Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους 200 άνδρες της ΔΕΛΤΑ!

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους 200 άνδρες της ΔΕΛΤΑ!

– ”Βαλλόμασταν από αναρχικούς, τώρα από συναδέλφους και την ηγεσία της Αστυνομίας”
– Τι καταγγέλουν στο NewsIt αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ
– Αιτία το ντοκουμέντο του Newsit για τραμπουκισμούς ομάδας ΔΕΛΤΑ σε οδηγό πούλμαν – Δείτε το video
– Δύο Ζητάδες μάρτυρες κατηγορίες κατά της ομάδας ΔΕΛΤΑ

Πάνω από 200 παραιτήσεις αστυνομικών που υπηρετούν στην ομάδα ΔΕΛΤΑ υποβλήθηκαν μέχρι και πριν από λίγη ώρα στη γραμματεία της Άμεσης Δράσης, μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι από τους επικεφαλής αξιωματικούς, ενώ παράλληλα ζητούν τη μετάθεση τους σε άλλες υπηρεσίες.
 
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, στο αιτιολογικό των παραιτήσεων κυριαρχεί η άποψη ότι πλέον δεν ξέρουν από πού να προστατευθούν.

Μιλώντας στο Newsit πριν από λίγη ώρα στέλεχος της συγκεκριμένης ομάδας που δημιουργήθηκε για ν’ αποτρέψει οργανωμένες καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε κεντρικούς δρόμους και να επιλαμβάνονται σε περιστατικά βαριάς εγκληματικότητας, έλεγε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υφιστάμενοι του αισθάνονται πλέον απροστάτευτοι.
 

“Μέχρι πρότινος, βαλλόμασταν από αναρχικούς κι εγκληματίες, σήμερα κι επίσημα πλέον, δεχόμαστε επιθέσεις από συναδέλφους και την ηγεσία. Φτάνει πια, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει” κατέληξε με έκδηλη αγανάκτηση.
 
Κατά τ’ άλλα η ηγεσία κάνει ατέρμονους επικοινωνιακούς κύκλους για να πείσει εαυτούς και αλλήλους ότι βεντέτα μεταξύ αστυνομικών … δεν υπάρχει! Λίγο νωρίτερα, επίσημες πηγές του αρχηγείου υποστήριζαν ότι:
«Αμέσως μετά τις πρώτες αναρτήσεις σε ειδησεογραφικά σάιτ για κακοποίηση οδηγού λεωφορείου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, διατάχθηκαν δύο αυτεπάγγελτες έρευνες. Η μία σε ποινικό και η δεύτερη σε πειθαρχικό επίπεδο και με εντολή του αρχηγού της Αστυνομίας,όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αστυνομικοί και πολίτες μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Συνεπώς όταν υπάρχει αυτεπάγγελτη διαδικασία διερεύνησης υπόθεσης καταγγελίας, δεν τίθεται θέμα αντιπαλότητας ή βεντέτας μεταξύ αστυνομικών. Το αν τώρα η μία πλευρά καταθέτει κάτι και η άλλη το εντελώς διαφορετικό, αυτό είναι θέμα προσωπικής αντίληψης των πραγμάτων από κάθε υπηρεσιακό παράγοντα ξεχωριστά και όχι θέμα σύγκρουσης μεταξύ δύο υπηρεσιών”.
 
Το αρχηγείο της αστυνομίας επέλεξε για μια ακόμα φορά τη λογική του στρουθοκαμηλισμού. Εθελοτυφλεί μπροστά στην απτή ουσία του ζητήματος και αμπελοφιλοσοφεί περί της νομικής ερμηνείας του τί σημαίνει η απευθείας και τί η πλαγιομετωπική σύγκρουση.
 
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, για να καταδειχτεί το βάθος και το εύρος του χάσματος, αξιωματικοί της ΔΕΛΤΑ περίπου στις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα ζήτησαν να υποβάλλουν μήνυση σε όσους ψευδώς, κατά την άποψη τους, τους καταμήνυσαν και ο διευθυντής της υπηρεσίας κατά παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας, τους το αρνήθηκε.
 
Τελικά οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι κι αποχώρησαν από την ΓΑΔΑ, έχοντας υποβάλει μήνυση στον οδηγό του λεωφορείου επιφυλασσόμενοι εντός τριημέρου για κάθε άλλο δικαίωμα τους απέναντι στους μάρτυρες υπεράσπισης του οδηγού και απέναντι στον διευθυντή της Κρατικής Ασφάλεια για τον αν λειτούργησε στα πλαίσια του κώδικα ποινικής δικονομίας.

Στο σύνολο τους οι αλληλομηνυώμενοι με εντολή του Εισαγγελέα είναι ελεύθεροι. Προς υπεράσπιση των συναδέλφων τους το Σωματείο Ειδικών Φρουρών μετέβη με δύο δικηγόρους στην κρατική ασφάλεια και παρέμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Συμφωνα με όσα κατήγγειλε στο Newsit ο οδηγός ενός απο τα δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς της ΑΕΚ απο τις Σέρρες στο ΟΑΚΑ για τον τελικό, αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι στη θέση του οδηγού και χτύπησαν τον ίδιο..

Δηλώσεις οπαδού για το συμβάν

Διαβάστε επίσης :

ΕΔΕ στην αστυνομία μετά απο καταγγελίες στο Newsit για αστυνομική αυθαιρεσία

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε