Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αδαμίδης: Στα 13 εκ. ευρώ το μπάτζετ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ έθεσε τους στόχους της ομάδας οι οποίοι παρά τον περιορισμό του μπάτζετ θα παραμείνουν υψηλοί, μίλησε για τη μοναδική λύση που είναι οι Supporters αλλά και τους συσχετισμούς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι προτάσεις του Χιμένεθ για τις μεταγραφές

Μπέος: Το κοκορέτσι μετά το σολομό βαρυστομαχιάζει

Για περισσότερες από 2 ώρες ο Σταύρος Αδαμίδης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα.

Για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν: “Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Κάναμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό και ξεκινήσαμε σήμερα ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Γεωργέα. Ένα παιδί που αγαπάει την ΑΕΚ. Αποφάσισε να συνεχίσει και να κλείσει την καριέρα του.”

Για τη σχέση ΠΑΕ και οπαδών: “Έχουμε ξεκαθαρίσει στους οργανωμένους ότι η θέση τους είναι στην εξέδρα. Με την ORIGINAL έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η μόνη σχέση που έχουμε είναι αυτή της ΠΑΕ με Ερασιτεχνική. Τους έχουμε πει τι πρέπει να κάνουν νομίζω ώστε αυτά τα λίγα άτομα, πιστεύω, να απομονωθούν. Έχουν κατανοήσει το πρόβλημα. Θα έχουμε συνάντησης τις επόμενες ημέρες. Πρωτίστος την ευθύνη όμως την έχει η Πολιτεία. Αυτή συλλαμβάνει, αυτή καταγγέλει. Έχουμε κάνει προτάσεις. Αυτό το καλοκαίρι πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Η μεγαλύτερη προίκα της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Αυτός δίνει ώθηση. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι υγιείς είναι σκεπτόμενοι. Είναι διαφορετικοί από τον κόσμο άλλων ομάδων. Έχουμε κάνει ένα κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να εξαλήψει και αυτός τη βία. Αν έχουμε 35.000 κόσμο οι… 60 δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα.”

Για τους στόχους: “Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που λέει τα πράγματα ως έχουν. Οι συσχετισμοί στο ποδόσφαιρο θα μείνουν ίδιοι. Όλες οι ομάδες θα ρίξουν το μπάτζετ τους. Είναι αναγκαίο κακό. Όλες οι επιχειρήσεις θα προσαρμόσουν τα οικονομικά τους στα νέα δεδομένα. Πιστεύουμε ότι με προσεκτικές κινήσεις και φέρνοντας Έλληνες παίκτες και ξένους παίκτες με ποιότητα θα πετύχουμε.”

Για την ένσταση: “Η απόφαση να προχωρήσουμε στην ένσταση δεν ήταν εύκολη. Την κάναμε, όχι για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι στα χαρτιά, αν και αυτή την ποινή επίσυρε. Χάσαμε την ένσταση και χάνοντας την ένσταση αποδεικνύεται η γύμνια της αθλητικής δικαιοσύνη. Σκεφτόμαστε να ασκήσουμε έφεση. Αν χάσουμε και από την ΕΠΟ θα ξεγυμνωθεί και η ΕΠΟ, η οποία πιστεύω ότι είναι απούσα. Αν χάσουμε κι εκεί θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια! Ήταν μία ευκαιρία να δείξουμε το παρασκήνιο που παίζετε. Αυτό ήταν το σκεπτικό μας. Δεν ήταν επικοινωνιακή ήττα για την ΑΕΚ. Δεν είναι επειδή θέλουμε να πάρουμε το παιχνίδι στα χαρτιά. Θέλουμε ένα ποδόσφαιρο με κανόνες, ένα ποδόσφαιρο κανονικό. Όχι κάποιοι παράγοντες να είναι γενικοί δερβέναγες.”
 

Για τις σχέσεις του με Μαρινάκη και Μπέο: «Δεν ανεχόμαστε να πειράζουν την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ που δεν φώναζε, δεν συμμετείχε στα δρώμενα δεν υπάρχει πια. Η κόντρα που έχω με τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Μπέο δεν είναι προσωπική. Είναι μία διαμάχη για το ποδόσφαιρο που έχουμε. Δεν θέλουμε ένα πρωτάθλημα το ενός και τους διαιτητές πρωταγωνιστές. Αυτά που έχω διαπιστώσει αυτούς τους 14 μήνες θα μπορούσε να γράψω βιβλίο».


Για το μπάτζετ
: «Θα είναι περίπου στα 12,5 – 13 εκατ. ευρώ αν δεν πωληθούν κάποιοι παίκτες. Είναι σχετικό το μπάτζετ. Αν η κίνηση των Supporters βρει ανταπρόκριση όπως και τα διαρκείας, τότε τα δεδομένα θα μπορούν να αλλάξουν. Ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να μας διατάξει για το τι ομάδα θέλει. Θέλει μία ομάδα των 10, των 11, των 12 ή των 13 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν δύο μέτοχοι που βάζουν τα λεφτά τους. Τώρα υπάρχει ο κόσμος. Πρέπει να δώσει ώθηση και απαραίτητη δυναμική.”

Για την εμπιστοσύνη προς Χιμένεθ μετά το 6-0 και το δικό του λάθος: “Το πρώτο λάθος που μου έρχεται στο μυαλό είναι η πρόταση που κάναμε στον Τζιμπούρ! Ίσως ήταν λάθος μου που δεν άκουσα τον προηγούμενο προπονητή, αλλά και αυτόν τον προπονητή. Ήταν λάθος για την πρόταση που του κάναμε τον Σεπτέμβρη. Μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, οπωσδήποτε κλωνίστηκα και αρχίσαμε να αξιολογόύμε όλες τις καταστάσεις. Το έργο όμως του προπονητή ήταν τέτοιο που η κρίση προς το πρόσωπό του δεν ήταν απαραίτητη για τη συγκεκριμένη ήττα. Η ομάδα ήταν χαλαρή μετά τον ΠΑΟΚ. Το είχα καταλάβει. Στο πρόσωπο του Χιμένεθ έχουμε βρει έναν προπονητή που μπορεί να χτίσει τη νέα ΑΕΚ.”


Για τον προϋπολογισμό και τα χρήματα του κόσμου προς τους
Supporters:

 
“Ο προυπολογίσμός που έγινε πέρυσι έγινε βάση ορισμένων δεδομένων. Αυτή τη στιγμή έχουμε 5,5 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρσι από τα διαρκείας και τα εισιτήρια. Αν είχαμε τα ίδια έσοδα και φέτος η χρονιά θα είχε «κλείσει». Πληρώσαμε φέτος μέχρι το Μάρτιο γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ για παίκτες που δεν ανήκουν στο ρόστερ της ΑΕΚ. Οι μέτοχοι δεν έχουν λόγο να πληρώνουν τα χρέη! Αντίθετα αυτοί οι δύο άνθρωποι έμειναν. Είπαν τώρα ότι θα βοηθήσουν. Έχουν κουραστεί να βάζουν χρήματα. Ο κ. Παππάς έχει βάλει 16-17 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ, ο κ. Νοτιάς δεν έχει πάρει ευρώ για το προπονητικό κέντρο παρά μόνο εγγύηση και έχει βάλει 30 εκατ. ευρώ μαζί με το προπονητικό. Θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν μπορούν να σηκώσουν το φορτίο. Ο κόσμος της ΑΕΚ καλείται για ακόμα μία φορά, και οφείλω να τον ευχαριστήσω για ό,τι κάνει και με το κίνημα των Supporters. Ένα μέρος των χρημάτων θα πάει στην αδειοδότηση. Αν ο κόσμος της ΑΕΚ ενεργοποιηθεί μπορεί από το υστέρημά του να ωθήσει την ΑΕΚ. Ο κόσμος θα ενημερώνεται για το που πάνε τα χρήματα. Θα υπάρχει επιτροπή ελέγχου και διαφάνειας και θα δίνει πόρισμα επί των οικονομικών. Όλοι να ξέρουν που πάνε τα χρήματα. Σκοπός δεν είναι να πάνε αυτά τα λεφτά να καλύψουν παλιές ανάγκες. Αφορά εφορία, το άρθρο 44 που είναι χρέη και φορολογικά από τη δεκαετία του ’90. Δεν έχουν υποχρέωση οι Παππάς – Νοτιάς να τα πληρώνουν, αλλά τα πληρώναν όλα αυτά τα χρόνια. Τα χρήματα θα πάνε και σε πιο παραγωγικούς σκοπούς.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε