Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ζίκο, έξω από το σπίτι!

Την δίκη του απάντηση έδωσε ο Βραζιλιάνος μέσω του προσωπικού του blog
Την δίκη του απάντηση έδωσε ο Βραζιλιάνος μέσω του προσωπικού του blog, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έκπληκτος ο Ζίκο αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε μέσω διαδικτύου για την απόλυση του, την οποία του γνωστοποίησε δικαστικός επιμελητής στο σπίτι του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζίκο στο προσωπικό του σάιτ:

 
Ζίκο, έμεινες έκπληκτος από την απόλυση;

“Χθες βράδυ, μίλησα με τον αντιπρόεδρο και μου είπε ότι υπάρχει πίεση από τον κόσμο, τον Τύπο για να απολυθώ. Εγώ του είπα ότι θεωρώ φυσιολογική την πίεση, αλλά θα συνεχίσω τη δουλειά μου με ηρεμία. Ο αντιπρόεδρος επέμεινε, αν και έλεγε ότι δεν υπάρχει θέληση να σπάσει το συμβόλαιό μου από τη στιγμή που ο πρόεδρος δεν είναι εδώ. Ούτε και εγώ το ήθελα και τελικά το πρωί πληροφορήθηκα την απόλυσή μου στο ίντερνετ”.

Δε σε πήρε τηλέφωνο κανείς; Δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με τους διοικούντες;

“Αυτό ήταν το χειρότερο. Εμαθα την απόλυσή μου από το σάιτ της ομάδας στο ίντερνετ, περίπου στις 11:30. Εγώ, ο Εντου και ο Μοράις. Δύο ώρες μετά, ένας δικαστικός επιμελητής μου έφερε ένα χαρτί στο σπίτι μου, γραμμένο στα ελληνικά και στα αγγλικά με την απόλυσή μου. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ αυτό. Απολύθηκα μέσω ενός δικαστικού επιμελητή λες και έχω κάνει κάτι κακό”.

Πώς κρίνεις τη δουλειά σου στον Ολυμπιακό;

“Εμεινα μόνο για τέσσερις μήνες, αλλά νομίζω ότι είχα καλά αποτελέσματα. Για να πάρετε μια ιδέα, στο συμβόλαιό μου υπήρχε όρος που έλεγε ότι η ανανέωση της συνεργασίας μου θα υπήρχε αν ερχόμουν πρώτος ή δεύτερος στο πρωτάθλημα.

Είμαστε στη δεύτερη θέση και, παρά τη διαφορά των 7 πόντων από την κορυφή, έχουμε την ευκαιρία γιατί μένουν άλλοι 12 αγώνες. Η ομάδα είναι στους ‘16′ του Champions League και είχα 5 ήττες σε 21 αγώνες. Ετσι, ήμουν έτοιμος να συνεχίσω το έργο μου. Δυστυχώς, το συμβόλαιο διεκόπη με αυτό τον τρόπο”.

Τι θα κάνεις τώρα;

“Θα κινηθώ δικαστικά για να προασπίσω τα δικαιώματά μου. Μιλώ με δικηγόρους. Τα χαρτιά που μου έστειλε ο Ολυμπιακός περιλαμβάνουν επιχειρήματα για την απόλυσή μου που δεν έχουν λογική και αναφέρονται σε μία άδεια που έδωσα. Λυπάμαι. Εχω διορία μιας εβδομάδας να φύγω από το σπίτι, το οποίο μου έχει νοικιάσει η ομάδα, αλλά θα μείνω για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ευρώπη πριν γυρίσω στο Ρίο”.

Ποια είναι τα πλάνα σου για το μέλλον;

“Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι πολύ λυπημένος και απογοητευμένος με το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι, άλλωστε και το θέμα της στήλης μου που δημοσιεύσαμε σήμερα στο σάιτ. Σχετίζεται με τις σκηνές βίας που είδα και έζησα εδώ, αλλά και βλέπω σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι πλέον ασφαλές να εργάζεσαι στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω και θέλω να το σκεφτώ με ηρεμία. Απλά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα και κυρίως αυτούς που μου έστειλαν mail και μου άφησαν μηνύματα στο blog μου. Νομίζω ότι θα ακολουθήσω τη συμβουλή ενός εξ’ αυτών, του Αλεξ, που μάλλον εκφράζει και όλους τους χρήστες στο ίντερνετ. Μου πρότεινε να μείνω ένα χρόνο εκτός του χώρου, να ξεκουραστώ με την οικογένειά μου. Λοιπόν, αυτό θα κάνω”.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε