Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζιλμπέρτο: Να μην ζήσει κανείς τα περσινά

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Να πάρουν τη νίκη στο “Γ. Καραϊσκάκης” και να γράψουν ιστορία προέτρεψε τους πρώην συμπαίκτες του ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που μίλησε, επίσης, για τον Ροναλντίνιο, τον Λέτο και το περσινό ντέρμπι.

Μαθαίνω τα νέα του Παναθηναϊκού, από το διαδίκτυο κυρίως, αλλά μιλάω και με κάποιους φίλους από την Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα μου και δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω την ομάδα μου. Θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου. Τα παιδιά τα πηγαίνουν εξαιρετικά στο πρωτάθλημα, είναι πρώτοι”, τόνισε ο Βραζιλιάνος χαφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Πράσινη”.
 
Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αναφέρθηκε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα: “Βέβαια, η χρονιά δεν ξεκίνησε πολύ καλά με τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, αλλά αυτά συμβαίνουν. Υπήρχαν προβλήματα το καλοκαίρι και είναι κάπως λογικό. Έχουν καταφέρει όμως να βρουν την αυτοπεποίθησή τους και φαίνεται με τα αποτελέσματα που έχουν. Είναι σημαντικό που έχει μείνει στην ομάδα και ο κ. Φερέιρα. Ξέρει πολύ ποδόσφαιρο και βοηθάει τους παίκτες να εξελίσσονται. Γνωρίζει καλύτερα πλέον την ομάδα και αυτό ίσως να κάνει τη διαφορά”.
 
Όσο για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ο παίκτης της Γκρέμιο χαρακτήρισε άσχημη εμπειρία για όλους το αντίστοιχο περσινό ματς, ενώ προέτρεψε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πάρουν τη νίκη και να γράψουν ιστορία.
 
“Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς και πολύ ιδιαίτερο. Θα είναι δύσκολο όπως πάντα εκεί μέσα, αλλά είναι πολύ καλό που ο Παναθηναϊκός πάει ως πρώτος. Αυτό μετράει στην ψυχολογία, γιατί τα παιδιά θα πάνε με αυτοπεποίθηση. Η ομάδα παίζει καλά και μπορεί να πάρει τη νίκη και να μεγαλώσει τη διαφορά. Είναι πολύ σημαντικό να βάλει τον Ολυμπιακό σε ρόλο κυνηγού στη βαθμολογία, όπως είχε γίνει όταν πήραμε το νταμπλ.
 
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τι έγινε πέρυσι. Ήταν μια άσχημη εμπειρία για όλους. Ελπίζω να μην βιώσει ποτέ ξανά κανείς κάτι παρόμοιο. Ήμασταν καλύτεροι, αξίζαμε τη νίκη, αλλά δεν μας άφησαν να την πάρουμε, ενώ όλοι είδατε τι ακολούθησε στο τέλος. Πλέον όμως είναι παρελθόν και πρέπει τα παιδιά να τα ξεχάσουν.
Να μην τα σκέφτονται, γιατί μπορεί να αποπροσανατολιστούν. Να πάνε, να κερδίσουν και να γράψουν τη δική τους ιστορία. Είμαι σίγουρος πως μπορούν”.
 
Φυσικά, ο Βραζιλιάνος άσος δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά στο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος με τα 10 γκολ που έχει σημειώσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι ο πρώτος σκόρερ της Super League και ο μεγάλος ηγέτης του “τριφυλλιού”.
 
“Ξέρω πως κάνει μια μεγάλη χρονιά και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Του αξίζει. Πάντα του έλεγα ότι μπορεί να είναι πιο απειλητικός και να πετύχει περισσότερα γκολ. Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του. Του είπα όταν μιλήσαμε ότι μπορεί να βάλει γκολ και στο ντέρμπι, αλλά και στα παιχνίδια που ακολουθούν. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να συνεχίσει έτσι”.
 
Ο 35χρονος άσος δεν θέλησε να σχολιάσει τα σενάρια περί έλευσης του Ροναλντίνιο στον Παναθηναϊκό (“Μόλις το διάβασα στο ίντερνετ, αλλά δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Δεν θα ήθελα να πω για κάτι που δεν ξέρω”), ενώ δεν έκρυψε τέλος και την ιδιαίτερη σχέση που τον συνδέει με τους οπαδούς της πρώην ομάδας του.
 
“Πάντα θυμάμαι τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τους έχω στην καρδιά μου, μιας και η αγάπη που μου έδειξαν ήταν κάτι το μοναδικό. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον τρόπο που με αποχαιρέτησαν. Επικοινωνώ με κάποιους από το Twitter. Ίσως τα ξαναπούμε μια μέρα από κοντά, από κάποια άλλη θέση στον Παναθηναϊκό. Σκοπεύω να έρθω στην πρώτη ευκαιρία για διακοπές. Δεν ξέρω ακόμα το πότε, αλλά είναι η πρώτη μου επιλογή, μόλις βρω χρόνο”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε