Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζαγοράκης: Άραβες υπάρχουν και τους περιμένουμε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου που διήρκησε σχεδόν 2 ώρες, μιλώντας για όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν την ομάδα.

Αφού πρώτα έγινε ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ εν συνεχεία ο Θοδωρής Ζαγοράκης κλήθηκε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα.

Για την αδειοδότηση της ομάδας: “Είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τα δεδομένα της ΟΥΕΦΑ. Βλέπετε ότι οι καμπάνες χτυπάνε δεξιά και αριστερά και δεν θέλουμε να χτυπήσουν στο σπίτι μας. Το θέμα της αδειοδότησης είναι σοβαρό, αλλά δεν πρέπει να ανησυχείτε. Τα τελευταία δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει τον πιο πλήρη φάκελο.”

Για τον απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας του στον προεδρικό θώκο της ομάδας: “Όσο περνά ο χρόνος ξέρω καλά ότι υπάρχει φθορά. Πόσο μάλλον για έναν πρόεδρο μιας μεγάλης ομάδας. Πρέπει να θυμηθούμε κάποια πράγματα που έχουν γίνει στην ομάδα. Πριν από τέσσερα χρόνια και όλοι ξέρετε πως. Στόχος μας ήταν να μειώσουμε τα προβλήματα και να φτιάξουμε μία ομάδα ελκυστική που θα πρωταγωνιστεί. Ο πρώτος χρόνος ξέραμε ότι δεν θα είναι ο καλύτερος. Στον δεύτερο χρόνο σας είπα ότι θα κάνουμε μία ομάδα μέταλλο, η οποία θα πρωταγωνιστεί και θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ ότι όλα αυτά έχουν γίνει. Υπάρχουν και θέματα που δεν κάναμε τίποτα και άλλα που τα αφήσαμε στη μέση. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτά που είπαμε πριν τρία χρόνια, υλοποιήθηκαν. Δεν πετύχαμε να πάρουμε έναν τίτλο, κάτι που θέλαμε πάρα πολύ. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν. Τα είπαμε και τον Σεπτέμβριο. Έγιναν λάθη. Φέτος ξεκινήσαμε από το “Α”, δηλαδή κλείσαμε προπονητή. Πέρσι το κάναμε αυτό τελευταία στιγμή. Φέτος θα έχουμε πλάνο. Αν θα πετύχει, εδώ θα είμαστε για να το κρίνουμε.”
 
Για τον σχεδιασμό της ομάδας τη φετινή σεζόν: “Φέτος η ομάδα ξεκίνησε από το Α. Σκοπός μας και στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα ώστε να παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τη διαφορά ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας και να έχει συνέχεια αν μπορούμε καλύτεροι. Είπαμε ότι θα προωθήσουμε νέους παίκτες. Το είχαμε αναφέρει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες. Έφτασε η ώρα να δούμε δικά μας παιδιά από τις ακαδημίες γιατί το αξίζουν και όχι γιατί πρέπει να γίνει αυτό. Μη νομίζει ο κόσμος ότι θα έρθει να δει μία ομάδα με 7-8 μικρούς παίκτες. Δε χρειάζεται να μας πιάνει πανικός. Είπαμε ότι κλείνει ο κύκλος όχι ότι έκλεισε. Αυτό το ξέρουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Είπαμε θα κάνουμε σωστές επιλογές, σωστό πλάνο και θα μειώσουμε σίγουρα το μπάτζετ. Είμαστε αναγκασμένοι να το μειώσουμε και πρέπει να χαιρόμαστε και όχι να μας πιάνει πανικός”.

Για πωλήσεις παικτών: “Όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πέντε δέκα άτομα που θα βάλουν εκατομμύρια. Καλώς ή κακώς έτσι πρέπει να λειτουργεί μια εταιρεία. Πολλά από αυτά που έχουμε κάνει έχουν γίνει από πωλήσεις παικτών. Μακάρι να έρθει κάποιος και να βάζει λεφτά. Πρέπει να έρθουν έσοδα στην ομάδα. Θα κοιτάξουμε να βρούμε τρόπους για να φέρουμε έσοδα.”

Για τη ρήτρα του Βιεϊρίνια: “Ο Βιεϊρίνια έχει ρήτρα 15 εκατομμύρια. Με 12-13 εκ. ευρώ το συζητάμε. Αν έρθει κάποια πρόταση θα σας το πούμε.”

Για τους διαιτητές: “Δεν πιστεύω ότι συνολικά η ομάδα αδικήθηκε. Αν πάρουμε κάθε ματς ξεχωριστά, κάτι θα βρούμε. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν τραγικό λάθος του επόπτη. Η διαιτησία, όμως, ήταν καλή. Δεν θα γίνω συνήγορος των διαιτητών. Αυτό είδα, αυτό λέω.”
Για τη μείωση του μπάτζετ: “Πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές. Ήδη ανέβηκαν κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές που δίκαια πιστεύουμε ότι βρίσκονται εκεί είναι μείωση του μπάτζετ. Αν δούμε ποιοι έχουν φύγει ήδη υπάρχει μείωση”.
Για την πρόσληψη του Μπόλονι: “Δεν είναι τωρινό ότι μας απασχόλησε η περίπτωση του Μπόλονι. Από εκεί και πέρα, αν κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό ενός προπονητή θα καταλάβει πολλά πράγματα. Η επιλογή ενός προπονητή θέλει δουλειά και χημεία. Πρέπει να δέσει. Αυτός ο προπονητής έχει προσόντα για να δέσει στον ΠΑΟΚ.”

Για τις αλλαγές προπονητών της περσινής σεζόν: “Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τότε που πήραμε την απόφαση για την απομάκρυνση του Μπερέτα αποφασίσαμε να πάρουμε έναν τεχνικό που να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Ο κ. Δερμιτζάκης στα παιχνίδια με την Φενέρμπαχτσε και τον Άγιαξ δεν τα πήγε άσχημα. Στο πρωτάθλημα δεν ξεκινήσαμε καλά. Για αυτό πάρθηκε η απόφαση από κοινού να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Εκεί σκέφτεσαι και λες να ρισκάρω; Όλα γίνονταν τόσο γρήγορα. Από ομολογίες ποδοσφαιριστών μας, έλεγαν ότι με τον κ. Χάβο είμαστε πολύ καλά. Τότε αποφασίστηκε να συνεχίσουμε με τον Χάβο. Αν ήταν λάθος ή σωστό, αυτό θα το κρίνει ο καθένας.”

Για την επιλογή του Ρομπέρ:
“Επιλέξαμε έναν παίκτη εμείς χωρίς να δούμε κάποια πράγματα; Μην προεξοφλούμε κάποια πράγματα από τώρα. Είναι δικό σας κριτήριο αυτό. Πιστεύουμε ότι αξία του κάθε παίκτη που αποφασίζουμε είναι αυτή”.

Για το θέμα των Αράβων:
“Καλώς να έρθουν να βάλουν χρήματα στον ΠΑΟΚ. Το ότι γίνονται συζητήσεις εδώ και πολύ καιρό αυτό είναι δεδομένο. Εμείς σαν ΠΑΕ βγάλαμε μια ανακοίνωση και είπαμε ότι είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον. Είπαμε είναι ανοιχτή η αύξηση μπορεί ο καθένας να έρθει και να βάλει χρήματα. Πριν από ένα μήνα βγαίναν εκπρόσωποι των Αράβων και θεωρούσαν σίγουρη την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όμως τώρα δεν έχω δει κάποιον να εμφανίζεται. Εγώ πρέπει να δω πράξεις γιατί δεν μπορώ να ακούω μόνο λόγια. Εγώ αυτό που είχα πει είναι να μην ξαναπιάσουν το στόμα τους τον ΠΑΟΚ. Όσο υπάρχει διάθεση, εμείς είμαστε εδώ. Δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν. Η αύξηση για αυτό υπάρχει. Από εκεί και πέρα αν έχει διάθεση να μπει σε άλλες συζητήσεις, εδώ είμαστε για να τα πούμε.”

Για το αν σκέφτηκε να διατηρήσει τον Χάβο στον πάγκο:
“Μας πέρασαν πολλά πράγματα από το μυαλό. Σημασία έχει το τι κάνουμε. Πήραμε την απόφαση να προσλάβουμε τον κ. Μπόλονι”.

Για τον Ζήση Βρύζα:
“Το έχετε κάνει κινηματογραφική ταινία. Έλεος. Το τραβάτε πολύ. Η πρόταση στον Ζήση επίσημη ή ανεπίσημη έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Ναι. Πήγα στην Αθήνα και τον βρήκα για αυτόν τον λόγο. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Και κάποιες μικροπαρεξηγήσεις να υπήρχαν, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πια αυτά. Φτάνει πια με αυτά που ακούγονται. Ο Ζαγοράκης το ένα, ο Βρύζας το άλλο. Αυτό είναι το σοβαρό θέμα του ΠΑΟΚ; Το έχετε απλώσει πάρα πολύ. Έχω επικοινωνία με τον Ζήση. Και χθες μίλαγα μαζί του.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε