Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ζαρντίμ: Να βελτιωνόμαστε συνεχώς

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και την επιτυχία της ομάδας Νέων μίλησε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ που έκανε τον απολογισμό της φετινής πορείας του Ολυμπιακού μέχρι τώρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή του Ολυμπιακού στην κάμερα της Nova:

Κύριε Ζαρντίμ, μία αγωνιστική πριν απ’ το τέλος του πρώτου γύρου, θα θέλατε να κάνετε έναν απολογισμό για την πορεία της ομάδας σας στο πρωτάθλημα;
«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε όλο τον πρώτο γύρο ήμασταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Γιατί ξέρουμε πως σε αυτήν την πρώτη φάση του πρωταθλήματος, οι παίκτες κουράζονται ιδιαίτερα εξαιτίας των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί έχουμε πετύχει τους δύο πρωταρχικούς μας στόχους που ήταν να παίξουμε καλά στην Ευρώπη και να μαζέψουμε πολλούς βαθμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Με ποια στοιχεία απ’ το παιχνίδι των παικτών σας είστε ικανοποιημένος και που απαιτείται βελτίωση;

«Εμείς έχουμε πάντα στο μυαλό μας τη βελτίωση. Θέλουμε πάντα να είμαστε όλο και καλύτεροι. Υπάρχουν κάποια πράγματα σε ορισμένα παιχνίδια στα οποία ήμασταν πολύ καλοί και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Όμως, υπάρχουν άλλα θέματα στα οποία θέλουμε βελτίωση, τόσο σε ατομικό επίπεδο κάποιοι παίκτες, όσο και σε συλλογικό σαν ομάδα. Θέλουμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε. Αυτή τη στιγμή θέλουμε μία ακόμη νίκη έτσι ώστε να διατηρήσουμε τη βαθμολογική διαφορά απ’ τους υπόλοιπους, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο».

Το Σάββατο αντιμετωπίζετε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη που πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία φέτος. Ποια είναι η γνώμη σας για τον επόμενο αντίπαλο;
«Είναι μία ομάδα με νέους παίκτες. Μία ομάδα με πάρα πολύ ένταση στο παιχνίδι της. Και είμαστε σίγουροι ότι απέναντι στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσει πολύ για να κάνει ένα καλό παιχνίδι, όπως επιχειρούν όλοι οι αντίπαλοί μας. Πάμε σε αυτόν τον αγώνα έχοντας σεβασμό στον αντίπαλο. Όμως, πάμε και με τη σιγουριά πως μπορούμε να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε τη μεγάλη διαφορά την οποία έχουμε στη βαθμολογία».

Αν ο πρώτος γύρος κλείσει με διαφορά τουλάχιστον οκτώ βαθμών απ’ τον δεύτερο της βαθμολογίας, υπάρχει η άποψη πως το πρωτάθλημα αυτό δε χάνεται απ’ τον Ολυμπιακό με το σκεπτικό πως στο δεύτερο γύρο θα παίξετε εντός έδρας με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ατρόμητος, Αρη και ΑΕΚ. Η δική σας άποψη ποια είναι;

«Πιστεύω πως το ποδόσφαιρο πρέπει να το σκέφτεσαι μόνο βραχυπρόθεσμα. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε. Ξέρουμε πως οι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει μία μεγάλη προσπάθεια και έχουν παίξει κάποια καλά παιχνίδια. Έχουν καταφέρει να κερδίσουν δύσκολα παιχνίδια. Και γι’ αυτό είμαστε πρώτοι. Πρέπει να ξέρουμε πως δεν υπάρχει εύκολος αγώνας. Πρέπει στη συνέχεια να πάρουμε όλους τους αγώνες στα σοβαρά και να είμαστε ανταγωνιστικοί, αν θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο».

Θα θέλατε να κάνετε και ένα σχόλιο για την ομάδα νέων του Ολυμπιακού και την επιτυχία της να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ νέων;
«Είναι πολύ σημαντική για το σύλλογο αυτή η πρόκριση. Και είναι πολύ σημαντικό για τους νέους παίκτες να έχουν τέτοιες εμπειρίες με διεθνείς συμμετοχές. Έτσι όταν θα έρθει η σειρά τους να παίξουν στην πρώτη ομάδα, να έχουν στο βιογραφικό τους τέτοιες συμμετοχές και τέτοιες μεγάλες εμπειρίες».

Έχετε ξεχωρίσει κάποιους παίκτες τους οποίους ενδέχεται να έχετε τους επόμενους μήνες κοντά σας;

«Ναι, απ’ την αρχή της χρονιάς έχω ξεχωρίσει κάποιους απ’ τους παίκτες. Δουλεύω ήδη με κάποια απ’ τα παιδιά της ομάδας των νέων. Και στο μέλλον θα υπάρξει μεγαλύτερο περιθώριο για να δουλέψω και άλλο μαζί τους και να τους δώσω περισσότερες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Ο Μπάμπης (Λυκογιάννης) είναι μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο οποίος είχε την ευκαιρία να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ με την πρώτη ομάδα».

Επειδή η επόμενη επικοινωνία μας πριν από αγώνα πρωταθλήματος θα είναι μετά την Πρωτοχρονιά, θα θέλατε να κάνετε μία ευχή για την ομάδα ή και για τον κόσμο σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε;

«Θέλω να ευχηθώ στον κόσμο καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα. Κατ’ αρχήν σε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Από ‘κει και πέρα πιστεύω πως η γιορτή των Χριστουγέννων είναι μία ευκαιρία να είμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους. Είναι μία οικογενειακή γιορτή. Θέλω να ευχηθώ να περάσουν όλοι καλά κοντά στους δικούς τους ανθρώπους και να ξεχάσουν τις δύσκολες στιγμές. Να εκμεταλλευτούν αυτές τις ημέρες με την οικογένεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε