Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπόσχεση για δουλειά από Βαλβέρδε – Μαρινάκης: “O Βαλβέρδε είναι το…αφεντικό”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ισπανός προπονητής επεσήμανε για μια ακόμη φορά, ότι ήταν αδύνατον να πεί “οχι” στην πρόταση του Β.Μαρινάκη. “Μιλάμε για έναν άνθρωπο που αγαπάει τον Ολυμπιακό”, δήλωσε ο μεγαλομέτοχος των “ερυθρόλευκων”.

Η δεύτερη παρουσίαση του Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι γεγονός. Το “μυρμίγκι”, όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, χαιρέτισε τους εκπροσώπους του Τύπου, στα ελληνικά, με μια “καλησπέρα” και στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

“H γνώμη μου για τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι γνωστή. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που αγαπάει τον Ολυμπιακό. Δεν μιλήσαμε ούτε για χρήματα, ούτε για μεταγραφές. Το απέδειξε, καθώς ήρθε στην Ελλάδα και χωρίς να έχει υπογράψει πήγε να κάνει προπόνηση. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μαζί θα χτίσουμε τον νέο Ολυμπιακό με δουλειά, δουλειά, δουλειά”, δήλωσε ο 43χρονος εφοπλιστής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν υποισχέθηκε τίτλους και πρωταθλήματ, αλλά διαβεβαίωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού, ότι θα γίνει η απαιτούμενη δουλειά, στον μέγιστο βαθμό, για να επανέλθει η ομάδα στην κορυφή.

“Είχα αποφασίσει να μείνω στην Ισπανία και να μη δουλέψω. Ένιωθα όμως υποχρεωμένος στον Ολυμπιακό έτσι όπως μου φέρθηκαν όταν ήμουν εδώ. Δεν μπορούσα να λέω συνέχεια όχι. Ήρθα για να χτίσουμε το νέο Ολυμπιακό. Πέρσι ήταν 5ος, φέτος έμεινε εκτός Ευρώπης. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδάκι. Ζητώ την υπομονή του κόσμου γιατί έχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε. Ήρθα γιατί είμαι έτοιμος, να ανταποκριθώ σε αυτή τη νέα πρόκληση. Αντιμετώπιζα κάποια προσωπικά προβλήματα και ήταν δύσκολο να έρθω πιο πριν, τώρα ξεπέρασα κάποια και είμαι εδώ”.

“Είχα ανέκαθεν καλή σχέση με την ομάδα. Πριν 1,5 μήνα ένιωθα πως δεν ήταν η στιγμή να έρθω, αντίθετα με τώρα. Ίσως να έχει να κάνει και με τον πρόεδρο. Ξαναλέω πως δεν μπορούσα να λέω συνέχεια όχι. Είμαι άνθρωπος της στιγμής και τώρα ένιωσα πως ήρθε η ώρα να πω το ναι”, συμπλήρωσε.

Ένας από τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει στον Πειραιά, είναι η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός, αποκάλυψε ο 46χρονος προπονητής: 

“Οι παίκτες και ο κόσμος δεν έχουν αυτοπεποίθηση μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Ζητώ τη βοήθεια των φιλάθλων, είναι μια δύσκολη στιγμή γιατί είμαστε εκτός Ευρώπης. Θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας για να μας στηρίξει στη νέα προσπάθεια”, ήταν το μύνημα που απηύθυνε προς τον κόσμο.

“Στηρίξτε τους παίκτες μας- Θα σας ξανακάνουμε υπερήφανους”

Την “συνταγή” που αγαπήσε ο κόσμος του Ολυμπιακού, το γρήγορο ποδόσφαιρο, θα επαναφέρει ο Βαλβέρδε:

“Θέλω να παίζουμε γρήγορο και ελκυστικό παιχνίδι και να βάζουμε πολλά γκολ, κάτι που αρέσει και στον κόσμο. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε 5ος στο πρωτάθλημα και όταν δεν νικάς καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να έρθει η νίκη. Θέλω την υπομονή σας για να χτίσουμε το νέο Ολυμπιακό όπως είπε και ο πρόεδρος. Στηρίξτε τους παίκτες μας, αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία”.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, θα γίνουν μέσα από τα απαιτούμενα σταθερά βήματα:

“Αρχικά θέλω να γνωρίσω τους παίκτες, να μιλήσω μαζί τους, να τους κάνω να νιώθουν όμορφα που παίζουν ποδόσφαιρο. Το μόνο που μπορώ να πω στο κόσμο του Ολυμπιακού, είναι πως θα κάνω τα πάντα για αισθανθεί και πάλι υπερήφανος για την ομάδα του”.

Μαρινάκης: “Ο Βαλβέρδε το απόλυτο αφεντικό”

Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε και πάλι τον λόγο, υπογραμμίζοντας και πάλι ότι τα πάντα σε σχέση με την ομάδα θα περνούν από το…χέρι του Ισπανού:

“Εύχομαι καλή επιτυχία στον Ερνέστο και θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι από σήμερα ο Βαλβέρδε αποφασίζει για τα πάντα. Εμείς θα τον στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Επαναλαμβάνω πως το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα αυτή τη στιγμή είναι ο Ερνέστο”.

Βαλβέρδε: “Θέλω οπωσδήποτε το Πρωτάθλημα”-Η πρώτη προπόνηση υπό το βλέμμα του Βάσκου

Μπελούτσι: “Εύχομαι να ξαναφέρει το νταμπλ στον Ολυμπιακό”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε