Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζιοβάνι: Απίστευτη η αγάπη του κόσμου του Ολυμπιακού

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο “μάγος” νιώθει ακόμη σαν να παίζει ποδόσφαιρο όταν βρίσκεται στην Ελλάδα και αντιλαμβάνεται την αγάπη των φίλων του Ολυμπιακού.

Ο “μάγος” που δεν θα ξεχαστεί ποτέ στον Πειραιά(VIDEOS)

Ο Ζιοβάνι που επέστρεψε μετά από 5 χρόνια στην Ελλάδα μίλησε στον NovaΣπορ FM…

Για την αγάπη του κόσμου:

Δεν μπορώ να καταλάβω, παρά την απόσταση και τα τέσσερα χρόνια που λείπω, κάθε φορά που έρχομαι είναι σαν να παίζω ακόμη ποδόσφαιρο. Βλέπω την αγάπη του κόσμου και δεν μπορώ να τους ξεχάσω. Αυτό σημαδεύει την καρδιά ενός παίκτη. Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να βλέπω αυτή την αγάπη του κόσμου. Είναι τιμή να ακούω ότι ένας πατέρας έδωσε το όνομά μου στο γιό του.

Στόχος ήταν να έρθω και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον Ολυμπιακό. Αυτό που μένει είναι όλα αυτά τα μηνύματα που διαβάζω εδώ. Αυτό που βλέπω και πάλι εδώ. Το ποδόσφαιρο και τα πρωταθλήματα φεύγουν αλλά αυτό που μένει είναι η αγάπη των ανθρώπων και η φιλία.

Πραγματικά, έχω νιώσει ότι ο Θεός μου έχει δώσει ένα ταλέντο για να το μοιραστώ και να δώσω χαρά στον κόσμο. Ειδικά τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο κόσμος αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αυτό είναι το χάρισμα μου. Είναι σημαντικό ποτέ να μην ξεχωρίζεις τους ανθρώπους. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Νιώθω πολύ ωραία. Να ξέρετε ότι σας αγαπώ».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό:

Μαθαίνω ότι δεν περνάει καλές στιγμές. Αλλά όμως όλα αυτά είναι μέσα στη ζωή. Είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν και ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος και σίγουρα θα ανέβει.

Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο;

Είναι δύο καταπληκτικοί παίκτες, αλλά ο Μέσι είναι ένα επίπεδο παραπάνω. Ο Μέσι παίζει για την ομάδα, ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Ο Ρονάλντο θέλει να παίξει και το μοντέλο. Ο Μέσι δεν το θέλει αυτό.

Τι θα ήθελε να αλλάξει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο:

Θα άλλαζα όλους αυτούς που χαλούν τους ποδοσφαιριστές και δεν τους αφήνουν να κάνουν αυτό που μπορούν. Αυτούς θα άλλαζα.

Για το αν το καλύτερο του γκολ ήταν αυτό στη Λεωφόρο:

Είναι πραγματικά ένα πολύ ωραίο γκολ αλλά αυτό που το έκανε διαφορετικό ήταν πως το πέτυχα σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Για το πού του άρεσε να αγωνίζεται:

Στη Βραζιλία χρησιμοποιούμε μόνο στο 4-4-2 με ρόμβο. Εγώ έπαιζα στην κορυφή του ρόμβου. Θυμάμαι κι εγώ τον Μπάγεβιτς… Ήθελε να αγωνιστούμε σε 4-3-3 και με ρώτησε που θα ήθελα να παίξω. Του απάντησα ότι ήθελα να παίξω μπροστά για να είμαι πιο κοντά στην περιοχή και στο γκολ.

Για τον Ζιοβάνι μίλησαν και οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Πέτρος Κόκκαλης.

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:

“Είναι δύσκολο να περιγράψεις τις στιγμές που έχω ζήσει έχοντας συμπαίκτη έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Ζιοβάνι. Είναι αξέχαστες οι στιγμές μαζί του. Ένας παίκτης σαν τον Ζιοβάνι δεν λείπει μόνο από την Ελλάδα αλλά από όλη την Ευρώπη. Όσο και να κοιτάξεις δύσκολα θα βρεις έναν παίκτη με τον ταλέντο του. Δεν είναι κομπλιμέντα αυτά. Δεν τα λέω για να τα πω. Είναι η αλήθεια. Είναι τα όσα ζήσαμε με τον Ζιο. Ήταν ο μόνος παίκτης που έφυγε και δάκρυσα.”

Ο Ζιοβάνι σχολίασε: “Είναι χαρά μου που ακούω τον Τζόλε. Είναι τιμή μου που έπαιξα μαζί του. Με τη βοήθεια του και των άλλων συμπαικτών μας πετύχαμε ό,τι πετύχαμε, όχι μόνος μου. Και ναι είναι αλήθεια. Όταν πήγα να χαιρετήσω τον Τζόλε το είδα στα μάτια του πως είχε δακρύσει.”

Πέτρος Κόκκαλης:

“Η αλήθεια είναι πως ήταν τεράστια χαρά που είχαμε τον Ζιοβάνι στον Ολυμπιακό. Ήταν μοναδικές στιγμές τα όσα ζήσαμε με αυτόν στο γήπεδο. Αγαπήθηκε και σίγουρα ήταν από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές. Ήταν δύσκολη μεταγραφή για να την κλείσουμε. Αφού τα βρήκαμε περιμέναμε τον Ζιοβάνι. Ευτυχώς προσευχήθηκε και ο Θεός τον έφερε στον Ολυμπιακό. Δεν ήξερες τι θα κάνει στο γήπεδο.”

Στην Ελλάδα ο Ζιοβάνι! – “Περιμένω πως και πως να μπω στο Καραϊσκάκης”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε