Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υπομονή από τον κόσμο του Ολυμπιακού για τις μετεγγραφές ζήτησε ο Μώραλης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο τέταρτος αντιπρόεδρος των ερυθρόλευκων τόνισε ότι οι μετεγγραφές βρίσκονται σε καλό δρόμο αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάτι οριστικό.

Ο Γιάννης Μώραλης μίλησε στον NovaΣπορ FM …

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό: «Προχωράμε στη δουλειά που κάνουν ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής και οι σκάουτερ. Αν εννοείται αν είμαστε κοντά στο κλείσιμο μεταγραφής, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα γίνει τις προσεχείς 2-3 μέρες. Την Πέμπτη θα υπάρχει συνάντηση του προπονητή με τον πρόεδρο και τους αρμόδιους. Όμως η δουλειά γίνεται εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου από την εποχή που πήραμε μαθηματικά το πρωτάθλημα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κόσμου. Την είχαμε συνηθίσει στις αρχές Ιουλίου, αλλά τώρα υπάρχει από τις αρχές Ιουνίου και το καταλαβαίνουμε αυτό από τη στιγμή που κατακτήσαμε νωρίς τον τίτλο».

Για τα ονόματα που φέρονται να απασχολούν τον Ολυμπιακό: «Ο Κοστάντσο είναι μία περίπτωση που πραγματικά μας ενδιαφέρει. Δεν γνωρίζω αν θα είναι ένας από τους δύο τερματοφύλακες που θα αποκτηθούν. Για παίκτες που γράφονται πολύ καιρό στις εφημερίδες, αν δεν υπήρχε ενδιαφέρον τόσο καιρό θα το είχαμε διαψεύσει. Όμως για δυο, τρεις, τέσσερις παίκτες που γράφονται καιρό στις εφημερίδες υπάρχει ενδιαφέρον και ψάχνουμε τις περιπτώσεις τους. Υπάρχει μία άκρατη ονοματολογία, βέβαια. Δεν έχουμε καταλήξει σε κανέναν συγκεκριμένο παίκτη, δεν έχουμε προχωρήσει σε κάποια διαπραγμάτευση με ποδοσφαιριστή και τώρα οριστικοποιούμε τους στόχους μας και στη συνάντηση της Πέμπτης θα καθοριστούν οι πρώτοι στόχοι, θα δοθεί εντολή από τον πρόεδρο και θα κλειστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές».

Για το ενδιαφέρον για τον Φορτούνη και το σχέδιο ελληνοποίησης: «Ο Φορτούνης είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Τον γνωρίζουμε, ήταν στον Ολυμπιακό κι έφυγε καλώς ή κακώς. Δεν γνωρίζω αν έχει προχωρήσει κάτι, αλλά ξέρω πως το τεχνικό μας τμήμα εκτιμά πως είναι ένας καλός κι ελπιδοφόρος Έλληνας ποδοσφαιριστής και θέλουμε να ελληνοποιήσουμε την ομάδα. Τέτοιες περιπτώσεις είναι καλές. Από εκεί και πέρα, αν θα καταλήξει επισήμως το τεχνικό τιμ κι αν θα ευδοκιμήσουν οι επαφές με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ποδοσφαιριστή είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Δεν είναι εφικτή η ελληνοποίηση του ρόστερ τη φετινή χρονιά. Αυτά γίνονται σε βάθος χρόνου, χτίζοντας ακαδημίες, κάνοντας καλό σκάουτινγκ και αγοράζοντας καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πρέπει να δούμε όμως ποιες είναι οι απαιτήσεις των ομάδων και των ποδοσφαιριστών, αν μπορεί δηλαδή να αποκτηθεί. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να συνεκτιμηθούν. Νομίζω πως μπορούμε να πετύχουμε την ελληνοποίηση σε βάθος χρόνου».

Για το πότε θα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές: «Στόχος είναι το πολύ μεγάλο κομμάτι του ρόστερ να έχει κλείσει ως τις 4 Ιουλίου, όταν ξεκινάμε προετοιμασία. Αισιοδοξούμε και πιστεύουμε πως θα το πετύχουμε. Αυτό δεν σημαίνει πως ένας ή δύο ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αποκτηθούν αργότερα. Όλες οι ομάδες ψάχνουν ευκαιρίες, αλλά δεν θέλουμε να ψάχνουμε-όπως ενδεχομένως έγινε προηγούμενες χρονιές-να πάρουμε παίκτες 30-31 Αυγούστου. Όχι να βρούμε παίκτες από τα αζήτητα. Στις 20 Ιουλίου ή 10 Αυγούστου δεν είναι απαγορευτική ημερομηνία για να κάνεις μια καλή μεταγραφή».

Για την αντίδραση της ΠΑΕ για τα επεισόδια στον τέταρτο τελικό της Α1: «Είναι θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δεν πρόκειται για μία διαρροή. Τα δύο περιστατικά δεν είναι τα ίδια, αλλά αν πούμε πως είναι το ίδιο κατάπτυστα, δεν δόθηκε η ίδια έκταση. Εμείς νιώσαμε μία ολόκληρη Ελλάδα σχεδόν για ένα μήνα πάνω στον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του. Δεν θα πω ότι έγινε δικαίως ή αδίκως, αλλά αν έγινε δικαίως, θα έπρεπε να γίνει και προχθές. Ότι αυτά τα γεγονότα είναι καταδικαστέα είναι απόλυτο, αλλά δεν υπάρχει ισονομία στο πώς προβλήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν, όχι μόνο από δημοσιογράφους, αλλά και από θεσμικούς φορείς. Όταν καταδικάζουν τα μεν, θα πρέπει να καταδικάζουν με το ίδιο σθένος και τα δε. Διαφορετικά δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν βοηθούν στην καταπολέμηση των φαινομένων».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε