Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ζαρντίμ: Προτιμώ τη νίκη επί του Παναθηναϊκού

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Το ματς με την Άρσεναλ είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό αφού θα κρίνει το αν θα βρίσκεται στους ισχυρούς της κλήρωσης του Europa League, όμως ο Ζαρντίμ ξεκαθάρισε πως αν είχε να διαλέξει θα προτιμούσε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Μανιάτης που εκπροσώπησε τους παίκτες, αναφέρθηκε στην ήττα από τη Σάλκε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πορτογάλος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Άρσεναλ για την τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της Τρίτης αλλά και σε αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή.

Θα υπάρξουν εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα; Προτιμάτε την νίκη με Άρσεναλ ή με Παναθηναϊκό; 

«Όσον αφορά στην πρώτη ερώτηση, έχουμε πει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι 11 παίκτες μόνο. Έχει αποδειχθεί αυτό σε όλα τα ματς που έχουμε δώσει σε Ευρώπη και Ελλάδα και αυτό μας κάνει μία μεγάλη ομάδα. Μία ομάδα σαν και εμάς που μετέχει σε 3 διοργανώσεις και πάει πάντα για τη νίκη, είναι αδύνατον να βάζει πάντα τους ίδιους παίκτες. Οπότε, πρέπει να ψάχνει πάντα για λύσεις για να διατηρεί ψηλά το επίπεδό της. 

Στην 2η ερώτηση τώρα, τα δύο ματς δεν έχουν καμία σχέση. Εάν οπωσδήποτε έπρεπε να διαλέξουμε μία νίκη, θα προτιμούσαμε εκείνη με τον Παναθηναϊκό. Όμως εμείς θέλουμε να κάνουμε 2 νίκες αυτήν την εβδομάδα» 

Πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ; 

«Το Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας θεσμός με πολλές δυνατές ομάδες. Ομάδες που δεν πέρασαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και εμείς. Εμείς θέλουμε να περάσουμε τις 2 πρώτες φάσεις και μετά από την στιγμή που είμαστε τόσο καλοί και ανταγωνιστικοί, να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Χωρίς αμφιβολία το πρώτο ματς ήταν πολύ σημαντικό. Είχε μεγάλη σημασία. Ήμασταν μία ομάδα καινούρια και προσπαθούσαμε να στήσουμε ένα καλό σύνολο. Σίγουρα σε εκείνο το σημείο η Σάλκε ήταν πιο καλή και πιο δυνατή από εμάς». 

Για τις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού δύο λόγια; 

«Η αποτελεσματικότητα δεν εξαρτάται πάντα από τις πόσες ευκαιρίες κάνει κάποιος. Θα ανησυχούσα εάν δεν κάναμε τόσες ευκαιρίες. Αφού κάνουμε τόσες φάσεις κάποια στιγμή θα έρθουν και τα περισσότερα γκολ. Θα έρθει και η πιο μεγάλη αποτελεσματικότητα». 

Το πλάνο και οι θέσεις δεξιού αλλά και αριστερού μπακ λόγω της τιμωρίας του Χολέμπας, ποια θα είναι; 

«Όλα αυτά που είπατε (σ.σ. Ντιακιτέ, Τοροσίδης) είναι πιθανές λύσεις. Εμείς έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να βρούμε την πιο καλή λύση για να διατηρήσουμε την ποιότητα της ομάδας». 

Νιώθετε πίεση λόγω της περσινής νίκης με την Άρσεναλ; 

«Προσωπικά ξέρετε πως δεν μου αρέσουν να κάνουν συγκρίσεις με πέρυσι. Έχουν αλλάξει πολλά. Θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία διότι την πρόκριση του Τσάμπιονς Λιγκ την έχουμε καταφέρει». 

Ποια είναι τα κίνητρα του Ολυμπιακού; 

«Καταρχήν το να παίζεις αυτό το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι από μόνο του ένα κίνητρο. Από εκεί και πέρα οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Εάν κερδίσουμε θα πάμε στο γκρούπ των ισχυρών στο Γιουρόπα Λιγκ. Και το δεύτερο κίνητρο, να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας που θα έρθει να μας παρακολουθήσει».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Γιάννης Μανιάτης:

“Είναι ματς Τσάμπιονς Λιγκ και παίζουμε με την Άρσεναλ, που είναι μεγάλη ομάδα ακόμα και τώρα που έχει κάποια προβλήματα. Όλοι περιμένουν αυτά τα ματς. Τα περιμένουμε εμείς και ο κόσμος και θέλουμε να το ευχαριστηθούμε. Θα είναι πολύ όμορφο να γίνει ένα ματς όπως το περσινό.

Δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο για εμάς να αποκλειόμαστε από το Τσάμπιονς Λιγκ. Το περσινό μας ενόχλησε πάρα πολύ. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Παίξαμε με δύσκολες ομάδες και πιστεύω πως πληρώσαμε την ήττα στο πρώτο ματς. Αν δεν είχαμε ηττηθεί από την Σάλκε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Αξίζαμε την τρίτη θέση γιατί κάναμε δύο μεγάλες νίκες με την Πρωταθλήτρια Γαλλίας κι αν ήμασταν πιο τυχεροί θα περνάγαμε στους “16”. Εμείς κοιτάμε το αυριανό ματς, αν και έχουμε στην άκρη του μυαλού μας τον Παναθηναϊκό. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, θέλουμε να νικήσουμε την Άρσεναλ και μετά θα έχουμε 5 μέρες για να σκεφτούμε τον ΠΑΟ.”

Με 5 παίκτες απ’την ομάδα νέων η Άρσεναλ

Προσπαθεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Ετοιμάζει αλλαγές ο Ζαρντίμ – Πάει Ρέντη ο Μαρινάκης

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε