι οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής έχει κάνει προσφυγή και δεν έχει πληρωθεί ή δεν έχει ρυθμιστεί η οφειλή που έχει η ομάδα προς αυτόν, να με καταγγείλει και εμένα και την ομάδα. Τι πιο τίμιο και ειλικρινές υπάρχει; Και είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας να μην βγαίνει στο τηλέφωνο να μιλήσει μαζί μου και απ’ ότι μαθαίνω σήμερα να ετοιμάζεται να φύγει το εξωτερικό για μια εβδομάδα; Εγώ δεν κατηγορώ. Είμαι αναγκασμένος, όμως, να το κάνω και να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της ομάδας μου, γιατί πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Δεν μπορεί να βγάζουν μια απόφαση, να καταδικάζουν μια ομάδα, να μην της δίνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχει στα πλέι οφ και να αγωνιστεί στη Super Laegue, όταν ξέρουμε, κιόλας, ότι δίναμε τίμιο και καθαρό αγώνα για να ανέβουμε. Κόβουν τα φτερά από μια ομάδα που είναι η τρίτη καλύτερη στη Football League, με πρώτη στα εισιτήρια, με πολύ κόσμο, που δεν έχει γίνει το παραμικρό στο γήπεδο, που δεν είναι μπλεγμένη στα στοιχήματα και έχει κανονίσει τις υποχρεώσεις μας, που είναι και το πιο βασικό.
Έχουμε μια ομάδα με αυτή την ιστορία πίσω της, η οποία μιλάει από μόνη της, και δεν μπορεί επειδή πριν έξι μήνες υπήρχε ένα οικονομικό πρόβλημα, το οποίο και το λύσαμε, της τάξεως του 1.000.000 ευρώ. Αυτό το φοβερό ποσό, το βρήκαμε και πληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας, αλλα πως μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να μας κόβουν τα όνειρα; Είναι απαράδεκτα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο θα αισθανόμουν και για κάποια άλλη ομάδα. Όποια ομάδα έχει πλαστά χαρτιά να τιμωρηθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι σαν να σου λένε ότι έχεις σκοτώσει, ενώ ξέρεις ότι δεν έχεις σκοτώσει και σε βάζουν φυλακή χωρίς να ξέρεις το λόγο. Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου. Αυτό που γίνεται είναι εξωφρενικό”.
 
Για το εάν ισχύει ότι υπάρχει ομάδα που αδειοδοτήθηκε και οφείλει 130.000 ευρώ σε ποδοσφαιριστή του Ο.Φ.Η.:
“Αυτό ισχύει. Δεν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο, αλλά θα αναγκαστώ να φτάσω εκεί. Δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομα του παίκτη. Τα δικά μας στοιχεία για τα χαρτιά δεν πρέπει να καταναλώνονται σε εφημερίδες και site, αλλά να πάνε τους αρμόδιους. Εμείς κοιτάζουμε το έννομο συμφέρον της ομάδας μας και ταυτόχρονα, εγώ προσωπικά κοιτάζω και το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι αυτή τη στιγμή αυτοσκοπός να ασκήσουμε, γιατί λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, και η πολιτεία και όλοι, τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και δηλώνω παρών αν σε κάποιες ομάδες υπάρχουν παρανομίες, ακόμη και στη δικιά μου εάν υπάρχουν παρανομίες, να τιμωρηθούν. Είμαστε σύμφωνοι με τους νόμους και τους κανόνες του δικαίου, όμως δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Να καταδικάζουν ομάδες χωρίς να είναι μπλεγμένες πουθενά, χωρίς να έχουν κάνει παράνομα πράγματα; Εκεί είναι που σε πιάνει κρίση και λες, “πως είναι δυνατόν”.
Για το ποιες θα είναι οι κινήσεις του ΟΦΗ, από εδώ και πέρα:

“Οι βουλευτές και η τοπική κοινωνία ξέρουν τα πάντα και έχουν δει τα στοιχεία. Κανένας βουλευτής και κανένας άνθρωπος που έχει θεσμικό ρόλο, δεν μπορεί να σε εκπροσωπήσει και να πάρει μια θέση αν δεν έχει δει. Ξέρουν όλοι το τι επικρατεί, έχουν σκύψει το κεφάλι και όλοι βουλευτές, ο υπουργός ο κύριος Κεγκέρογλου και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, που πάντα είναι κοντά μας. Όλοι, λοιπόν, έχουν πέσει πάνω στον ΟΦΗ γιατί βλέπουν την αδικία που έχει γίνει. Εμείς αυτό που θα κοιτάξουμε με τους βουλευτές είναι να ανοίξουν οι φάκελοι.
Γιατί αυτή η… καραμέλα που λένε για την ΕΠΟ, ότι έχει το ασυμβίβαστο και ότι δεν μπορεί κανείς ν’ ανοίξει φακέλους, δεν ισχύει. Η ΕΠΟ, πράγματι μπορεί να πάρει αποφάσεις από μόνη της και δεν μπορούν να αλλάξουν οι αποφάσεις που έχει ήδη πάρει. Αυτό ισχύει και είναι νόμος της ΟΥΕΦΑ. Όμως, ότι ισχύει για την ΕΠΟ, ισχύει για όλες τις εταιρίες και για όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες που υπάγονται στο Κράτος. Άρα λοιπόν, και εμείς θα κοιτάξουμε μέσω της Βουλής, ν’ ανοίξουν οι φάκελοι, για να δει ο κόσμος και τον δικό μας φάκελο, αλλά και όλους τους υπόλοιπους. Να δούμε το πως είναι δυνατόν να αδειοδοτούνται ομάδες, που πραγματικά έχουν πολλές παραλείψεις σε πολλά πράγματα. Συνεπώς θα το πάμε στα άκρα, να το ξέρουν όλοι, με σωστό και σοβαρό τρόπο”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε