Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Υπόκλιση” ΠΑΟΚ σε ΑΕΚ και Λυμπερόπουλο – “Τελικός” με Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στην τελευταία παράσταση του Λυμπερόπουλου και του Δέλλα μπροστά στους φίλους της ομάδας, η ΑΕΚ “έσπασε το ρόδι” στις φετινές αναμετρήσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ, νίκησε με 2-0 με τα γκολ του “Λύμπε” και του Λεονάρντο και θα παίξει τα… ρέστα της στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με 9 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Δικέφαλος του Βορρά που πλέον δεν έχει ελπίδες για την πρώτη θέση των πλέι οφ.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Μασκοφόρος…εκδικητής ο Νίνης – Με γκολάρα στέλνει τον ΠΑΟ στ’αστέρια

Ιδανικό “αντίο” στον κόσμο της ομάδας είπε ο Νίκος Λυμπερόπουλος που άνοιξε το δρόμο της “παρθενικής” φετινής νίκης της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, έμειναν με 10 παίκτες στο 64′ και με 9 στο 78′. Ο Λεονάρντο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που έδωσε το τρίποντο στην Ένωση και της επιτρέπει να διεκδικήσει την πρώτη θέση των πλέι οφ στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ανέλαβε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, είχε τον έλεγχο του ρυθμού αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, ο Νιμανί στο 14′ σούταρε αλλά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
 
Η Ένωση απάντησε στις ευκαιρίες 2 λεπτά αργότερα όταν ο Λεονάρντο εκτέλεσε το φάουλ αναγκάζοντας τον Χαλκιά σε εντυπωσιακή επέμβαση.
 
Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός, όμως η Ένωση πέτυχε το στόχο της. Στο 33′ ο Λαγός πλάσαρε, ο Χαλκιάς απέκρουσε ασθενώς και ο Λυμπερόπουλος στο τελευταίο του ματς μπροστά στον οπαδούς της ομάδας του, άνοιξε το σκορ.
 
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά ο Κωνσταντόπουλος κράτησε το μηδέν στο 37′ όταν ο Νιμανί εκμεταλλευόμενος το λάθος του Γεωργέα βρέθηκε σε εξαιρετική θέση αλλά το πλασέ του απομακρύνθηκε από τον πορτιέρο της ΑΕΚ.
 
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ θέλησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά ο Κωνσταντόπουλος ήταν και πάλι φύλακας-άγγελος της Ένωσης. Στο 62′ ο Ίβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά ο 32χρονος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
 
Νωρίτερα ο Μπόλονι είχε αναγκαστεί να βγάλει τον τραυματία Χαλκιά, ενώ είχε ρίξει στη μάχη τον Σαλπιγγίδη.
 
Στο 64′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Γκαρσία που είχε δει από το πρώτο μέρος κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια είχε ανοίξει “βεντέτα” με τον Βάργκας, έκανε δυνατό μαρκάρισμα στον Κολομβιανό και ο Κουκουλάκης τον έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κατά την αποχώρηση του, ο Κοντοές τον πλησίασε και ο Ουρουγουανός τον έπιασε από το λαιμό.
 
Το αριθμητικό μειονέκτημα έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ, ενώ η κατάσταση έγινε ουσιαστικά μη αναστρέψιμη στο 78′ όταν και ο Φωτάκης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 
Ο Μπόλονι είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές, δεν μπορούσε να κάνει θαύματα από τον πάγκο και το ματς τελείωσε στο 85′ όταν ο Λεονάρντο αξιοποίησε την ασίστ του Γκούντγιονσεν και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
 
Η ΑΕΚ έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης των πλέι οφ, ενώ σίγουρα αποφεύγει την τελευταία και το χειρότερο εισιτήριο για το Europa League. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον ελπίδες για το Τσάμπιονς Λιγκ

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μανωλάς, Γεωργέας, Λαγός, Καφές (80′ Φούντας), Μάκος, Χοσέ Κάρλος (70′ Γκούντγιονσεν), Βάργκας (87′ Δέλλας), Λυμπερόπουλος, Λεονάρντο.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς (60′ Κρέσιτς), Αποστολόπουλος (76′ Παπάζογλου), Τσιρίλο, Μάλεζας, Λίνο, Γκαρσία, Γεωργιάδης (61′ Σαλπιγγίδης), Φωτάκης, Ίβιτς, Νιμανί, Αθανασιάδης.

Η βαθμολογία των πλέι οφ μετά από 5 αγώνες:

1. Παναθηναϊκός 11
2. ΑΕΚ 9
3. ΠΑΟΚ 7
4. Ατρόμητος 5

Η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012
 
20.00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
20.00 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε