Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ζούρος: Έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Για τη νίκη επί της Σλοβενίας και για την βελτίωση που παρουσιάζει παιχνίδι με παιχνίδι η Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ηλία Ζούρου στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

-Η Εθνική ομάδα έκανε σημαντικό βήμα για τα προημιτελικά με τη χθεσινή νίκη…
«Σίγουρα υπάρχει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, για τη διάθεση και την απόδοση, ιδιαίτερα στην άμυνα, αλλά από εκεί και πέρα… προσγείωση. Σε όλα αυτά τα τουρνουά είναι τεράστιο λάθος το να πιστεύεις πως κάνοντας μια νίκη έφτασες στον τελικό σου προορισμό. Θέλουμε μία νίκη σίγουρα απέναντι στη Γεωργία, ώστε να εξασφαλίσουμε 100% την πρόκρισή μας και φυσικά αν έρθει νίκη στο ματς με τη Ρωσία είναι καλοδεχούμενη, γιατί κι έτσι εξασφαλίζουμε την πρόκριση και μπορούμε να πλασαριστούμε σε καλύτερη θέση στην κατάταξη του ομίλου».

-Σε επίπεδο απόδοσης η ελληνική ομάδα παρουσιάζεται καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι…
«Είναι φυσιολογικό να βελτιώνεται η ομάδα, γιατί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όταν έχεις πολλούς νέους παίκτες είναι δύσκολο να βρεθούν. Αυτό ισχύει περισσότερο για τις επιθετικές συνεργασίες. Στην άμυνα είναι πολύ πιο κατανοητή η φιλοσοφία, καθώς πάντα η ελληνική ομάδα πάλευε σε αυτό το κομμάτι. Εμείς έχουμε προσθέσει κάποια πράγματα στην άμυνα. Σε ό,τι αφορά στη χημεία και τα σχήματα που παίζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλάζουν και λόγω τακτικής, κάτι που μας δυσκολεύει γιατί δεν έχουμε συνηθίσει να κάνουμε πολλές αλλαγές».

-Η Εθνική βασίζεται σε όλους τους παίκτες της…
«Έχουμε μεγάλο ροτέισον και όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για την ομάδα. Αυτό το πιστεύω. Συμμετέχουμε σε ένα μεγάλο τουρνουά, με πάρα πολλά παιχνίδια κι όταν θέλεις να φτάσεις φρέσκος στα τελευταία ματς κι όλοι οι παίκτες να είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θα πρέπει όλοι να έχουν βάλει ένα λιθαράκι, να νιώθουν σημαντικοί και να είναι σε καλό επίπεδο, σωματικά και ψυχικά».

-Από την ποιότητα του μπάσκετ που παίζει η Εθνική είστε ικανοποιημένος;
«Η ομάδα που διαθέτουμε έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Μπορεί να είναι άπειρη, μπορεί να θέλει χρόνο για να δυναμώσει, όχι μόνο από τα αποτελέσματα, αλλά να γίνει όπως τη θέλει ο κόσμος, δηλαδή μια ομάδα που είναι πάντα ανταγωνιστική κι έτοιμη να φτάσει μέχρι και τον τελικό, όμως μπορεί να πετύχει πολλά. Δείχνουμε τις δυνατότητές μας, αλλά λόγω απειρίας έχουμε σκαμπανεβάσματα, που πρέπει να τα μετριάσουμε και να τα μικρύνουμε. Χαίρομαι που η ομάδα παίζει καλό μπάσκετ κι ευελπιστώ να παίξει πολύ καλύτερο μπάσκετ τα επόμενα χρόνια. Όταν θα έχει ρολάρει κι όλοι θα έχουν μάθει ο ένας τον άλλον, θα είναι πολύ καλύτερο για την ομάδα. Βλέπουμε την Ισπανία ή τη Γαλλία και λέμε πως είναι χάρμα οφθαλμών. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν πολύ καλούς παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια μαζί και συνεννοούνται με κλειστά μάτια στο γήπεδο. Σε αυτό το κομμάτι θέλουμε να δουλέψουμε εμείς».

-Παρά τη νεανική της σύνθεση, η Εθνική έχει πάρει τα παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος. Πώς εξηγείται αυτό;
«Η ομάδα έχει χαρακτήρα, γιατί πρώτον έχει τη δυναμική της άμυνας που μας κρατά ζωντανούς ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, γιατί δεύτερον διαθέτει τρεις παίκτες από τα παλιά όπως ο Φώτσης, ο Ζήσης και ο Μπουρούσης, αλλά επιπλέον η Εθνική έχει τα νέα παιδιά, που προσέχουν πάρα πολύ. Σε αυτά περιλαμβάνω και τον Παπανικολάου, που είναι πιο αναβαθμισμένος. Δεν θέλω να μιλάω ξεχωριστά για παίκτες, γιατί υπερτονίζω την έννοια της ομάδας, αλλά νομίζω πως κερδίσαμε και βγάλαμε στο προσκήνιο πολλά νέα παιδιά που έχουν λαμπρό μέλλον».

-Επόμενος αντίπαλος η Ρωσία…
«Το ματς δεν έχει φυσικά καμία σχέση με το φιλικό που δώσαμε νωρίς στην περίοδο της προετοιμασίας. Ήταν μία πολύ καλή προπόνηση εκείνο το παιχνίδι. Η Ρωσία δείχνει πολύ καλή στο τουρνουά κι έχει την καλύτερη άμυνα με την Ελλάδα να είναι δεύτερη. Νομίζω πως για άλλη μια φορά θα παιχτεί το παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, γιατί η Ρωσία είναι πολύ ψηλή ομάδα και συχνά χρησιμοποιεί τον Κιριλένκο στη θέση ‘3’. Παράλληλα χτυπά στην αδύνατη πλευρά, δηλαδή όχι στην πλευρά της μπάλας. Επιθετικά θα πρέπει να λειτουργήσουμε πολύ καλά, γιατί είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ στον αιφνιδιασμό. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή και ταχύτητα για να μπορέσουμε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις. Ένα άλλο στοιχείο είναι το inside game του αντιπάλου, στο οποίο μέχρι τώρα πήγαμε πολύ καλά, αλλά πρέπει τώρα να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε