Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Αδαμίδης για όλους και για όλα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ μίλησε για τους μετόχους, το σχέδιο για να καλυφθεί η “μαύρη τρύπα”, τους εχθρούς της ομάδας, το πλάνο για τη νέα σεζόν και τον Σκόκο. Διευκρινιστίκη δήλωση για την πώληση παικτών σε ελληνική ομάδα.

Με συνέντευξη στον NOVAΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σταύρος Αδαμίδης φανέρωσε τις προθέσεις του και τα σχέδια του για την ΑΕΚ απατώντας σε όλα τα ερωτήματα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πουληθεί ο Σκόκο σε ελληνική ομάδα, μίλησε για μείωση του ρόστερ και σωστή διαχείριση για να καλυφθεί η “μαύρη τρύπα”, χαρακτήρισε φιάσκο την υπόθεση Κοζώνη και άφησε αιχμές για τις προηγούμενες διοικήσεις.

 
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σταύρος Αδαμίδης:
 
“Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση της ΑΕΚ και χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τον προκάτοχό μου, αναλάβαμε μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, που υπολειτουργούσε μετά το φιάσκο Κοζώνη. Είμαστε σε διαδικασία ανασυγκρότησης της ΠΑΕ. Τακτοποιήσαμε όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες. Το ουσιαστικότερο είναι να βοηθήσουμε την ομάδα να κερδίσει την χαμένη της αξιοπιστία. Η ΑΕΚ βάλετε από παντού, από άλλες ομάδες αλλά και εσωτερικούς εχθρούς.

Στόχος μας είναι να κερδίσει η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται συσπείρωση από όλους τους Ενωσίτες. Ο κόσμος ήταν και είναι κουρασμένος από τις υποσχέσεις. Αντίθετα με τα όσα μου είπαν οι συγγενείς και φίλοι, ήρθα για να βοηθήσω την ΑΕΚ. Τον Ιανουάριο του 2008 μου ζήτησε ο κ. Παππάς να βοηθήσω στο γηπεδικό. Ίσως έλλειψη σχεδίου και άλλων παραγόντων οι προσπάθειες μου για την ΑΕΚ να έπεσαν στο κενό. Όταν το καλοκαίρι έγινε γνωστό το ενδιαφέρον Κύπριων επενδυτών, είπα να προσέξει πολύ. Αργότερα έσκασε το θέμα του κ.Κοζώνη. Με τον κ.Παππά ψάξαμε για τον κ. Κοζώνη και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι δεν αποτελεί τη λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΚ. Του δώσαμε την ευκαιρία να αποδείξει τα όσα έλεγε. Στις 17 Ιανουαρίου μου ζητήθηκε να αναλάβω την προεδρία της ΑΕΚ με μια δύσκολη στιγμή.

Για τις δηλώσεις του κ.Κομπότη μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και τα όσα έγιναν με τους οπαδούς της ομάδας στην πόλη:

“Όσο είμαστε στη διοίκηση της ΑΕΚ δεν θα αφήσουμε κανένα να παίξει με την αξιοπιστία της. Ο κ. Κομπότης κρίνεται από τα λεγόμενά του. Όσα έγιναν με την Αστυνομία, είναι κατακριτέες τέτοιες ενέργειες σε ένα Κράτος Δικαίου.
Υπάρχουν πάρα πολλοί εξω-αγωνιστικοί παράγοντες που θέλουν η ΑΕΚ να αποτύχει. Δεν ξέρω που αποσκοπούν. Δεν θέλω να τους ονομάσω”.

Για το πλάνο της ΑΕΚ της νέας αγωνιστικής σεζόν και το μπάτζετ:

“Αυτή τη στιγμή κοιτάμε ένα έλλειμμα της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ. Να καλύψουμε ένα ταμειακό πρόβλημα μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα της ομάδας, να μειώσουμε τα έξοδα και να γίνουμε πιο σύγχρονοι. Δεν νοείται η ομάδα να μην έχει χορηγό στη φανέλα της. Θα υπάρξει μείωση ρόστερ. Το υπόλοιπο έλλειμμα θα καλυφτεί από τους μετόχους της ΑΕΚ και υπάρχει δέσμευση από τους κ.κ. Νοτιά και Παππά”.

Για την παραμονή του Ντούσαν Μπάγεβιτς :

“Ο κ. Χατζηχρήστος δεν με επηρεάζει σε τίποτα. Ο κ. Μπάγεβιτς έχει τη στήριξη των μετόχων και εμού προσωπικά. Έχουμε υποχρεώσεις και δεν επιτρέπω σε κανένα να υπονομεύει ούτε την ομάδα ούτε τον προπονητή αυτή τη χρονική στιγμή. Έχουμε πει να κάτσουμε κάτω στο τέλος της σεζόν και να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε την επόμενη σεζόν. Στόχος η πρώτη θέση στα πλέι οφ. Οποιαδήποτε άλλη, θα θεωρηθεί αποτυχία. Στηρίζουμε 100% τον προπονητή”.

Για το αν θα πουληθεί κάποιος πρωτοκλασάτος παίκτης:

“Όποια πρόταση και αν έρθει θα συζητηθεί πρώτα στο Δ.Σ. και μετά θα τη γνωστοποιήσουμε στον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν θα ξεπουλήσουμε. Δεν υπάρχει καμία πρόταση και καμία ενόχληση από καμία ομάδα για κανέναν ποδοσφαιριστή. Όμως ναι, μπορεί να πουληθεί και σε ελληνική ομάδα. Γιατί, όχι. Τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Η μείωση μπάτζετ δεν σημαίνει μείωση ανταγωνιστικότητας. Το να μειωθεί το ρόστερ, δεν σημαίνει ότι θα μειωθεί το μπάτζετ”. 

Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΑΕΚ πορχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση:

“Προς αποφυγή παρερμηνειών σχετικά με τη παραχώρηση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών σε ελληνικές ομάδες, επαναλαμβάνω αφενός ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόταση, για κανέναν ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Αφετέρου επαναλαμβάνουμε την αδιαπραγμάτευτη πρόθεσή μας να προβούμε στην ανανέωση των συμβολαίων όσων το επιθυμούν. Άρα ας μη μιλάμε υποθετικά παίζοντας το παιχνίδι οποιουδήποτε θέλει να αποπροσανατολίσει τους παίκτες μας.

Οποιαδήποτε πρόταση έρθει το καλοκαίρι για την αγορά παίκτη, θα εξεταστεί και θα γίνει δεκτή μόνο σε περίπτωση που θα ικανοποιεί απόλυτα την ΑΕΚ και δεν θα είναι επιζήμια για τον προγραμματισμό του συλλόγου. Ακόμα ωστόσο και σε αυτήν τη περίπτωση, προτεραιότητά μας θα είναι να παραχωρηθούν ποδοσφαιριστές σε συλλόγους του εξωτερικού και όχι σε άλλες ελληνικές ομάδες.

Για όποιον δεν κατάλαβε λοιπόν, δεν απευθύνουμε πρόσκληση σε κανέναν. Ας περιμένουμε να δούμε αν οι υποθέσεις ή τα σενάρια που ακούγονται και γράφονται γίνουν ποτέ πραγματικότητα και μετά ας κρίνουμε και ας κριθούμε από τις πράξεις μας. Από τη σημερινή διοίκηση της ΑΕΚ και από εμένα προσωπικά θα ακούτε μόνο αλήθειες.” 

Για τις μεταγραφές:

“Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Κοιτάμε τα πλέι-οφ και δεν έχει γίνει πρόταση σε κανέναν ποδοσφαιριστή. Όσον αφορά στον Λυμπερόπουλο, έγινε μια συνάντηση στη Γερμανία, δεν του έκανα πρόταση. Πιστεύω ότι είναι ο φυσικός ηγέτης της ΑΕΚ. Δεν υπάρχει ακόμα κάποιο έτοιμο μεταγραφικό πλάνο”.

Για τον ρόλο του Γκρέταρσον:

“Θα έχει την εποπτεία του σκάουτινγκ, κάτι που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ. Θα υπάρξει αναβάθμιση των Ακαδημιών. Όσον αφορά στις σχέσεις με την πρώτη ομάδα, ο Μπάγεβιτς θα ζητάει παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις και ο Γκρέταρσον θα ψάχνει. Μαζί θα βρουν τους ποδοσφαιριστές που θα θέλουμε. Ο Γκρέταρσον ήταν δική μου επιλογή και την αποδέχθηκε το ΔΣ.
Το να πηγαίναμε σε μία λύση ενός έμπειρου τεχνικού διευθυντή με προϋπηρεσία θα κόστιζε πολύ στην ΑΕΚ. Ο Γκρέταρσον αγαπάει την ΑΕΚ και βλέπει ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στο συγκεκριμένο πόστο”.

Για τις σχέσεις του με τους Κιντή, Παππά, Νοτιά και για το αν υπάρχει πιθανότητα να ενεργοποιηθούν ξανά οι μέτοχοι:

“Ο κ. Κιντής είναι φίλος μου ήταν και θα παραμείνει φίλος μου. Ο κ.Κιντής είναι οπαδός της ΑΕΚ . Αυτή τη στιγμή είναι στον Πανιώνιο και δεν επηρεάζει τα συμφέροντά μου. Οι σχέσεις των κ.κ. Νοτιά και Παππά είναι άψογες, όπως είναι οι δικές μου μαζί τους. Είμαστε πολύ τυχεροί ως ΑΕΚ που έχουμε δύο επιχειρηματίες να ασχολούνται με την ομάδα. Πολλοί ξεκίνησαν το 2004 με καλή χειρονομία 200.000 ευρώ, που τώρα έγινε επένδυση άνω των 40 εκατ. ευρώ. το μεγάλο βάρος επωμίζονται οι κ.κ. Νοτιάς και Παππάς. Ο κ. Γκούμας έχει αποσυρθεί, έχοντας προσφέρει τα μέγιστα. Οι υπόλοιποι, ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Τώρα έχουν απομείνει δύο και στηρίζουν ενεργά την επένδυσή τους”.

Για το προπονητικό κέντρο:

“Το προπονητικό είναι έργο πνοής, το μόνο υποδομής τα τελευταία 30 χρόνια. Δυσκολεύουμε να καταλάβω τη συνεχή καχυποψία για το εγχείρημα αυτό. Είμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη σύμβαση, η οποία θα παρουσιαστεί στις 23 του μηνός στη Γ.Σ.. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα».
«Για το προπονητικό κέντρο, δεν ξέρω αν έπρεπε να είναι έτοιμο από πέρυσι. Έχω τις εγγυήσεις από τη «Μεσογαία» ότι το έργο θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο. Υπάρχει διαπραγμάτευση των λεπτομερειών και στις 23 Απριλίου θα σας παρουσιάσουμε το συμφωνητικό. Είμαι σίγουρός για τη συμφωνία και θα την παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες».

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

“Δεν ξέρω καλά τον κ. Μελισσανίδη, έχουμε μιλήσει σε φιλικό τόνο. Είναι ΑΕΚτζής. Έχει υπάρξει μια συνάντηση του κ.Παππά με τον κ.Μελισσανίδη και αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί να εμπλακεί με την ΑΕΚ. Αν αποφασίσει να επιστρέψει στην ΑΕΚ, θα είμαστε εδώ να τον καλωσορίσουμε στην ομάδα.Στην συνάντηση του κ.Μελισσανίδη και του κ. Παππά δεν ξέρω τι ακριβώς λέχθηκε. Από τα λίγα που ξέρω, ο κ. Μελισσανίδης είπε ότι αυτή τη χρονική στιγμή δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί”.

Για τα χρέη της ομάδας στη “Morgan Stanley”:

“Η ΑΕΚ χρωστάει 6,6 εκατ. ευρώ. Τα 6 εκατ. ευρώ είναι το κεφάλαιο και τα 600.000 ευρώ είναι οι τόκοι. Βρισκόμαστε σε επίπεδο διαπραγματεύσεων.

Για τον Κοζώνη και τις πληροφορίες που τον θέλουν αν είναι “έτοιμος” να μπει στην ΚΑΕ:

“Δεν απαξίωσα. Είπα για φιάσκο στις διαπραγματεύσεις. Είπα όταν έγινε ο έλεγχος ότι δεν ήταν η ενδεδειγμένη λύση για το ιδιοκτησιακό της ΑΕΚ. Μακάρι να διαψευσθώ. Δεν αφήνω αιχμές για προηγούμενους, απλά μιλώ για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα και η τότε διοίκηση και ο κ. Κοζώνης. Ήταν φιάσκο ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις. Όταν έγιναν οι συζητήσεις με τους κ.κ. Παππά και Νοτιά ήταν λάθος και διαπίστωσαν ότι δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος εκείνη τη στιγμή. Όταν τον ελέγξαμε καταλήξαμε πολύ εύκολα ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για την ΠΑΕ ΑΕΚ”.

Ποιος θα βάλει χρήματα το καλοκαίρι:

“Έχουμε το έλλειμα το 11 εκατ. Ευρώ. Ο κ. Στραγάλης δεν είναι μέσα στο ΔΣ. Εγώ και ο κ. Καπετανάκης θα βάλουμε 500.000 ευρώ τις επόμενες ημέρες.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα. Έχουν μπει 40 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια από τους μετόχους. Αν δεν ήμουν αισιόδοξος δεν θα προχωρούσα στο εγχείρημά μου. Με πολύ προσεκτικές λύσεις στο ρόστερ και μείωση εξόδων, θα τα καταφέρουμε. Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την ΑΕΚ και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν.

Ο κ. Νοτιάς έχει βάλει 1 εκατ. ευρώ και θα βάλει άλλο 1 εκατ. ευρώ το επόμενο διάστημα, οπότε δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης από τον κ. Νοτιά. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε στη συνάντηση Παππά-Μελισσανίδη, αλλά ο κ.Μελισσανίδης επανέλαβε ότι δεν ενδιαφέρεται να μπει αυτή τη στιγμή στη διοίκηση της ΑΕΚ”.

Για το γήπεδο:

“Το ζήτημα του γηπέδου, θα το κοιτάξουμε τους επόμενους μήνες. Θα συνεργαστούμε την Ερασιτεχνική. Μας ενδιαφέρει η προοπτική να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα το κοιτάξουμε σοβαρά”.

Το μήνυμά του στον κόσμο της ΑΕΚ:

“Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για την ομάδα. Ο κόσμος έχει κουραστεί και θα ήταν πολύ εύκολο για εμένα να δίνω υποσχέσεις και μετά να πάω στο σπίτι μου. Θα είμαστε υπόλογοι στον κόσμο της ΑΕΚ και θα είμαστε έντιμοι απέναντί του. Έχω συνδέσει πολύ όμορφες στιγμές με την ΑΕΚ. Χωρίς τη βοήθεια του κόσμου, δεν θα καταφέρουμε τίποτα.

Δεν υπάρχει ”σωτήρας ή μεσσίας” αυτή τη στιγμή. Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι δύο άνθρωποι έχουν παραμείνει στην ομάδα τους τιμάει. Τα οικονομικά τα βρήκαμε σε πολύ κακή κατάσταση. Οι κ.κ.Παππάς και Νοτιάς έχουν συμφωνήσει να χρηματοδοτούν και την άλλη σεζόν. Έχουμε συγκεκριμένη “τρύπα” και θα κάνουμε τα όσα είπαμε νωρίτερα. Ο κ. Παππάς δεν θα αποχωρήσει από την ΠΑΕ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε