Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζιλμπέρτο: “Ο Παναθηναϊκός είναι ένας! Πρόκληση που ήρθα”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος αργότερα φιλοξενήθηκε και στην εκπομπή της Παναθηναϊκής Συμμαχίας στο ΣΚΑΪ…
 

Ο Βραζιλιάνος τόνισε στην εκπομπή ότι η επιστροφή του είναι μια πρόκληση για τον ίδιο.

Οι δηλώσεις του Ζιλμπέρτο:

Για την επιστροφή του στην Αθήνα: “Είμαι ευτυχής που επιστρέφω στην ομάδα, είμαι ευτυχισμένος και το αντιμετωπίζω ως μία μεγάλη πρόσκληση”.

Για τους στόχους που έχουν τεθεί: “Νιώθω κολακευμένος που με επέλεξε η διοίκηση. Πλέον, οι στόχοι της ομάδας, είναι και δικοί μου στόχοι. Όλοι θέλουν να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι σίγουρος ότι με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή τη φορά έχω άλλο ρόλο. Είμαι αισιόδοξος και θεωρώ ότι με σκληρή δουλειά και με τη βοήθεια των φιλάθλων, θα πετύχουμε”.

Για την ατμόσφαιρα που βίωσε στο ματς με τον ΠΑΟΚ: “Δεν μπόρεσα να παίξω εδώ και μάλλον έχασα αρκετά. Από αυτά που είδα στο ματς με τον ΠΑΟΚ, η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Ξέρω τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα πιο καυτή ατμόσφαιρα. Αυτό το γήπεδο μπορεί να γίνει κόλαση για τους αντιπάλους”.

Για την άποψη του Άγγλου αρχιτέκτονα, που τόνισε ότι η Λεωφόρος έχει ψυχή: “Συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Εάν δείτε πως είναι τα αγγλικά γήπεδα, η εξέδρα είναι δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και για τους αντιπάλους είναι δύσκολο. Είναι σαν να έχεις τον 12ο παίκτη στο γήπεδο. Μετά τις εργασίες που θα γίνουν, η ατμόσφαιρα θα γίνει ακόμα πιο καλή. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα απολαύσουν το νέο γήπεδο και αυτό το μέρος θα γίνει ιστορικό. Θα γίνει ένας χώρος νίκης”.

Για την απόφαση του και το όραμα του: “Για να έρθω πίσω στον Παναθηναϊκό, στο ρόλο που έχω σημαίνει για μένα μία μεγάλη πρόκληση. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη οικογένεια. Ως οικογένεια φροντίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Εγώ θα αναλάβω τα καθήκοντα μου και θα κάνω ότι μπορώ και από την ομάδα περιμένω να κάνει ότι πρέπει. Όλοι θα συνεργαστούμε, υπάρχει μόνο ένας Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχουν διαφορετικά μέρη στον Παναθηναϊκό. Εάν εργαστούμε έτσι, με σκληρή δουλειά, με δέσμευση, αφοσίωση και πεποίθηση, θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους”.

 

Η  ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

“Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Ζιλμπέρτο που υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, αναλαμβάνει χρέη διευθυντή ποδοσφαίρου στην ομάδα.

Ο Ζιλμπέρτο Απαρεσίδο Ντα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1976 στην πόλη Λαγκόα ντα Πράτα της Βραζιλίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην Αμέρικα Μινέιρο και στα 24 του πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μινέιρο. Εκεί αναδείχθηκαν οι ικανότητές του, κλήθηκε στην εθνική Βραζιλίας και το 2002 κατέκτησε με τη «Σελεσάο» το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Το καλοκαίρι του 2002 έκανε το μεγάλο βήμα αφού τον απέκτησε η Άρσεναλ. Στους «κανονιέρηδες» έμεινε έξι χρόνια κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ το 2006 αγωνίστηκε στον τελικό του Champions League κόντρα στη Μπαρτσελόνα (σ.σ. η Άρσεναλ ηττήθηκε με 2-1).

Το 2008 άρχισε η σχέση του Ζιλμπέρτο με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο σύλλογός μας κατάφερε να τον αποκτήσει, δαπανώντας αρκετά σεβαστό ποσό. Ως αρχηγός πλέον της εθνικής Βραζιλίας, με την οποία κατέγραψε 93 συμμετοχές, ο Ζιλμπέρτο βοήθησε στο μέγιστο βαθμό το «τριφύλλι» να φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ το 2010, αλλά και να πετύχει σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις όπως η συμμετοχή στους «16» του Champions League. Συνολικά, ο «αόρατος τοίχος» -όπως ήταν το προσωνύμιό του, από το πέρασμά του από την Αγγλία- φόρεσε 119 φορές τη φανέλα του Παναθηναϊκού σκοράροντας έξι γκολ.

To 2011 επέστρεψε στη Βραζιλία και υπέγραψε συμβόλαιο στη Γκρέμιο. Έμελλε να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αναδείχθηκε στην Ατλέτικο Μινέιρο. Από το χειμώνα του 2014 ταλαιπωρούνταν από έναν τραυματισμό και τελικά ενάμισι χρόνο αργότερα ανακοίνωσε την απόσυρση από την ενεργό δράση.

Ο Παναθηναϊκός καλωσορίζει ξανά στην οικογένειά του τον Ζιλμπέρτο Σίλβα”.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε