Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζήκος: Ήταν δύσκολο να αναλάβω τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ

Ο Άκης Ζήκος αποκάλυψε την κουβέντα που είχε με τον Ζαγοράκη, ενώ μίλησε για τον Σάντος, τον αγώνα με το Ισραήλ και την ενασχόληση του με την πολιτική σκηνή.

Ο Άκης Ζήκος μίλησε την Τρίτη 12/10 στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA 99,5 και στον δημοσιογράφο Κώστα Γιαννακίδη (11.00 – 12.00):

Είναι αλήθεια ότι είχατε πρόταση για τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ και μας απορρίψατε;

«Δεν σας απέρριψα, όχι, απλώς έγινε μια κουβέντα με τον Θοδωρή Ζαγοράκη το καλοκαίρι ήταν δύσκολο να γίνει γιατί είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Αθήνα, δεν συνεχίστηκε η κουβέντα με τον Θοδωρή, το κατάλαβε κι εκείνος ότι ήταν δύσκολο, είχαμε πει να ξαναμιλήσουμε, δεν συνεχίστηκε, επέλεξε τον Κωνσταντινίδη που για μένα είναι μια πολύ καλή λύση, γιατί υπήρξε παιδί του ΠΑΟΚ αλλά και από τους σωστούς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο».

Η ενασχόλησή σας με τα… «Δημοτικά» σημαίνει ότι θα μείνετε και μακριά από το ποδόσφαιρο;

«Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι αρκετά δύσκολος, ειδικά στην Ελλάδα ήταν επιλογή δική μου αυτά τα δύο χρόνια που έμεινα μακριά να μην ασχοληθώ ενεργά με κάποια ομάδα ή κάποιο πόστο γιατί πιστεύω ότι δεν μπορεί να βρεθεί σταθερότητα, ηρεμία και προγραμματισμός για να κάνεις κάτι σωστό. Αυτό ήταν συνειδητή επιλογή, τώρα το πώς θα έρθουν τα πράγματα στο μέλλον δεν μπορώ να ξέρω από τώρα…»
Δηλαδή μπορεί να ασχοληθείτε και με την πολιτική, γιατί το θεωρώ βέβαιο ότι θα εκλεγείτε στον Δήμο Αθηναίων…
«Κοιτάξτε δεν με ενδιαφέρει αυτό που λέμε πολιτική καριέρα, ούτε έχω ως στόχο την πολιτική εξέλιξη μου. Η ενασχόληση μου με τα κοινά έχει να κάνει καθαρά με τον τομέα του αθλητισμού, με την αγάπη και το ενδιαφέρον για την πόλη αυτή όπου έχω ζήσει και έχω μεγαλώσει. Νομίζω χρειάζονται άνθρωποι του αθλητισμού που μπορούν να δώσουν ιδέες και όραμα».
 
Χώροι για να παίξει ο κόσμος ποδόσφαιρο στην Αθήνα, υπάρχουν?
«Είναι ένα πρόβλημα αυτό, δυστυχώς, όχι μόνο της Αθήνας….»
 
Τα άλλα αθλήματα εξυπηρετούνται κατά κάποιον τρόπο πιο εύκολα, το ποδόσφαιρο πιο δύσκολα…
«Είναι γεγονός, υπάρχουν τρία γήπεδα ποδοσφαίρου στην Αθήνα, με την προοπτική να γίνει ένα τέταρτο, φανταστείτε ότι οι ομάδες είναι πάρα πολλές….Βέβαια το άθλημα έχει βοηθηθεί λίγο με τα γήπεδα 5Χ5, τα μικρά «γηπεδάκια», όπου ο κόσμος – χωρίς να είναι το ποδόσφαιρο που παίζεται στα μεγάλα γήπεδα – μπορεί να έχει επαφή με το άθλημα.
Είναι αντικειμενική η δυσκολία, νομίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα σε αυτόν τον τομέα, αλλά μπορούν να οργανωθούν σωστά, να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός με τα γήπεδα που ήδη υπάρχουν στην Αθήνα ώστε να τα εκμεταλλευτούν και οι ομάδες που τα έχουν».

Κάντε μου μια πρόβλεψη για το βράδυ…

«Εγώ επειδή είμαι φανατικός οπαδός του Φερνάντο Σάντος και της Εθνικής ομάδας, ήδη είδαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι με τη Λετονία, νομίζω ότι είναι από τις λίγες φορές που είδαμε πράγματα να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, νομίζω ότι ο χρόνος είναι με το μέρος του κ. Σάντος και με το μέρος της Εθνικής. Το λυπηρό είναι ότι υπάρχουν δύο απώλειες παικτών που ήταν σίγουρα από τους καλύτερους, ο Τοροσίδης και ο Τζιόλης, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε